Pyszna i prosta do przygotowania baranina. Zaraz po upieczeniu oddzieliłam ją od kości, po schłodzeniu przez noc w lodówce dała się pokroić w równe plastry. Oczywiście nie trzeba czekać do następnego
Zobacz więcej
Baranina to genialne mięso, aż żal że jest tak trudno dostępna w kraju, w którym hodowle owiec były dość spore. Baranie mięso nie dość że jest jednym z najzdrowszych mięs do na dodatek ma delikatny i
Zobacz więcej
Kolejny raz prezentuję danie z łopatki, właściwie mięso to możemy obrabiać na różne sposoby, piec, dusić gotować. Samo przygotowanie mięsa nie trwa długo, przepis lekki i szybki w wykonaniu. Łopatka
Zobacz więcej
Gulasz z łopatki wieprzowej Poniedziałek, 17 czerwca 2013 do 60 min Składniki: 80 dag łopatki wieprzowej 4 cebule 2 liście laurowe ziele angielskie 1 łyżeczka łagodnej papryki 1 łyżka mąki 1 łyżka
Zobacz więcej
Kupiłam niedużą porcję łopatki baraniej. Na tyle niedużą, że szkoda było ją piec, lepszym pomysłem było duszenie. Gulasz duszony w dużej ilości pomidorów i białego wina, z dużą ilością ziół i czosnku,
Zobacz więcej
Kawał soczystego i kruchego mięsa chodził za mną już dawno. To jest smak mojego dzieciństwa. Świeży chleb, pieczona łopatka i ostra musztarda - ulubione kanapki do szkoły. Często jadaliśmy też to na
Zobacz więcej
Baranina, moja ukochana. Kojarzy mi się z południem, z Tatrami, z Zakopanem. Jej specyficzny smak niektórych zniechęca - na mnie natomiast działa jak przynęta! Uwielbiam! Jak już wcześniej
Zobacz więcej
Po tych wszystkich sałatkach, które pojawiały się na blogu naszła mnie duża ochota na coś pieczonego. Czasem tak mam, że przez kilka dni jemy tylko zieleninę, ale potem nabieram ochotę na konkretny
Zobacz więcej
Łopatka pieczona to propozycja na na szybki obiad, szybki to znaczy bez dużego nakładu pracy. Przygotowanie mięsa, wymieszanie marynaty i naszpikowanie czosnkiem to góra 10 min. Oczywiście dochodzi
Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś podzielę się zWami moim przepisem nagulasz złopatki wieprzowej. Danie jest syte irozgrzewające. Można godowolnie modyfikować dodając np.pieczarki, seler lub inne
Zobacz więcej
Składniki: 60 dag barania łopatka mielona, 2 szklanki ryż, 1 łyżka vegeta czerwona do ryżu, 2 sztuki jajka, 2 łyżki tymianek, 1 łyżka pieprz mielony, 1 pęczek koperek, - do smaku magi, 1 sztuka
Zobacz więcej
Łopatka pieczona to idealny kawał chudego mięsa na święta i nie tylko. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Współpraca Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci
Zobacz więcej
Bardzo lubię baraninę. Niestety nie często ją kupuję. Tym razem udało mi się kupić baranią łopatkę bez kości ale nie była zbyt ładna. Najlepszym pomysłem był barani gulasz. A że gulasz i wolnowar to
Zobacz więcej
Ciąg dalszy zabawy w wędzenie, tym razem zrobiłam pyszne domowe kabanosy wieprzowe. Trochę się obawiałam, czy dam radę. Powiem Wam to nic trudnego, dlatego zachęcam Was do zrobienia. Wyszły
Zobacz więcej
Nie ma nic wspanialszego niż prawdziwa kiełbasa. Kto sam nie robił kiełbasy, nie zna smaku prawdziwej. Zaręczam, że nawet kiłbasa kupiona na targu od małego lokalnego producenta, składa się głównie ze
Zobacz więcej
Wątrobianka wg. Arkadiusza Składniki: - 5 kg wszystkiego czyli podgardle, boczek, okrawki z łopatki z fajnymi przerostami mięsa, - 1,5kg wątroby wieprzowej, - 0,5 kg wątroby baraniej, - 5 czerstwych
Zobacz więcej
Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszne baranie szaszłyki. Do ich przygotowania potrzebujesz: mięsa z baraniny, czosnku, cebuli, czerwonego wina, cząbru i kolendry. Składniki: kg baraniego mięsa
Zobacz więcej
W Polsce baranina niestety nie jest zbyt popularna i dlatego tak mało przepisów na to pyszne mięso. Ja – mieszkając w Anglii – mam do niej dostęp i dlatego gorąco polecam to mięso. Ma specyficzny
Zobacz więcej
ŁOPATKA WIEPRZOWA – to propozycja szybkiego obiadu. To dobra propozycja obiadowa, kiedy niedysponuje dużą ilością czasu i jestem zwyczajnie zabiegana. Przygotowując obiad łopatkę obsmażam, jednak żeby
Zobacz więcej
Barania łopatka idealnie nadaje się do wolnowaru. Mięso wstawiam wieczorem, tak aby rano było już miękkie. Rano mięso wyjmuję, owijam w folię aluminiową, studzę i wstawiam do lodówki - znacznie
Zobacz więcej