łopatka w słoju

{{headerMessage}}
minut mieszając łopatką całą zawartość, żeby się równomiernie przypiekło. Granola powinna być zrumieniona, ale nie przypalona. Wyjąć, ostudzić i dodać do niej żurawinę i morele (można dodać do lekko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kupujecie czasem konserwy? Ale takie gdzie nie ma w składzie mega tłuszczu, skór i innego świństwa? My tak, mamy jedną sprawdzoną firmę i podjadamy :) Ostatnio Stula pisze do mnie wiadomość, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Robiłam już wiele smalców, ale ten jest niesamowity. Warto iść na rydze zebrać i zrobić to cudo. Przechowujemy w lodówce , po zakręceniu na gorąco można przechowywać kilka miesięcy . I do tego ten Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nieodtłuszczonego szklany słoi gaza, ściereczka lub ręcznik papierowy zamiast wieczka plastikowe sito drewniana łyżka/łopatka Zasady hodowli : Grzybka wsypać do plastikowego sita i przepłukać pod Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Pieguski

Pieguski 217

2
{{headerMessage}}
Ciasteczko? U mnie nawet pojawił się już Specjalny Słój Ciasteczkowy, szkoda tylko, że z powodu notorycznego braku czasu, ostatnio jest raczej pusty. Pieguski robiłam już niejednokrotnie i są to Zobacz więcej
canette
canette Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Taniec Smaków
Granola piernikowa na bogato

Granola piernikowa na bogato 129

0
{{headerMessage}}
wymieszać. Dużą blachę posmarować cienko olejem i wsypać do niej mieszankę. Piec 30 minut w temp. 150 st. C, co 10 minut mieszając łopatką całą zawartość, żeby się równomiernie przypiekło. Granola Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i schłodź minimum przez godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 C. Po wyjęciu z lodówki uformuj w wałki o średnicy 2 cm i tnij w 7 - 9 mm plastry. Na każdy kawałek połóż 2 maleńkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wegańskie i dają tzw. „kopa” na długi czas, idealne są więc na wycieczkę. Składniki – około 20 ciastek 60 g płatków owsianych 100 g mąki, użyłam pszennej 100 g mąki kokosowej – zróbcie ją sami z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Dodaj gałkę muszkatołową , dopraw do smaku pieprzem i solą , wymieszaj dokładnie wszystko razem. Jelita namocz w letniej wodzie przez około 1 godzinę. Napełnij masą jelita ,podziel na 15 cm odcinki. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Nic tylko siadać i zajadać. składniki dla czterech osób 650 mięsa wieprzowego z szynki albo łopatki 2 papryki czerwone słoik pomidorów (0,6 litra) 2 cebule 3-4 ząbki czosnki 4 łyżki smalcu 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
{{headerMessage}}
- nie mam jeszcze kwitnącego kopru, dlatego użyłam ziaren, liść laurowy, ziele angielskie ogórki myję i odcinam końcówki / szybciej kisną / wkładam ogórki do garnka razem z resztą /może być słój /, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso w słoikach - na wczasy Osobiście sprawdziłam przepis, mięsko się udało, więc spokojnie mogę przepis zamieścić. Mięso przygotowane wg poniższej receptury idealnie nadaje się na wyjazdy, gdy nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Wbijam całe jajka, wsypuję mąkę z sodą i kakao - mieszam na jednolitą konsystencję. Następnie wlewam malibu i na samym końcu dokładam startą cukinię - wszystkie składniki mieszam specjalną łopatką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubicie mielonki? Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi :) To tak jak kremówki, kremówki też każdy lubi :) A nawet jeśli nie, to tę mielonkę pokochacie. Na zewnątrz galareta, na górze smalczyk, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się TUTAJ. A zapoznać się warto, bo przyprawy mają super. Zatem dzisiaj nabraliśmy ochoty na pasztet. Prosty i pyszny. Kremowa poezja smaku, serio. Chociaż akurat tym razem nie użyliśmy gotowej Zobacz więcej
mager
mager Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pieczenie chleba i inne potrawy
Słoikówka

Słoikówka 798

1
{{headerMessage}}
z domowym wyrobem mięs, wędlin, itp. Chcemy pokazać wam na jak wiele sposobów można te mieszanki wykorzystać, ile smaków można z nich wydobyć. Dlatego też przygotowaliśmy kilkanaście przepisów na Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Szarlotka z muesli

Szarlotka z muesli 64

0
{{headerMessage}}
Nie wierzę gotowym, sklepowym muesli. Mają wspaniały orzechowy aromat, tylko jakoś nie bardzo można znaleźć w nich orzechy, często są słodzone, albo pełne kandyzowanych owoców. Robię więc muesli sama Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się łopatką wieprzową. Gotowanie jej z czerwonym winem nie wchodziło w grę, za to nagle zapragnęłam po prostu mięsa duszonego w sosie własnym. Duszonego z podsmażoną cebulą i z kilkoma suszonymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Parę miesięcy temu przez 10 tygodni męczyliśmy was różnymi mielonkami, pasztetami i innymi smarowidłami w słoikach. Całkiem sporym powodzeniem się ten cykl toczył i dlatego postanowiliśmy jeszcze dwa Zobacz więcej