łopatka pieczona w musztardzie

W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i Zobacz więcej
Idealne dla fanów musztardowego smaku i aromatu. Typowo męskie koryto, pięknie komponujące się z browarem oraz pieczonymi kartoflami. Dzięki musztardzie mięso staje się kruche i rozpływa się w ustach. Zobacz więcej
Łopatka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna! Ciepłe mięso to doskonała propozycja na obiad, a po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki. Możecie użyć innego rodzaju mięska, zapewniam że Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Pieczona łopatka

Pieczona łopatka 78

Pyszna pieczona łopatka wieprzowa z chrupiącą, wypieczoną skórką i soczystym środkiem. Jej przygotowanie jest nieco czasochłonna ale za to bajecznie proste. Obiadowy „samograj” wystarczy zamarynować i Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Łopatka pieczona w musztardzie

Łopatka pieczona w musztardzie 2396

Poleca: Gabi Dawno temu doszłam do wniosku, że domowe mięsa pieczone są o niebo lepsze niż niejedna wędlina czy inne cuda dostępne w sklepie.Problem polegał tylko na tym, jak przyprawić takie mięso, Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): 4 surowe białe kiełbasy 125 g. serka kremowego Apetina o smaku MUSZTARDA I MIÓD 5 średnich cebul 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka miodu po Zobacz więcej
Golonka z indyka w musztardzie i miodzie pieczona w piekarniku, a dokładnie w folii. Soczyste, miękkie mięso, chrupiąca skórka i rewelacyjny smak przypraw, a całość banalnie prosta w przygotowaniu, bo Zobacz więcej
Ciekawy pomysł na obiad dla kilku osób,przy którym nie narobimy się za dużo,a jest pyszny.Jest to przepis Mariety Mareckiej z programu Abc gotowania-który bardzo lubię.mięsko wychodzi mięciutkie a Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok3400 kcal 1,0 kg łopatki wieprzowej, najlepiej "kulka" 4 łyżki oliwy z oliwek sól morska pół łyżeczki kopru włoskiego 1 cm imbiru 3 ząbki czosnku WYKONANIE: 1. Łopatkę umyć pod Zobacz więcej
Wielkanoc za pasem więc najwyższy czas i pora na Wielkanocne inspiracje. Może zaczynam troszkę nietypowo, ale na pierwszy ogień idzie propozycja na świąteczny obiad. Przepis w 100% sprawdzony i jestem Zobacz więcej
Lipka
Lipka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sio-smutki
Boczek w musztardzie (pieczony)

Boczek w musztardzie (pieczony) 76

Jadłam ostatnio u Rodziców pieczony boczek, i tak mi posmakował, że od razu po powrocie do domu upiekłam kawałek dla nas. Doprawiłam go marynatą na bazie musztardy, która sprawiła że boczek ma piękną, Zobacz więcej
Jeśli jemy mięso to lepiej wybierać drobiowe. Mięso drobiowe jest, bowiem chude, delikatne, bogate w białko i lekko strawne. Możemy je gotować, dusić, smażyć i piec. Do pieczenia najlepiej nadają się Zobacz więcej
Upieczone mięso jest idealnym dodatkiem zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno do kanapek. Zdecydowanie smakuje lepiej, niż wędlina zakupiona w sklepie Składniki na łopatkę pieczoną w musztardzie Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Myślałam o jakimś wyrazistym smaku i do tego przepisu wykorzystałam dwa rodzaje musztard. Obie idealnie się uzupełniają. Smak i te cudowne kuleczki ( oczywiście wiadomo - gorczyca ). Wyszło smacznie a Zobacz więcej
Składniki: - 1 kg łopatki wieprzowej - ok. 5 łyżek majeranku - łyżka soli - ok. 0,5 szkl. oleju Sposób przygotowania: 1. Z przypraw i oleju robimy marynatę. Smarujemy nią mięso. 2. Zamarynowane mięso Zobacz więcej
Polędwiczka wieprzowa to bardzo delikatne mięsko i można je przygotowywać na przeróżne sposoby. Świetnie komponuje się z różnymi sosami i dodatkami. Był już przepis napolędwiczki smażoneipolędwiczki w Zobacz więcej
Bardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu Zobacz więcej
Duszona łopatka w sosie własnym Zima , to okres , kiedy u nas w domu mają zejście wszelkie duszone mięsiwa , najlepiej w sosie własnym . Oczywiście z ziemniaczkami , buraczkami lub ogórem " Zobacz więcej