łopatka cielęca pieczona

pieczona szynka z dzika łopatka jagnięca udziec jagnięcy pieczeń rzymska z cielęciny karczek cielęcy z dzikiem i grzybami łopatka cielęca z Chutney’em z mango karkówka pieczona domowa wędlina-schab Zobacz więcej
1,7 kg łopatki cielęcej, garść liści szałwii ananasowej, 6-7 ząbków czosnku, 2 łyżki soli, 5 łyżek Chutney Mango (Vitasia), kilka listków szałwii ananasowej, Łopatkę oczyścić, umyć i porządnie Zobacz więcej
łopatka cielęca, 1 jajko, 100 gram migdałów, 2 figi, 30 gram suchej bułki, sól, 5 ząbków czosnku, rozmaryn, olej, 50 ml białego wina lub bulionu. Łopatkę oczyścić z błon, rozciąć tak aby powstał jeden Zobacz więcej
Trochę Smaku
Trochę Smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trochę Smaku
Pasztet domowy

Pasztet domowy 567

0
Składniki Sposób przygotowania Boczek, podgardle, kaczkę i łopatkę podsmażamy i dusimy w krótkim sosie, następnie zalewamy wodą, dodajemy cebulę, ziele, pieprz, liść, grzyby. Całość dusimy. W połowie Zobacz więcej
Czas przygotowania: min. Czas pieczenia: 60 min. Pasztet tradycyjny według przepisu mojego teścia wykonywany dwa razy w roku przez mojego Pawła dla podtrzymania tradycji i dla smaku. Foremka: keksówka Zobacz więcej
350 kg łopatki cielęcej w ładnym kawałku – gruby kotlet, 5 -6 liści szałwii ananasowej, 1-2 ząbki czosnku, 1-1,5 łyżeczki soli, 3 łyżki Chutney Mango, 20 gram orzeszków wasabi – Wasabi Coated Peanuts Zobacz więcej
Spis potraw z książki: 1. Rosół Polski - limonia i rozmaryn nie oszpeci rosołu 2. Figatelle - czyli pulpety cielęce 3. Czernina - przydaj pieprzu imbieru, cynamonu, goździków 4. Zrazy wołowe - Zobacz więcej
Dzisiaj zrobiłam tak pyszny zestaw na obiad, że na kolację zjedliśmy jeszcze raz to samo! Szybciutko zapisuję, bo boję się, że zapomnę, a wtedy Wąż będzie niepocieszony :) Składniki: 600 g mielonej Zobacz więcej
Pasztet z kaczki z żurawiną Pasztet drobiowy z suszonymi pomidorami Pasztet PIECZONE MIĘSA Domowa wędlina z łopatki wieprzowej Pieczeń cielęca Aromatyczna karkówka w chrzanie Domowa wędlina z Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Gulasz węgierski

Gulasz węgierski 1747

6
nie zmienię podczas jego przygotowywania. Moim zdaniem podstawą aromatu jest słodka papryka czerwona, którą podsmaża się na patelni na smalcu, zaprawa z kminku i czosnku oraz dodatek do mięsa w Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pasztet domowy mojej mamy

Pasztet domowy mojej mamy 217

0
lubię go w takiej klasycznej wersji. Polecam Wam baaardzo! Składniki: 2kg mięsa (wieprzowego i cielęcego w proporcjach pół na pół lub dowolnie najlepiej różne, łopatka, karczek) 1/2kg surowego boczku Zobacz więcej
mąż kupił schab. Potem sprawdziliśmy, że akurat nie mamy wytrawnego białego wina... itp. Niżej podaję oryginalny przepis, moje zmiany w nawiasach kwadratowych. Jeśli z tyloma zmianami wyszło tak Zobacz więcej
około 1cm ) 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki ( lub innego ) 1 słoik sosu słodko-kwaśnego Zobacz więcej
boczku, który zapobiega wysychaniu mięsa i nadaje mu apetycznego, słono-wędzonego posmaku. Dodatkowo, w czasie smażenia szynka tworzy chrupiącą skorupkę, którą wprost uwielbiam! Przygotowując Zobacz więcej
Zapraszamy na pyszny pasztet. Jak nazwa mówi: z mięs różnych, bo i wieprzowy, i wołowy, i cielęcy, a nawet również drobiowy. Wszystko co najlepsze. Pasztet wyszedł świetny, taki lekko miękki, nie Zobacz więcej
Domowa wędlina z łopatki wieprzowej Pieczeń cielęca Aromatyczna wędlina z karkówki w chrzanie Świąteczna szynka Domowa wędlina z indyka Rolada z boczku Pieczeń z mięsa mielonego z polędwiczką Zobacz więcej
Fotokulinarnie
Fotokulinarnie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fotokulinarnie
Pasztet mięsny

Pasztet mięsny 197

0
Wyśmienity, domowy pasztet wołowo-wieprzowy. Doskonały jako przystawka,zakąska lub na kanapki. Idealnyna Święta, jako danie o kilkusetletniej tradycji na polskich stołach. Można go podawać na zimno Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Pasztet z borowikami

Pasztet z borowikami 205

0
Nasz paszet-ideał, wyjadany do ostatniego okruszka. Czasochłonny, ale wart każdej poświęconej na niego minuty. Miękki, soczysty i aromatyczny. Daje się kroić w ładne, równe plastry lub, jeśli ktoś Zobacz więcej
, w którym możemy smażyć, a potem piec. Ja takiego nie posiadam, więc podsmażałam na patelni, a piekłam w naczyniu żaroodpornym. Należy posiadać: 800-1000 g chudej łopatki cebulę 2 kromki piernika* 2 Zobacz więcej
KasiaJ
KasiaJ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pełny talerz
Pieczeń cielęca

Pieczeń cielęca 1687

2
Pieczeń cielęca Cielęcina to bardzo delikatne i kruche mięso, zdecydowanie mniej wyraźne w smaku niż wołowina. Według mnie najlepiej smakuje w najprostszej postaci. Bez wielu przypraw i ziół. Przy Zobacz więcej