lody z dulce de leche

Znów zapraszam na lody :) Dziś wersja bez jajek, dużo prostsze w przygotowaniu i niezwykle smaczne (zresztą jak wszystkie lody;) A ja zaczynam odczuwać brak porządnej łyżki do lodów ;D 200 g dulce de Zobacz więcej
trzepaczką. Nie gotować, dulce de leche ma się tylko rozpuścić. Ostudzić. Dodać kremówkę i ekstrakt, wymieszać. Schłodzić do temperatury lodówkowej. Przelać do pojemnika, zamrozić. Co jakiś czas Zobacz więcej
Lody kajmakowe / lody z dulce de leche Kolejny lodowy przepis. Tym razem na warsztat poszły lody kajmakowe. Przygotowanie jest jeszcze łatwiejsze niż w lodach nutellowych - nic nie trzeba miksować, Zobacz więcej
unquestioned winner of the six flavors test, that I've set up for my friends recently :) Perfectly coffee ice cream, delicious in itself, gets even better with dulce de leche.Following one of the Zobacz więcej
Brzmi nie wiadomo jak górnolotnie, a to po prostu lody z masą kajmakową, która powstaje po gotowaniu zamkniętej puszki ze słodzonym mlekiem skondensowanym. Mleko ugotowałam dzień wcześniej, myślę, że Zobacz więcej
Lody tak proste w wykonaniu,że prościej juuż się chyba nie da. Bez mieszania, bez maszynki, a do tego tak cudownie kremowe. Jeśli lubicie lody od Haagen datz-a to myślę,że te baaardzooo przypadną Wam Zobacz więcej
Przygotowałam przepis na lody kajmakowe (lody z dulce de leche), które zrobicie nawet bez maszyny do lodów – ja skorzystałam z maszyny :) Nie trzeba nikogo przekonywać, że domowe lody są najzdrowsze i Zobacz więcej
pochodzi z tej wspaniałej strony, podaję swoją wersję. Składniki: 1 l lodów szklanka malin (lub więcej) mała puszka masy toffi (lub Dulce de Leche własnej produkcji) ok.160 g herbatników (ilość Zobacz więcej
Moje ulubione lody (poza sorbetami) to wszelkie karmelowe (krówkowe, toffi). Ulubione to dulce de leche Häagen-Dazs jednak ich cena w Polsce jest dość zaporowa... Ucieszyłam się bardzo widząc przepis Zobacz więcej
Ten krem bije na głowę wszelkiego rodzaju masy kajmakowe, francuski dulce de leche czy kremy krówkowe. Bez dwóch zdań! Próbowałam już chyba wszystkich dostępnych smarowideł tego typu, ale włoski Zobacz więcej
nachodzi ochota na takie zwykłe, ucierane ciasto, ale nie znowu cytrynowe, robię z kajmaku ciasto. Takie jak dziś. Czasami dodaję do niego pokrojone w kawałki Toblerone, czasami batoniki Daim, a Zobacz więcej
z Gruszkami i Amaretto Czekoladowe Ciasto z Cukinią Czekoladowe Muffiny z piwem Guinness Truskawki w Czekoladzie Blok Czekoladowy Mazurek Wielkanocny z Czekoladową Koronką Czekoladowo - Miętowe Zobacz więcej
jeden dzień :( Kajmak zrobiłam dzień wcześniej. Puszka mleka skondensowanego, 3 godziny w gotującej się wodzie i ta da kajmak gotowy. A jaki pyszny, można całą puszkę zjeść łyżką, co prawie zrobiłam Zobacz więcej
świata. fondant kajmakowy - babeczki z płynnym kajmakiem dulce de leche lava cakes 2,5 łyżki mąki i odrobina do wysypania foremek 1 łyżka masła 2 żółtka i 1 całe jajko 1 i 2/3 szkl. kajmaku Zobacz więcej
Weekend zapowiada nam się bardzo gorący. Mimo chłodnej nocy, poranek przywitał mnie koszmarną duchotą, nawet w lesie było nie do wytrzymania. Myślałam więc o nich już od rana, zimnych, orzeźwiających Zobacz więcej
Lody kajmakowe, krówkowe, toffee, karmelowe... Jakkolwiek by je nie nazwać, jedno się nie zmieni - to jeden z najlepszych smaków w tym sezonie ;-) Lody z z kajmakowe (krówkowe): 6 żółtek 3 łyżki Zobacz więcej
Masę krówkową, zwaną również kajmakową, kajmakiem lub dulce de leche wykorzystuje się do mas, kremów, dekoracji wypieków, jak również do naleśników, gofrów, przekładania wafli, jako sos do lodów itp. Zobacz więcej
Moja propozycja na dziś? Coś pysznego! Coś orzeźwiającego! Coś słodziutkiego! Prosty i szybki w wykonaniu - koktajl z dulce de leche czyli masą krówkową.... MNIAM! Ulubiony koktajl mojego M, dlatego Zobacz więcej
ilenia
ilenia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Piekarnik
Creme caramel (flan)

Creme caramel (flan) 195

0
wersje są smaczne! Flan można podać sam, z dodatkowym sosem karmelowym, dulce de leche, bitą śmietaną, malinami lub np. lodami waniliowymi. Uważajcie, żeby się nie poparzyć przy gotowaniu karmelu! Zobacz więcej