łopatka cielęca duszona z warzywami

kasia.b
kasia.b Obserwuj blogaObserwujesz bloga
według przepisu
Gul... gul... gul...

Gul... gul... gul... 209

0
:) Składniki: 30-40 dkg wieprzowiny, baraniny, cielęciny z kością (łopatka), wołowiny (pręga, mostek), 4 dkg tłuszczu, 3 dkg mąki, 40 dkg warzyw (marchew, pietruszka, seler, cebula, kapusta włoska, Zobacz więcej
Kolega jakiś czas temu polecał przepis na cielęcinę duszoną po prowansalsku. Zapisałam go w folderze ''do zrobienia'', a natchnęło mnie nagle. A co nagle, to... Siła wyższa sprawiła, że trzeba było Zobacz więcej
duszone w białym winie i pomidorach z domową tortillą, mule duszone w białym winie z kiełbasą chorizo i serem Manchiego, gicze cielęce duszone z gruszką, szalotką w białym winie i demiglas cielęcym Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Pasztet z borowikami

Pasztet z borowikami 205

0
, na małym ogniu, do miękkości około 1. Ostudź w wywarze, następnie odcedź i pokrój na mniejsze kawałki. Zachowaj marchewkę i wywar, przyprawy i resztę warzyw odrzuć. Częścią wywaru zalej wątróbkę, Zobacz więcej
Kto lubi połączenie marchewki i groszku? Ja bardzo. Zarówno w popularnej marchewce z groszkiem (groszku z marchewką?), jak i w innych daniach. Z groszkiem i marchewką zjedliśmy gulasz cielęcy, lekki Zobacz więcej
pasztet był naprawdę wyborny. Dziś pora na przepis dla gospodarnych pań i panów. Jeśli ktoś nie przepada za wątróbką, może ją pominąć albo zminimalizować jej ilość. Wątróbka cielęca bywa trudno Zobacz więcej
. autorka: Brzuszki Łakomczuszki | blog: Brzuszki Łakomczuszki imbirowe skrzydełka autorka: kasiekw | blog: kasiekw gotuje Diabelski boczek autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak zapiekany Zobacz więcej
Dziś miałam opublikować przepis z pierwszymi truskawkami, ale deszczowa pogoda za oknem powoduje, że mam ochotę na coś treściwszego. Gulasz cielęcy z warzywami (mogą być wiosenne, a jakże!) i ulubioną Zobacz więcej
, łopatki - ew. nóżka wieprzowa lub giczka cielęca (w wersji lux) - 2 pietruszki - 3 marchewki - pół selera - pół pora - 3 duże cebule - 3 pomidory /zimą - duża łyżka lub dwie pasty pomidorowej - 2- 3 Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Pasztet z jelenia

Pasztet z jelenia 835

1
z modyfikacjami. Podgardle, jeśli chodzi o tłustość, to coś pomiędzy boczkiem a słoniną, więc jeśli nie uda Ci się go dostać, daj tłusty surowy boczek (bez skóry) Pasztet z jelenia Składniki: 3 kg Zobacz więcej
Składniki na 2 foremki aluminiowe podłużne keksowe lub 1 większą: 3 udka z kurczaka (ok 800 g) ok 400 g karkówki cielęcej z kością ok 250 g boczku wieprzowego surowego ok 250 g wątróbki z indyka 3 Zobacz więcej
fajny artykuł, który pokazuje jak wartościowe mogą być obierki i resztki z produktów. I tutaj ciekawą propozycją jest wywar z warzyw, z którego można zrobić galaretę warzywną, obierki z jabłka, które Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Bigos

Bigos 1130

1
i dopiero przystąpić do gotowania bigosu. Im więcej różnych gatunków mięs, tym bigos smaczniejszy. Można wykorzystać resztki pieczeni i wędlin (raczej tych domowych). Bigos świąteczny Składniki: 3 kg Zobacz więcej
, dokąd Mimi kilka lat wcześniej przeprowadziła się z Paryża wraz ze swoim islandzkim mężem (teraz już wiecie, skąd to mało francuskie nazwisko) oraz siedmiorgiem dzieci. Sielskiego i Zobacz więcej
potrawy z warzyw i owoców kluski i knedle leczo i ragoût placki i kotlety jednogarnkowe solo tarty zapiekanki i faszerowane warzywa potrawy z wieprzowiny gulasze pieczenie kotlety potrawy z wołowiny Zobacz więcej
Ekspresłówka #3 Grzeczność | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
mi jakoś tak koślawo, więc wywar z warzyw i kości nazywam sobie bulionem (bo porządny rosół trzeba ugotować na mięsie - odpowiada to w moim mniemaniu drobnej różnicy między angielskimi stock i broth- Zobacz więcej
Ekspresłówka #4 Mycie | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej
Ekspresłówka #5 Czas | Agata gotuje Przeskocz do treści Agata gotuje czyli Kobieta Wszechjedząca Menu i widgety Strona główna Przepisy Zupy tradycyjne kremy nieco inaczej dodatki do zup Dania główne Zobacz więcej