lopatka

i faszerowane papryki :))) Zobacz więcej
1,5 kg łopatki wieprzowej, 5 ząbków czosnku, 1 łyżeczka jagód jałowca, 1 łyżeczka ziaren ziela angielskiego, 1 łyżeczka ziaren pieprzu czarnego, 3 listki laurowe, garść rozmarynu, 1,5 łyżki soli, Zobacz więcej
karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Ciasto rumowe

Ciasto rumowe 48

0
czas ucierajac. Dosypac kakao i mieszajac drewniana lopatka stopniowo dodawac make. Przelac do natluszczonej foremki. Piec na zloty kolor w temperaturze 150C. Wystudzicv. Utrzec skladniki lukru i Zobacz więcej
bialka i dodajemy do bialek roztopione maslo.Wlewamy plynne skladniki do sypkich produktow i delikatnie mieszamy. Jedna plaska lyzke ciasta cienko rozsmarowac na papierze do pieczenia w ksztalcie Zobacz więcej
Jeszcze jeden pomysl na niedzielny obiad. Dla 4 osob: 500 g miesa wieprzowego na pieczen np. lopatka, schab 40 g tluszczu 10 g maki 100 g cebuli 200 g marchewki sol, pieprz mielony kminek i suszony Zobacz więcej
odrobine oleju na nieprzywierajacej patelni. Nakladaj lyzka porcje ciasta i smaz, az na powierzchni zaczna pojawiac sie male dziurki. Odwracaj lopatka na druga strone i smaz do zlotego koloru. Zobacz więcej
da nam soczystosc w salatce. Umytego i obranego buraka. Lopatka do sera, pokroic w plastry polowe buraka oraz zetrzec ta sama lopatka parmegiano regiano. Tak aby powstaly ladne pozwijane cienietkie Zobacz więcej
na blache. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 10 minut. W tym czasie w misce mieszamy ser z cukrem i creme fraiche,a nastepnie dodajemy jajko - miksujemy, drugie jajko- miksujemy ( krotko, aby masa Zobacz więcej
podsmażyć na suchej patelni), zaoszczędzisz dodatkowe90 kcal (całość będzie miała 400 kcal, a porcja ok. 130) Składniki: 3 duze porcje; calosc ok. 490 kcal 30 dag cieleciny (lopatka) 1 ogórek Zobacz więcej
sola,pieprzem i galka muszkatalowa.Odstawic na 3-4 minuty by puscily sok mase kartoflana mocno odcisnac z wody w dloniach i uformowany placek ulozyc na patelni z mocno rozgrzanym tluszczem.Brzegi Zobacz więcej
plastry i ulozyc jeden obok drugiego na rozgrzanym masle.Poddusic kilka minut,az zmiekna na podduszone pomidory wybic jajka,posolic,oproszyc pieprzem i suto posypac szczypiorkiem.Patelnie przykryc Zobacz więcej
Lubię połączenie mięsa z owocami, ale najbardziej jednak lubię do mięsa dodawać śliwki… Na blogu znajdziecie takie połączenia jak http://ugotujmyto.pl/schab-pieczony-jablkowym-sosem/, Zobacz więcej
zmniejszyc obroty miksera i wmieszac zoltka na najmniejszych obrotach i bardzo krotko wmieszac make z cukrem goraca patelnie wysmarowac maslem wylozyc ciasto na patelnie,wyrownac lopatka i smazyc na Zobacz więcej
uciekal mido dupy;) 600g jagnieciny (udziec, lopatka... ja robilam pol na pol z wolowina) 4 lyzki oliwy 2 lyzeczki kuminu 1 lyzeczka kolendry 1 lyzeczka kurkumy 2 lyzeczki cynamonu 2 lyzeczki papryki Zobacz więcej
potrzebuje mam już gotowe. Dzis rozmrozilam taka jedna porcje obiadowa( mieszanki łopatki wp i antrykotu wołowego.) Lopatka jest chudym miesem ,antrykot jest poprzerastany tluszczem ,ktory powoduje Zobacz więcej
pokrojonej na malutkie kawalki, gorzkiejczekolady (Wedel, 64%) Sposob przygotowania: Zmiel (lub dokladnie rozgniec w mozdzierzu) herbate. Cukier polacz z maslem i lekko utrzyj lopatka. Dodaj jajka Zobacz więcej
Klasyka francuskiej kuchni, znana i ceniona, szczegolnie ze wzgledu na duza zawartosc zelaza dobrze przyswajalnego w soczewicy, na bialko i magnez. W swej klasycznej wersji wymaga dosc dlugiego Zobacz więcej
w zaleznosci od mocy gofrownicy piec 5-7 minut po upieczeniu delikatnie zdejmowac drewniana lopatka i odkladac gofry na kratke jogurt poslodzic stewia do smaku podawac z kleksem jogurtu Zobacz więcej
na mniejszych juz obrotach porcjami make wymieszana z proszkiem do pieczenia i olej ciasto wylac do przygotowanej formy i wyrownac lopatka na ciasto nalozyc przekrojone na pol truskawki przecieciem Zobacz więcej
delikatnie mieszajac lopatka dodajemy ubita piane. Mase wylewamy na wczesniej wyjete z piekarnika ciasto i ponownie wkladamy forme do piekarnika i pieczemy ciasto przez 10 min w temp.175 Zobacz więcej