łopatka długo pieczona

Jakiś czas temu pokazałam przepis na kurczaka pieczonego długo marynowanego. Tak nam zasmakował, że często pojawia się na naszym stole. Ponieważ staram się kupować jak najmniej gotowych wędlin, a Zobacz więcej
Tak upieczona wieprzowina sprawdzi się idealnie nie tylko podana do obiadu. Wspaniale smakuje w kanapkach czy też sałatkach. Nam najbardziej smakuje podane w towarzystwie sosu czosnkowego. Łopatka Zobacz więcej
wędlina długo pieczona z łopatki Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób, przygotowania mięsa wieprzowego, poprzez długotrwałe pieczenie go w niskiej temperaturze. Z reguły na wyroby takie Zobacz więcej
Jak upiec mięso aby było soczyste? Takie pytanie zadaje sobie niejedna osoba. Odpowiem, że długo i powoli. Osobiście mięso piekę zwykle wtedy, gdy ktoś z rodziny lub mięsożernych przyjaciół przyjeżdża Zobacz więcej
, że przepisu nikt nie pamięta, a dwa, że sprostać oczekiwaniom postawionym przez wspomnienia nie jest łatwo. Póki co mój szanowny Małżonek zadowolił się poniższą propozycją, uszlachetnioną dodatkiem Zobacz więcej
był przepisJamiego Olivera składniki ok 1400 g łopatki baraniej 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy główka czosnku do Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na kawałek soczystego, aromatycznego mięsa to to danie mogę polecić z czystym sumieniem:). Właściwie nie wymaga wiele zaangażowania a jest wprost niebiańskie. Trzeba się tylko Zobacz więcej
Kilka razy obiło się nam o uszy, że można mięso zapiec w kapuście kiszonej. Kiedyś nawet próbowaliśmy, ale efekt znacząco odbiegał od ideału.. Jako, że ostatnio trafiła nam się świetna kapucha od Zobacz więcej
Świąteczna propozycja na cudowną pieczeń! Łopatka wieprzowa jest miękka, soczysta, delikatna, po prostu rozpływa się w ustach. Mięso wkładamy do piekarnika na 5-6 godzin. Długie, powolne pieczenie w Zobacz więcej
z klasycznymi ziemiankami z wody, ale z zapiekanką ziemniaczaną. Typowym świątecznym dodatkiem jest tu natomiast żurawina, której nigdy nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole. Mięso dzięki Zobacz więcej
z klasycznymi ziemiankami z wody, ale z zapiekanką ziemniaczaną. Typowym świątecznym dodatkiem jest tu natomiast żurawina, której nigdy nie może zabraknąć na moim wigilijnym stole. Mięso dzięki Zobacz więcej
Uwielbiamy pulled pork. Ale dieta ostatnio nie pozwala na takie przyjemności jak pieczona w ten sposób karkówka czy łopatka. Dlatego postanowiłam upiec w ten sam sposób indyka i to mięso wykorzystać Zobacz więcej
Dzisiaj kolejny obiadek mięsny, ale pieczenie łopatki zajmuje minimum 1,5 godziny. Zawsze wolę troszkę dłużej potrzymać mięsko w piekarniku aby było mięciutkie a nie twarde jak podeszwa:). Jest Zobacz więcej
do marynaty i natrzeć nią mięso. Jeżeli istnieje potrzeba łopatkę powiązać sznurkiem. Obłożyć też listkami świeżej bazylii. Włożyć do rękawa do pieczenia i odstawić do lodówki na całą noc, albo Zobacz więcej
BUŁKI OTRĘBOWE I PRODUKTY LINESSA NA DRUGIE ŚNIADANIE Od dłuższego czasu piekę te otrębowe bułeczki (Dukana)oczywiście troszkę je zmodyfikowałam, są idealne i bardzo pożywne na śniadanie.Dla tych co Zobacz więcej
cebulę dodać mięso mielone - usmażyć dodać pokrojoną w kostkę pieczarkę - smażyć tak długo, aby wszystkie składniki były "gotowe" dodajemy odrobinę sosu pomidorowego wystudzone muszle napełniamy Zobacz więcej
POLECAM SURÓWKĘ : SURÓWKA COLESŁAW Składniki przekładamy do miski,dokładnie mieszamy .Patelnię teflonową rozgrzewamy,kładziemy dużą łyżką porcje ciasta,formując placuszek .Pieczemy Zobacz więcej
aziem2121
aziem2121 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Git Mallina
Pulled pork

Pulled pork 301

1
oliwą i wstawiamy do lodówki na noc. Rano wyjmujemy z lodówki i podlewamy piwem, znowuwystawiamydo lodówki. Jako, żemięsopiecze się długo bo ok 8 hnajlepiejwstawić je do piekarnika na noc, wiec Zobacz więcej
. Foremki natrzeć smalcem. Napełnić ściśle mięsem. Na wierzchu położyć plasterki wędzonej słoninki lub wędzonego boczku. Ja użyłem paprykowanej wędzonej słoniny. Wstawiamy do piekarnika temp. 160 Zobacz więcej
orzechami.Zrolować jeden brzeg ciasta do wewnątrz, to samo zrobić z drugim tak aby się zetknęły w środku. Zwilżyć je w tym miejscu wodą i docisnąć aby się skleiły. Ostrym nożempokroić ciasto na Zobacz więcej