łopatka peklowana na sucho

{{headerMessage}}
- woda - osłonki barierowe Łopatkę kroimy w kostkę ok. 4x4cm, podobnie wołowinę i peklujemy na sucho 48h w lodówce. Skórki parzymy w wodzie o temp ok. 80 stopni ok. 2h. Po ostygnięciu mielemy na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa drwala wd. Arka Składniki: - łopatka wieprzowa 3 szt w sumie 27 kg, - Sól/peklosól 50/50 18gr na kg, - 50 gr ziela angielskiego , - 50 gr pieprzu czarnego, - 270 gr czosnku, - 50 gr Zobacz więcej
{{headerMessage}}
muszkatołowa 1 g -czosnek 3 ząbki wyciśnięte przez praskę -żelatyna 15 g Wykonanie Boczek w całości oraz pozyskane chude kawałki mięsa z łopatki i karkówki peklujemy na sucho peklo solą na 48 godz. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mielonka wieprzowa Składniki: - łopatka wieprzowa 4kg - karkówka wieprzowa 1kg - peklosól 17-22g/kg - pieprz biały 1g/kg - gałka muszkatołowa 1g/kg - czosnek 2-3 ząbki na kg - sos sojowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiełbasa myśliwego z dzika Składniki: - okrawki mięsa z dzika (młodego) 50% - łopatka wieprzowa z tłuszczem 25%, - ścięgniste z wieprzowiny 25%, - majeranek 0,5g/kg, - pieprz 1,5g/kg, - peklosól Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziemniaczana 20-30g/kg - osłonki barierowe - przędza Sposób wykonania: Mięso uzyskałem po klasyfikacji łopatki oraz dodatkowo kupiłem podgardle. Najpierw mięso peklujemy na sucho, a podgardle solimy. Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Paleta Polonia

Paleta Polonia 116

0
{{headerMessage}}
Paleta Polonia Jak wiadomo ludzie niedzielą się na dobrych i złych, tylko na peklujących na mokroi peklujących na sucho. Cokolwiek miałoby toznaczyć. Moją drogę peklującego rozpocząłemjakiś czas temu, Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Mielonka bosmańska

Mielonka bosmańska 737

0
{{headerMessage}}
Mielonka bosmańska. Wyszła świetna wędlina. Mimo, że zkonieczności użyłam zupełnie innych sitek do mielenia, wędlina wyszła bardzo smaczna. W stosunku do przepisu oryginalnego zwiększyłam ilość Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
marynowanie mięsa

marynowanie mięsa 3457

1
{{headerMessage}}
na fanpejdżu eksperymentu sobotniego zamieściłam kiedyś prośbę córki o zakup wieprzowiny - tylko kup świńskie mięso, takie jest najlepsze pieczone! pieczone mięso zjadane jest u nas wbrew pozorom nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możemy pokroić mięso jak na kotlety i tak samo jak na kotlety je ubić (aby było miękkie i dobrze łączyło się z innymi kawałkami) – zdjęcie u góry; lub zemleć przez maszynkę do mięsa (wtedy można Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Domowa szynka konserwowa w osłonce

Domowa szynka konserwowa w osłonce 132

5
{{headerMessage}}
. Golonkę można zastąpić łopatką wołową. Mimo nie najlepszego wyglądu i minimalnej ilości przypraw (tylko sól i pieprz) szynka jest bardzo smaczna! Bardzo polecam! Atutaj link do wygodnego Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Od podstaw: biała kiełbasa.

Od podstaw: biała kiełbasa. 939

1
{{headerMessage}}
się jelit. Jem kiełbasy więc dlaczego miałabym brzydzić się jelit?). Jeśli macie jelita, nadziewarkę (ja kupiłam tylko te dwie rureczki do nadziewania, miałam już maszynkę do mielenia miesa- cena Zobacz więcej