lo

marcin.mroczko
marcin.mroczko Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Facet z przepisem
Lo mein

Lo mein 17

Czas przygotowania: 25 minut Składniki na 4 porcje: 500 g jajecznego makaronu noodles 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka oleju 1 łyżka cukru Zobacz więcej
W ubiegły czwartek w restauracji Studio Qulinarne w Krakowie odbyła się inauguracja cyklu kameralnych kolacji na cztery ręce. Pierwszym szefem kuchni, który gościnnie wystąpił u boku Giacomo Monzali, Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Kurczak z Lo-Din

Kurczak z Lo-Din 166

Autor: thiessa @ 7:01am, roda 24 Sierpie 2011. rdo: "Kuchnia chiska" Wydawnictwo MAK W dalszym cigu pozbawiona aparatu wygrzebuj zdjcia z archiwum. Tego kurczaka zrobiam dwa razy. Jeden raz jak Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Wieprzowina lo mein

Wieprzowina lo mein 107

Chyba już wiecie, że lubię orientalne klimaty w mojej kuchni ;-) Szybko, prosto i smacznie. Dzisiaj przedstawiam lo mein, dosłownie "wymieszane noodle". U nas jedna porcja z makaronem glutenowym, Zobacz więcej
Zapraszam dzisiaj na wieprzowine lo mein Jak kiedys wspomnialam uwielbiam kuchnie azjatycka- niesamowitesmaki, magia kolorow, krotka obrobka no I wygladaja bajecznie Pork lo mein Zamarynowalam w oleju Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Come fare lo strutto

Come fare lo strutto 27

Jak zrobić Smalec Oggi ho fatto lo strutto. Sono cresciuta in campagna ho visto spesso la mia nonna preparare tanti piatti a base di strutto, addirittura i dolci. Gli unici grassi che adoperavamo in Zobacz więcej
Są takie miejsca i osoby w sieci, których gust kulinarny obdarzamwyjątkowym zaufaniem. Gdy napiszą, że to czy tamtosmakuje znakomicie, ślepo wierzęi wiem, że mogę piec/gotować w ciemno. Namalinianki, Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Lo sfratto

Lo sfratto 124

Jak mówi legenda, słodki wypiek “sfratto” powstał w XVII wieku w środowisku Żydów zamieszkujących okolice miasteczka Pitigliano (w pobliżu Grosetto). Włoskie słowo “sfratto” oznacza wysiedlenie, Zobacz więcej
Zauważyłam, że na blogu już od dawna nie pojawiła się ani jedna recenzja a w folderze mam dość sporo zrecenozowanych już produktów. Dlatego też dzisiejszy post poświęcę serii musli LO bez dodatków Zobacz więcej
Kilka tygodni po powrocie z Sycylii naszła mnie niepohamowana ochota na prawdziwe włoskie jedzenie w Krakowie. Przyszła mi wtedy do głowy niedawno otwarta restauracja Lo Scrigno dei Sapori Italiani – Zobacz więcej
Tyle osób pisze do mnie przed wyjazdem do Włoch, pyta o rady. Często mnie pytacie o Sycylię. Byłam parę lat temu, co tu mówić ...piękna, bellissima. Wrócę napewno. W tym roku mam zamiar zrobić patent Zobacz więcej
Biszkopt, ale nie taki zwykły jak się wydaje. Moim zdaniem trochę inny, ale trzeba spróbować. U nas biszkopt to raczej podstawa do tortów, czy innych deserów. A w Portugalii, często jest jedzony sam Zobacz więcej
W rzeczywistości jednak jest tylko wyzwaniem i próbą dla odwagi. I szansą na zrobienie czegoś niezwykłego. * Dziś napiszę o takim marzeniu, a nawet dwóch. O dwóch spełnionych marzeniach. I o kolejnej Zobacz więcej
Polish/English/Italian Składniki/Ingredients/Ingredienti: (na ok. 4 strudle/for about 4 strudels/ per 4 strudel circa) Ciasto / Pastry/ Pasta 500 g mąki/ 17.5 oz flour/ 500 g di farina 1 jajko/ 1 egg/ Zobacz więcej
Smakołyki Angeli na Facebook Polski/English/Italiano Składniki/Ingredients/Ingredienti 2 szklanki mąki/ 2 cups plain white flour/ 2 di tazze di farina 1/2 szklanki oleju (np.kokosowego)/ 1/2 cup Zobacz więcej
bezlaktozy
bezlaktozy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
bezlaktozy
SZA(r)LO(t)NY TORT GRYCZANY

SZA(r)LO(t)NY TORT GRYCZANY 160

Jest w Poznaniu kawiarnia, w której takie mutanty, jak ja - mogą się czuć absolutnie dowartościowane deserowo; a w menu figuruje m.in. "Szarlotka gryczana", która zafascynowała mnie absolutnie. Nie Zobacz więcej
Wołowina na ostro z papryką i makaronem oraz różnica pomiędzy Chow Mein i Lo Mein. | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA Zobacz więcej
Czyli prawie babeczka z musli, świetnie sprawdza się jako przekąska lub dodatek do np. śniadania czy też na mały deser. Dość improwizacyjnie... Przepis na 6szt.(jak na zdjęciu): Składniki: - mąka Zobacz więcej
Ciynżko pedzieć1, czy to jeszcze je sznaps2, czy już kryjm, ale jedno je pewne- ta wersja je yno dlo ciyrpliwych. Śliwki muszōm wisieć nad wōdkōm aby ze 2 tydnie3, a jak fto by chcioł pryndzyj4, to mu Zobacz więcej
I rzeczywiście lekki, co zawdzięcza ubijaniu jajek dość długiemu. Elizabeth ujmuje to tak: godzinę, jeśli ubijanie wykonywane jest ręcznie. Jeśli zaś robi to maszyna, dużo krócej. Biszkop ten jest w Zobacz więcej