łopatka pieczona w musztardzie

W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i Zobacz więcej
Gdy pojawiają się kurki w lesie, to mamy ochotę na pyszny sos z mięsem. Proponuję upiec łopatkę wraz z sosem kurkowym. Zapewniam, ze będzie smakowało wszystkim Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 500 Zobacz więcej
Łopatka wieprzowa wyszła pyszna, miękka, krucha i soczysta. To doskonała propozycja na obiad bądź pokrojona w cienkie plasterki na zimno jako wędlina na kanapki. Marynatę przygotowałam według własnych Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Łopatka pieczona w musztardzie

Łopatka pieczona w musztardzie 2424

Poleca: Gabi Dawno temu doszłam do wniosku, że domowe mięsa pieczone są o niebo lepsze niż niejedna wędlina czy inne cuda dostępne w sklepie.Problem polegał tylko na tym, jak przyprawić takie mięso, Zobacz więcej
Bardzo lubię mięso w plastrach pieczone w piekarniku. Dziś prezentuję porcję konkretnego mięsa z dużą ilością cebuli i czosnku:). Łopatka wyszła miękka i krucha. 1 kg łopatki wieprzowej 5 dużych cebul Zobacz więcej
Kolejna propozycja ogórków na zimę, ogórki w musztardzie co roku muszą znaleźć się w mojej piwnicy. Składniki: około 2 kg ogórków listki laurowe ziele angielskie Zalewa: 5 szklanek wody 1 szklanka Zobacz więcej
Idealne dla fanów musztardowego smaku i aromatu. Typowo męskie koryto, pięknie komponujące się z browarem oraz pieczonymi kartoflami. Dzięki musztardzie mięso staje się kruche i rozpływa się w ustach. Zobacz więcej
Łopatka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna! Ciepłe mięso to doskonała propozycja na obiad, a po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki. Możecie użyć innego rodzaju mięska, zapewniam że Zobacz więcej
sklorek
sklorek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pyry na Gaz
Pieczona łopatka

Pieczona łopatka 873

Pyszna pieczona łopatka wieprzowa z chrupiącą, wypieczoną skórką i soczystym środkiem. Jej przygotowanie jest nieco czasochłonna ale za to bajecznie proste. Obiadowy „samograj” wystarczy zamarynować i Zobacz więcej
Golonka z indyka w musztardzie i miodzie pieczona w piekarniku, a dokładnie w folii. Soczyste, miękkie mięso, chrupiąca skórka i rewelacyjny smak przypraw, a całość banalnie prosta w przygotowaniu, bo Zobacz więcej
SUROWIEC -łopatka 2 kg PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -słoiki 350-500 mil -sól 7,5 g/kg -peklosól 7,5 g/kg -pieprz czarny 2 g /kg -pieprz ziołowy białowieski 1 g/kg -czosnek 5 g/kg -żelatyna 4 g na Zobacz więcej
Łopatka w sosie pieprzowym Łopatka w sosie pieprzowym to bardzo smaczne mięso zatopione w pysznym, pikantnym sosie z dodatkiem zielonego pieprzu marynowanego. Danie jest wyjątkowo smaczne, mięso Zobacz więcej
Wielkanoc za pasem więc najwyższy czas i pora na Wielkanocne inspiracje. Może zaczynam troszkę nietypowo, ale na pierwszy ogień idzie propozycja na świąteczny obiad. Przepis w 100% sprawdzony i jestem Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 1 kg piersi indyka w jednym kawałku MARYNATA: 1 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 1/3 łyżeczki czosnku granulowanego 1 łyżeczka majeranku 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 1 Zobacz więcej
Upieczone mięso jest idealnym dodatkiem zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno do kanapek. Zdecydowanie smakuje lepiej, niż wędlina zakupiona w sklepie Składniki na łopatkę pieczoną w musztardzie Zobacz więcej
Myślałam o jakimś wyrazistym smaku i do tego przepisu wykorzystałam dwa rodzaje musztard. Obie idealnie się uzupełniają. Smak i te cudowne kuleczki ( oczywiście wiadomo - gorczyca ). Wyszło smacznie a Zobacz więcej
Składniki (4 porcje): 4 surowe białe kiełbasy 125 g. serka kremowego Apetina o smaku MUSZTARDA I MIÓD 5 średnich cebul 2 łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka miodu po Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok3400 kcal 1,0 kg łopatki wieprzowej, najlepiej "kulka" 4 łyżki oliwy z oliwek sól morska pół łyżeczki kopru włoskiego 1 cm imbiru 3 ząbki czosnku WYKONANIE: 1. Łopatkę umyć pod Zobacz więcej
pierogi ruskie Tradycyjne polskie pierogi ... z farszem mięsnym, warzywnym, serowym lub owocowym. Gotowane, pieczone lub smażone. Pierogi to wyśmienite da... Zobacz więcej
Do tej pory łopatkę najczęściej używałam do gulaszu. Tym razem postanowiłam zrobić z niej pieczeń. Wiadomo ze to mięso jest trudno kupić w ładnym zwartym kawałku, dlatego postanowiłam je związać Zobacz więcej