łopatka peklowana na sucho

- woda - osłonki barierowe Łopatkę kroimy w kostkę ok. 4x4cm, podobnie wołowinę i peklujemy na sucho 48h w lodówce. Skórki parzymy w wodzie o temp ok. 80 stopni ok. 2h. Po ostygnięciu mielemy na Zobacz więcej
Kiełbasa drwala wd. Arka Składniki: - łopatka wieprzowa 3 szt w sumie 27 kg, - Sól/peklosól 50/50 18gr na kg, - 50 gr ziela angielskiego , - 50 gr pieprzu czarnego, - 270 gr czosnku, - 50 gr Zobacz więcej
muszkatołowa 1 g -czosnek 3 ząbki wyciśnięte przez praskę -żelatyna 15 g Wykonanie Boczek w całości oraz pozyskane chude kawałki mięsa z łopatki i karkówki peklujemy na sucho peklo solą na 48 godz. Zobacz więcej
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
ziemniaczana 20-30g/kg - osłonki barierowe - przędza Sposób wykonania: Mięso uzyskałem po klasyfikacji łopatki oraz dodatkowo kupiłem podgardle. Najpierw mięso peklujemy na sucho, a podgardle solimy. Zobacz więcej
Paleta Polonia Jak wiadomo ludzie niedzielą się na dobrych i złych, tylko na peklujących na mokroi peklujących na sucho. Cokolwiek miałoby toznaczyć. Moją drogę peklującego rozpocząłemjakiś czas temu, Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Mielonka bosmańska

Mielonka bosmańska 660

0
zmielenie było w moim przypadku korzystne. Przepis ze stronyWyroby Domowe składniki (na 1 kg mielonki) 200 g wieprzowiny kl I 400 g wieprzowiny kl. II 240 g wieprzowiny kl. III (ścięgnista) 160 g Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3311

1
. są dwa sposoby marynowania: na sucho i mokro. marynowane na sucho polega na nacieraniu mięsa mieszanką przypraw i soli. tak natarte można też obłożyć czosnkiem i cebulą pokrojonymi w plastry lub Zobacz więcej
możemy pokroić mięso jak na kotlety i tak samo jak na kotlety je ubić (aby było miękkie i dobrze łączyło się z innymi kawałkami) – zdjęcie u góry; lub zemleć przez maszynkę do mięsa (wtedy można Zobacz więcej
. Golonkę można zastąpić łopatką wołową. Mimo nie najlepszego wyglądu i minimalnej ilości przypraw (tylko sól i pieprz) szynka jest bardzo smaczna! Bardzo polecam! Atutaj link do wygodnego Zobacz więcej
się: jak zrobić białą kiełbasę (oczywista sprawa) gdzie kupić jelita i jak je przygotować do użytku czy kiełbasę białą trzeba peklować (dodawać do niej soli peklującej) jak najlepiej ugotować sobie Zobacz więcej