łopatka w słoju

minut mieszając łopatką całą zawartość, żeby się równomiernie przypiekło. Granola powinna być zrumieniona, ale nie przypalona. Wyjąć, ostudzić i dodać do niej żurawinę i morele (można dodać do lekko Zobacz więcej
Kupujecie czasem konserwy? Ale takie gdzie nie ma w składzie mega tłuszczu, skór i innego świństwa? My tak, mamy jedną sprawdzoną firmę i podjadamy :) Ostatnio Stula pisze do mnie wiadomość, że Zobacz więcej
Robiłam już wiele smalców, ale ten jest niesamowity. Warto iść na rydze zebrać i zrobić to cudo. Przechowujemy w lodówce , po zakręceniu na gorąco można przechowywać kilka miesięcy . I do tego ten Zobacz więcej
nieodtłuszczonego szklany słoi gaza, ściereczka lub ręcznik papierowy zamiast wieczka plastikowe sito drewniana łyżka/łopatka Zasady hodowli : Grzybka wsypać do plastikowego sita i przepłukać pod Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Pieguski

Pieguski 216

2
Ciasteczko? U mnie nawet pojawił się już Specjalny Słój Ciasteczkowy, szkoda tylko, że z powodu notorycznego braku czasu, ostatnio jest raczej pusty. Pieguski robiłam już niejednokrotnie i są to Zobacz więcej
wymieszać. Dużą blachę posmarować cienko olejem i wsypać do niej mieszankę. Piec 30 minut w temp. 150 st. C, co 10 minut mieszając łopatką całą zawartość, żeby się równomiernie przypiekło. Granola Zobacz więcej
i schłodź minimum przez godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170 C. Po wyjęciu z lodówki uformuj w wałki o średnicy 2 cm i tnij w 7 - 9 mm plastry. Na każdy kawałek połóż 2 maleńkie Zobacz więcej
do pieczenia 50 g suszonych malin (możecie je zastąpić każdymi suszonymi owocami np. rodzynkami) Wszystkie suche składniki tj. płatki owsiane, mąkę, mąkę kokosową, cukier oraz proszek do pieczenia Zobacz więcej
. Dodaj gałkę muszkatołową , dopraw do smaku pieprzem i solą , wymieszaj dokładnie wszystko razem. Jelita namocz w letniej wodzie przez około 1 godzinę. Napełnij masą jelita ,podziel na 15 cm odcinki. Zobacz więcej
. Nic tylko siadać i zajadać. składniki dla czterech osób 650 mięsa wieprzowego z szynki albo łopatki 2 papryki czerwone słoik pomidorów (0,6 litra) 2 cebule 3-4 ząbki czosnki 4 łyżki smalcu 2 łyżki Zobacz więcej
Na moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim Zobacz więcej
- nie mam jeszcze kwitnącego kopru, dlatego użyłam ziaren, liść laurowy, ziele angielskie ogórki myję i odcinam końcówki / szybciej kisną / wkładam ogórki do garnka razem z resztą /może być słój /, Zobacz więcej
Mięso w słoikach - na wczasy Osobiście sprawdziłam przepis, mięsko się udało, więc spokojnie mogę przepis zamieścić. Mięso przygotowane wg poniższej receptury idealnie nadaje się na wyjazdy, gdy nie Zobacz więcej
. Wbijam całe jajka, wsypuję mąkę z sodą i kakao - mieszam na jednolitą konsystencję. Następnie wlewam malibu i na samym końcu dokładam startą cukinię - wszystkie składniki mieszam specjalną łopatką Zobacz więcej
Lubicie mielonki? Właściwie nie powinienem pytać, każdy lubi :) To tak jak kremówki, kremówki też każdy lubi :) A nawet jeśli nie, to tę mielonkę pokochacie. Na zewnątrz galareta, na górze smalczyk, a Zobacz więcej
Dobrej Kiełbasy, nada się idealnie. Czyli dajecie łopatkę, wątróbkę, cebulę, masło i mieszankę przypraw. A jeśli macie ochotę pobawić się nieco dłużej to podajemy przepis: Składniki na 2 duże słoiki Zobacz więcej
z domowym wyrobem mięs, wędlin, itp. Chcemy pokazać wam na jak wiele sposobów można te mieszanki wykorzystać, ile smaków można z nich wydobyć. Dlatego też przygotowaliśmy kilkanaście przepisów na Zobacz więcej
Nie wierzę gotowym, sklepowym muesli. Mają wspaniały orzechowy aromat, tylko jakoś nie bardzo można znaleźć w nich orzechy, często są słodzone, albo pełne kandyzowanych owoców. Robię więc muesli sama Zobacz więcej
się łopatką wieprzową. Gotowanie jej z czerwonym winem nie wchodziło w grę, za to nagle zapragnęłam po prostu mięsa duszonego w sosie własnym. Duszonego z podsmażoną cebulą i z kilkoma suszonymi Zobacz więcej
smakowało to byśmy tutaj tego nie zamieszczali. Dzisiaj zatem kiełbasa czosnkowa ukryta w słoiku, a za parę dni, może za tydzień (a może za dwa) pasztet smarowny. I definitywnie kończymy słoikowy Zobacz więcej