lo

Zapraszam dzisiaj na wieprzowine lo mein Jak kiedys wspomnialam uwielbiam kuchnie azjatycka- niesamowitesmaki, magia kolorow, krotka obrobka no I wygladaja bajecznie Pork lo mein Zamarynowalam w oleju Zobacz więcej
Są takie miejsca i osoby w sieci, których gust kulinarny obdarzamwyjątkowym zaufaniem. Gdy napiszą, że to czy tamtosmakuje znakomicie, ślepo wierzęi wiem, że mogę piec/gotować w ciemno. Namalinianki, Zobacz więcej
thiessa
thiessa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże kulinarne
Kurczak z Lo-Din

Kurczak z Lo-Din 165

0
Autor: thiessa @ 7:01am, roda 24 Sierpie 2011. rdo: "Kuchnia chiska" Wydawnictwo MAK W dalszym cigu pozbawiona aparatu wygrzebuj zdjcia z archiwum. Tego kurczaka zrobiam dwa razy. Jeden raz jak Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Wieprzowina lo mein

Wieprzowina lo mein 101

0
Chyba już wiecie, że lubię orientalne klimaty w mojej kuchni ;-) Szybko, prosto i smacznie. Dzisiaj przedstawiam lo mein, dosłownie "wymieszane noodle". U nas jedna porcja z makaronem glutenowym, Zobacz więcej
EdithS
EdithS Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Quatro Stagioni
Come fare lo strutto

Come fare lo strutto 22

0
Jak zrobić Smalec Oggi ho fatto lo strutto. Sono cresciuta in campagna ho visto spesso la mia nonna preparare tanti piatti a base di strutto, addirittura i dolci. Gli unici grassi che adoperavamo in Zobacz więcej
Tyle osób pisze do mnie przed wyjazdem do Włoch, pyta o rady. Często mnie pytacie o Sycylię. Byłam parę lat temu, co tu mówić ...piękna, bellissima. Wrócę napewno. W tym roku mam zamiar zrobić patent Zobacz więcej
Zauważyłam, że na blogu już od dawna nie pojawiła się ani jedna recenzja a w folderze mam dość sporo zrecenozowanych już produktów. Dlatego też dzisiejszy post poświęcę serii musli LO bez dodatków Zobacz więcej
Kilka tygodni po powrocie z Sycylii naszła mnie niepohamowana ochota na prawdziwe włoskie jedzenie w Krakowie. Przyszła mi wtedy do głowy niedawno otwarta restauracja Lo Scrigno dei Sapori Italiani – Zobacz więcej
with the flour with baking powder or baking soda. Next add the oil, the nuts and apples stirring continuously. Pour the batter into a bundt cake mold (greased and sprinkled with bread crumbs). Bake Zobacz więcej
la farina, il burro, un uovo, lo zucchero con il latte caldo e lavorate energicamente fino ad ottenere una pasta liscia ed elastica. Dividetela in 4 parti (una per ciascuno strudel). Stendere la Zobacz więcej
i zmniejszają stany przewlekłego zapalenia związane z chorobą serca. Moje przyjechały z Włoch, by w kompletnej nieświadomości spędzić ze mną niedzielne przedpołudnie, a potem pojechać dalej do Zobacz więcej
konsti
konsti Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Apparecchiamo?
Lo sfratto

Lo sfratto 123

0
Jak mówi legenda, słodki wypiek “sfratto” powstał w XVII wieku w środowisku Żydów zamieszkujących okolice miasteczka Pitigliano (w pobliżu Grosetto). Włoskie słowo “sfratto” oznacza wysiedlenie, Zobacz więcej
Wołowina na ostro z papryką i makaronem oraz różnica pomiędzy Chow Mein i Lo Mein. | Kuchnia Wschodu Kuchnia Wschodu Orientalna kuchnia dla każdego. Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom O mnie KUCHNIA Zobacz więcej
Jest w Poznaniu kawiarnia, w której takie mutanty, jak ja - mogą się czuć absolutnie dowartościowane deserowo; a w menu figuruje m.in. "Szarlotka gryczana", która zafascynowała mnie absolutnie. Nie Zobacz więcej
Czyli prawie babeczka z musli, świetnie sprawdza się jako przekąska lub dodatek do np. śniadania czy też na mały deser. Dość improwizacyjnie... Przepis na 6szt.(jak na zdjęciu): Składniki: - mąka Zobacz więcej
Kolejne przepyszne danie z kuchni chińskiej. Każdy chyba kojarzy smak chińskiego sosu słodko-kwaśnego. Tak naprawdę w każdym daniu może smakować on zupełnie inaczej. Zachęcam do wypróbowania. Potrawa Zobacz więcej
Pierwsze wolne chwile postanowiłam spędzić w moim ulubionym warsztacie, zwanym potocznie kuchnią. Jako, że wszyscy wyjechali, albo mieli inne zajęcia musiałam sobie znaleźć jakieś pożyteczne i Zobacz więcej