lody z karmelem

Wegańskie lody o smaku słonego karmelu. Bez cukru, zrobione z kilku naturalnych składników: bananów, daktyli i masła orzechowego. Lody „słony karmel” Wykonanie: Banany kroję w plasterki i wkładam na Zobacz więcej
Wiem. To nie jest dobra pora na lody. No chyba, że byłyby z dodatkiem dyni ;-). Jednak jeśli chodzi o mnie, to lody mogę jeść cały rok i pojawiają się w moim domu bez względu na czas. Zmieniają się Zobacz więcej
ola
ola Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola domowa
Lody z sosnowym karmelem

Lody z sosnowym karmelem 115

3
Dlaczego byś w ogóle chciała zrobić lody sosnowe? Nie można normalnych, czekoladowych albo waniliowych? Jak to dlaczego? Bo pachną lasem, smakują sosną i przywołują wspomnienia zbierania sosnowych Zobacz więcej
Witajcie :) sierpień to bez wątpienia miesiąc pomidorów, tych pysznie dojrzałych, pachnących i smacznych.... czy jedliście już lody pomidorowe...? Trzeba przyznać, że jeśli chodzi o tzw. trendy w Zobacz więcej
Ja wiem, że pogoda nie zachęca do jedzenia lodów. Wręcz przeciwnie - u nas jest duże zapotrzebowanie na litry gorącej herbaty, a przez głowę przemknęła mi myśl, żeby upiec pachnącą cynamonem Zobacz więcej
Uwielbiam karmel, więc oczywiście musiałam się skusić na domowe lody o smaku karmelowym – do tego ten karmel jest solony. Niby dwie przeciwności – cukier i sól, ale karmel wiele zyskuje przy odrobinie Zobacz więcej
Sezon na czereśnie właśnie się kończy. Miejmy nadzieję, że nie sezon na lody. Tego lata były nam wyjątkowo potrzebne. Można schładzać się na wiele sposobów, np. pijąc zieloną herbatę, ale ten z Zobacz więcej
Pomysł na mieszanie karmelu z solą przewijał się już wcześniej na moim blogu. Po raz pierwszy zawitał pod postacią Cukierków Toffi z solą morską a tym razem ukrył się w lodach - lodach o smaku słonego Zobacz więcej
ostatnio do sklepu z produktami tureckimi i uzupełniłam zapas tahini. Jako że dzień był upalny, słoik długo nie postał, a maszynka do lodów wreszcie wyszła z szafki. Przyznam się Wam – obawiając się Zobacz więcej
Można by pomyśleć, że weganie pozbawieni są smaku prawdziwych lodów, ale nie jest to prawda. Obecnie powstaje wiele wspaniałych rzemieślniczych lodziarni, które produkują lody tak obłędne, że Zobacz więcej
Może to trochę dziwne – początek jesieni, a ja wrzucam przepis na lody. Jednak ja uważam, że sezon na lody trwa cały rok i zawsze jest okazja, żeby je zjeść. Np. z okazji wtorku ;). Maszynę do lodów Zobacz więcej
Nanaice cream Solony Karmel z puree z dyni, daktylami i masłem orzechowym Banan, szpinak, daktyle, kakao, masło orzechowe. inspiracja To było imponujące. Przekonuję się do lodów w godzinach rannych. I Zobacz więcej
Pora na przerwę,kawa i ulubione lody waniliowe.......pyszne połączenie a do tego bita śmietana i karmel,uwielbiam takie chwile kiedy można się zatrzymać i delektować pysznym deserem. Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Nektarynki nadal są do dostania w sklepie, więc wykorzystałam je jeszcze do szybkiego deseru. Idealnie nadaje się na chwile, kiedy chce się czegoś słodkiego. Najlepiej smakują z Zobacz więcej
« Przypominam o konkursie ... Karmel herbaciany do lodów i deserów .. Zastanawiałam się ostatnio czy jest ktoś taki, kto nie lubi lodów.. czy jest w ogóle możliwe takie zjawisko? Czy przytrafi się Zobacz więcej
Dla Kogoś, kto bardzo taki właśnie smak lubi. Karmel. Orzeszki. Czekolada. Masło orzechowe. Zdecydowanie niezapomniany smak, zwlaszcza w przypadku lodów. I jestem dumna, że w sumie wyszły same. Zobacz więcej
. Na załączonym zdjęciu widać już częściowo rozpuszczone lody, ale proszę pamiętać, że po pierwsze deser podaje się na ciepłym cieście francuskim z ciepłym karmelem, a po drugie w kuchni było wtedy Zobacz więcej
Czekoladowy raj! Jeśli jesteście fanami czekolady, to na przekór pogodzie zróbcie te lody, zaświeci Wam słońce:-) Po raz pierwszy nie mieszałam lodów w trakcie schładzania, po raz pierwszy osoliłam Zobacz więcej
Dzisiaj oficjalnie zaczyna sie LATO! Z tej okazji coś bez czego upalnych dni sobie nie wyobrażamy.. Lody! :) Lody które od dawna mnie kusiły. Łączą w sobie tyle pysznych smaków że rzeczą oczywistą Zobacz więcej
Milion pomysłów, tyle samo smaków w głowie, ale wszystko sprowadzało się do jednego – ochoty na lody. Tak więc wieczorne opracowywanie receptury, ulubione smaki, wreszcie produkcja. I wyszły. Pyszne, Zobacz więcej