• 8
  • 5
  • 8
  • 4
  • 9
  • 3
przepisów z 6082 blogów

łopatka pieczona z winem

Co powiecie na łopatkę pieczoną w winie? Tę łopatkę przygotowaliśmy na specjalną okazję i była strzałem w dziesiątkę. Wyszła idealna. Może również zechcecie skosztować i skusicie się na własne wyroby? Zobacz więcej
Składniki: ok 1 kg łopatki wieprzowej 2 cebule 2-3 ząbki czosnku sól, pieprz szczypta tymianku, bazylia, oregano łyżka oleju kokosowego 50 ml białego wytrawnego wina szklanka wody Przygotowanie: Mięso Zobacz więcej
Łopatka duszona w winie Może nie będzie to odkrywcze danie , ale przyda się jak zaliczy się wpadkę z czerwonym winem.. Jak to się zaczęło , ano od zakupów oczywiście , wpadłam do jakiejś winiarni , z Zobacz więcej
Dziś do mojej potrawy użyłam wina półwytrawnego, włoskiego Celebro Składniki na marynatę : około 3 cm świeżego imbiru 4 ząbki przeciśniętego czosnku 6 łyżek sosu sojowego cebula łyżeczka mielonej Zobacz więcej
elka72
elka72 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni i ogrodzie
Pieczona łopatka

Pieczona łopatka 2146

1
Pieczona łopatka - Mięsa - W kuchni i ogrodzie - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU W kuchni i ogrodzie Pieczona łopatka (05.01.2015)Łosoś w sosie tatarskim (05.01.2015)Schab gotowany - Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Łopatka jagnięca

Łopatka jagnięca 470

0
170 gram karkówki z dzika, 600 gram łopatki jagnięcej, 10 jagód jałowca, 10 traw żubrowych, 2 duże ząbki czosnku, sól, pieprz, 30 gram suchej bułki, 1 jajko, 80 gram słoniny, Świeży tymianek, 6 Zobacz więcej
Składniki 1 kg łopatki 2 lampki białego półwytrawnego wina ok 100 ml wody kilka listków laurowych szczypta bazylii, tymianku, lubczyku kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu sól 2 całe cebule 5-6 Zobacz więcej
Dziś pyszne mięsko jakim jest łopatka wieprzowa. Zazwyczaj przygotowuję z niej mielone lub gulasz ale tym razem postanowiłam ją upiec. Marynowanie zajmuje trochę czasu ale warto poczekać. Nie Zobacz więcej
2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki wina wytrawnego czerwonego Mięso umyłam i osuszyłam. Składniki marynaty wymieszałam ze sobą i przelałam do woreczka foliowego. Włożyłam mięso do woreczka, zamknęłam Zobacz więcej
był przepisJamiego Olivera składniki ok 1400 g łopatki baraniej 8 - 10 ząbków czosnku 2 gałązki świeżego rozmarynu igiełki oberwane sól, pieprz (u mnie kolendrowy) 2 - 3 łyżki oliwy główka czosnku do Zobacz więcej
Długo kusiły mnie różnego rodzaju przepisy na pulled porki, czy w ogóle powoli duszone mięso. Zazwyczaj w tygodniu nie jadam mięsa, ale w weekend lubięzaszaleći nadrobić zaległości. Gorąco polecam Zobacz więcej
łopatka cielęca, 1 jajko, 100 gram migdałów, 2 figi, 30 gram suchej bułki, sól, 5 ząbków czosnku, rozmaryn, olej, 50 ml białego wina lub bulionu. Łopatkę oczyścić z błon, rozciąć tak aby powstał jeden Zobacz więcej
, a potem przez kilka dni tylko raz dziennie obrócić mięso w tej marynacie, a największą zaletą jest to, że wiemy, co jemy, a i smak tak przyrządzonego mięsa jest niesamowity. Wielkanocna Łopatka Zobacz więcej
Pieczeń z łopatki przygotowana w nieco świątecznej odsłonie. Niezwykle aromatyczna dzięki przyprawom. Goździki, cynamon, imbir, miód, białe wino i suszone morele nadają pieczeni cudownego smaku i Zobacz więcej
Kolejna wariacja na temat przepisu Jamiego Oliviera na pieczeń. Idea jest prosta, na dno brytfanki wrzucić warzywa, na wierzch położyć mięso i piec, ja przepis wzbogaciłam dodatkiem wina. Mięso leżąc Zobacz więcej
Danie poznane w Austrii - bardzo przypadło mi do gustu. Pieczona łopatka wieprzowa z glazurowanymi w miodzie i przyprawionymi grubo mielonym pieprzem warzywami. Do tego gęsty, mięsno winny sos... Zobacz więcej
staje się jeszcze lepszy. Gorąco go Wam polecam. Przepis wydawał mi się niepozorny, ale danie naprawdę smakowało pysznie. Sama zastanawiam się w czym tkwi sekret. Musicie przygotować się natomiast na Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej