łopatka pieczona w prodiżu

{{headerMessage}}
, papryką słodką, majerankiem i skropić maggi zwinąć roladę i obwiązać nicią włożyć do żaroodpornej miski - posypać ziarnami jałowca, cebulą i skropić maggi - dodałam też do upieczenia kawałeczek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w wodzie zrobić kratkę włożyć do nagrzanego prodiża i piec około 70-80 minut zostawić po upieczeniu do wystudzenia smaczna, lekka pieczeń.....nam smakuje sama pieczeń z chrzanem, bez chleba... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i mocno owinąć nicią grubszą - zrobiłam 2 porcyjki do włączonego prodiża dać smalec, ziele ang., liście laurowe, ziarna jałowca, kolendry i włożyć mięsko - jak się już podpiecze polać musztardą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1,5 kg łopatka bez kości, 20 dag kiszona kapusta, 1 łyżka kminek ziarna, 1 łyżka papryka słodko ostra, - do smaku magi, - do smaku ziele liść, 8 sztuk jałowiec, 2 łyżki smalec, 1 łyżeczka Zobacz więcej
kotek
kotek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kotekwkuchni.blog.pl
Batoniki owsiane

Batoniki owsiane 502

0
{{headerMessage}}
(proporcje wedle uznania) - 125 g niesolonych orzeszków ziemnych (lub inne orzechy np. włoskie) Rozgrzej piekarnik. Posmaruj olejem blachę o wymiarach 23x33x4 lub jednorazową blachę aluminiową(ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dlaczego retro? Bo takie jak te które pamiętam z dzieciństwa. Proste, ucierane ciasto z wrzuconymi do masy truskawkami lub innym owocami i posypane obficie cukrem pudrem. Niegdyś pieczone w prodiżu, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyka, smak dzieciństwa, moja Mama ucierane robiła w prodiżu. W czasach gdy słodycze nie były tak dostępne jak teraz oczekiwanie na pierwszy kawałek było strasznie długie!, a teraz moje dzieciaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis znalazłam na blogu Co mi w duszy gra. Pozmieniałam go trochę, pokombinowałam i kolejna domowa wędlina na śniadania i kolacje gotowa :) * "FAŁSZYWY SALCESON" * kanapka z domową musztardą i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś troszkę klasyki. Taki nieco odświeżony smak z dzieciństwa. Kiedy byłam mała, mama często piekła murzynka w prodiżu, nastepnie pakowała go i zabierała (razem ze mną i moją siostrą ;) ) do babci na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dzieciństwo i spokojne chwile spędzone w rodzinnym domu... Mama piekła zebrę... w okrągłym prodiżu... piekła też w nim wspaniały schab pięciominutowy, bo tylko to ustrojstwo nagrzewało się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sałatka z selera naciowego sałatka z wędzonym kurczakiem sałatka z papryka i brokułem sałatka z gyrosem sałatka z sosem musztardowym czerwona kapusta z jabłkami sałatka z tuńczykiem 2 sałatka z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pamiętacie ZPT znaczy zajęcia praktyczno – techniczne? Samodzielne robienie kanapek, jajecznicy i tortów? Jakoś wtedy nikt nie przejmował się tym, że wydłubiemy koledze oko albo urwie nam rękę jak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zwyciężyło - wiórki wystarczyło wrzucić do masy. Oczywiście wykonane na bazie mojego podstawowego przepisu, a jakże. Zwykłe ciasto kokosowe - bez zachwytów, bez zastrzeżeń. dwa kolory i kokos : 350g Zobacz więcej
Nina
Nina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nina w kuchni
Szarlotka kukurydziana z rabarbarem

Szarlotka kukurydziana z rabarbarem 223

0
{{headerMessage}}
, ciasto włożysz do piekarnika o 11:35, upieczone będzie o 12:35-12:40, w sam raz na poobiedni deser. Ciasta kruche powinny być podawane po schłodzeniu, bo ciasto ma szansę zestalić się bardziej - a Zobacz więcej