łódki ziemniaczane

Pieczone ziemniaki pod prawie każdą postacią to jeden z moich ulubionych dodatków do niedzielnych obiadów. Świetnie pasują np. do pieczonego kurczaka (przepis znajdziecietutaj), ryb, czy też steków Zobacz więcej
Łódeczki Ziemniaczane. Obsypane aromatycznymi przyprawami, pieczone z rozmarynem - jako dodatek do mięs pieczonych, czy też z grilla, a u mnie ostatnio z Łososiem Musztardowo-Koperkowym, albo z Zobacz więcej
one nadają smak. Zdjęcia niestety jeszcze przed upieczeniem, ponieważ rozeszły się zanim zdążyłam z aparatem:) Grillowane młode ziemniaczki młode ziemniaki starty żółty ser masło czosnek zioła sól, Zobacz więcej
Kolejny raz delektujemy się wspaniałą potrawą ze śledzi. Tatar w łódkach z ziemniaków to elegancki i pyszny sposób na sobotni wieczór, świąteczną kolację czy karnawałową zakąskę. Kiedy na stole Zobacz więcej
praskę. Podsmażony boczek mieszamy z pieczarkami, dodajemy fetę pokrojoną w kostkę oraz pokrojony środek ziemniaków, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem ( z solą uważamy bo boczek i feta są słone). Zobacz więcej
Ziemniaczane łódeczki które robi się bardzo szybko. Polecam jako przekąska, albo na obiad. Bób nie musi być nudny. Łódeczki na zielono z lekką ostrą nutą. 3 duże ziemniaki 500 g bobu 1/3 pęczka Zobacz więcej
zwami
zwami Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M od kuchni
FASZEROWANE MŁODE ZIEMNIAKI

FASZEROWANE MŁODE ZIEMNIAKI 83

1
W ciąży jedyne co mogłabym jeść bez przerwy to ziemniaki. Więc naturalnie staram się urozmaicać moją "ziemniaczaną zachciankę". Przepis pochodzi ze wspaniałej książki kucharskiej z której często Zobacz więcej
ul. Zamkowa 10, Węgorzewo Należy się sugerować adresem, bowiem nie nazywa się jakoś, tylko „Karczma” i koniec. Byliśmy głodni, zeszliśmy z łódki i po prostu strzeliliśmy na chybił trafił. Cóż, tym Zobacz więcej
pszenicę mielimy w blenderze na jednolitą masę. Wszystkieskładnikiłączymy ze sobą, przyprawiamy i dobrze mieszamy. Gdyby masa była luźna (dodajemy płatki – ja dodałam, mimo że nie było potrzeby, bo Zobacz więcej
Po lekturach, po degustacjach w bardziej czy mniej indyjskich lokalach (o czym wcześniej tu już pisałam) – przyszedł czas na indyjskie party mojego autorstwa. Jak mi wyszło? Och, potrawy na pewno były Zobacz więcej
kg ugotowanych ziemniaków 5-6 szt. surowych ziemniaków 300 g sera białego 1/2 szklanki skrobi ziemniaczanej 20-30 g boczku oliwa do smażenia (polecam Salvadori olio di sansa di oliva, z wytłoczyn - Zobacz więcej
W maju nie może u mnie zabraknąć placka z rabarbarem , najlepiej posypanego kruszonką. Pokazywałam już na blogu klasyczny drożdżowy, dziś wersja ucierana na maśle, na dodatek z masą serową , w którą Zobacz więcej
obiadowe, wraz z linkami do przepisów. To powinno znacznie ułatwić mi pracę, a jednocześnie mam nadzieję, że nieco urozmaici nasze menu. zupa koperkowa ziemniaczana zupa - krem ze szpinakiem Zobacz więcej
w mundurkach – ostudzić i przekroić wzdłuż na połowy. Większość miąższu wydrążyć do miseczki. Powstałe łódki posmarować z wszystkich stron masłem i ułożyć na blaszce przykrytej pergaminem. Pieczarki Zobacz więcej
Pierwszy raz przygotowałam faszerowane ziemniaki. Na pewno pojawią się jeszcze w moim jadłospisie, jednak kolejnym razem zanim zrobię ziemniaczane łódeczki do zapiekania z całych ziemniaków, wczesniej Zobacz więcej
dziecku, więc myślę że to już rekomendacja nie wymagającakomentarza:) Pszenicę można kupić w sklepach ze zdrową żywnością, mnie się udało dostać w auchanie z adnotacją, że to "na kutię", ale co się Zobacz więcej
od razu wiedziałam, że mój mężczyzna będzie całował mnie po rękach, gdy zrobię mu steki z polędwicy wołowej. Ponieważ w tym przypadku liczy się smak mięsa, jedyne przyprawy, których potrzeba do ich Zobacz więcej
Harmonia smaku
Harmonia smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Harmoniasmaku
Chaczapuri

Chaczapuri 226

0
. Formuje się je w różne kształty: okrągłe, podłużne, łódki, kwadratowe czy kopert. Nadzienie najczęściej jest serowe lub serowo-ziemniaczane. Najczęściej używa się młodego sera podpuszkowego oraz Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Wegetariański grill!

Wegetariański grill! 474

1
albo pasternaku. Jednym słowem wszystkiego, na co przyjdzie ci ochota. 2. Podobnie jak marynuje i przyprawia się mięso przed położeniem na ruszcie, tak też warzywa zasługują na chwilę uwagi. Można Zobacz więcej
. Najpierw ćwiartkę dyni, która mi została, pokroiłam na mniejsze paski - łódki, później w piekarniku nagrzanym do 180 stopni podpiekałam ją wyłożoną na papierze do pieczenia przez około 30-40 minut. Zobacz więcej