łopatka wieprzowa w czerwonym winie

Smak łopatki w dużej mierze będzie zależał od wina jakiego użyjemy podczas jej gotowania. Pół wytrawne będzie najlepszym klasykiem, jeśli jesteśmy zwolennikami smaków mięs słodkich i miodowych warto Zobacz więcej
5 ząbków czosnku centymetrowy kawałek imbiru łyżka wina ryżowego łyżeczka oleju sezamowego łyżka przyprawy pięć smaków łyżka sosu sojowego łyżka sosu hoisin 2 łyżki miodu łyżka sosu ostrygowego łyżka Zobacz więcej
Wieprzowina duszona w winie z suszonymi śliwkami, boczkiem i pomidorami Czas przygotowania: ok. 1 h Składniki: łopatka wieprzowa 500 g wino czerwone Zobacz więcej
przykryciem ok. 30 minut. 8. Mieszać co jakiś czas, w razie potrzeby podlewać wodą. 9. Do garnka dodać śliwki razem z przecierem pomidorowym. 10. Dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze ok. 20 Zobacz więcej
było zaopatrzone w odpowiednią ilość słoniny ;) Łopatka wieprzowa marynowana w czerwonym winie i ziołach - 1.3 kg łopatki wieprzowej - szklanka czerwonego wytrawnego wina - 2 łyżki ziół Zobacz więcej
Czekoladowy sernik z kawową galaretką Sernik z musem z kiwi Sernik z mandarynkami Sernik z truskawkami Sernik orzechowy z brzoskwiniami i Amaretto Sernik z musem pomarańczowym Sernik z musem Zobacz więcej
Składniki: 350 g mięsa gulaszowego ( np. łopatka wieprzowa ) 2 cebule 1/2 bakłażana 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 papryczki chilli 1/3 szkl. czerwonego wina olej rzepakowy sól, pieprz woda Wykonanie: Zobacz więcej
Gulasz na winie z fasolka to kolejny przykład ze dobry gulasz można zrobić z wszystkiego co się nam nawinie. Tym razem użyłam resztki fasolki, która zalegała w lodowce, marchewki, świeżych ziół i Zobacz więcej
Souvlaki, to rewelacyjne szaszłyki mięsne, pieczone na grillu, podawane w Grecji. Mięso marynuje się w oliwie, winie i soku z cytryny, co nadaje mięsu kruchości i rewelacyjnego smaku. Myślę że tak Zobacz więcej
kapusty kiszonej 1 kg łopatki wieprzowej 0,5 kg wędlin ( kiełbasa z sarny, dzika, kawałek boczku ) 1 kiełbasa jałowcowa garść suszonych grzybów 30 dkg pieczarek 6-8 suszonych śliwek 3 łyżki przecieru Zobacz więcej
, rozmaryn i tymianek. Całość zalewamy bulionem i zamykamy szybkowar. Od momentu gotowania pod ciśnieniem jakieś 30 - 40 min. Następnie spuszczamy ciśnienie i doprawiamy gulasz. Wcześniej można Zobacz więcej
ml czerwonego wina 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy ryż sól, pieprz Przygotowanie Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojone w kostkę mięso razem z pokrojoną w piórka cebulą Zobacz więcej
Tejfeles - tokany Składniki: smalec wieprzowy ok. 2 łyżki cebula duża 1 sól łopatka wieprzowa lub szynka 0,3 kg wołowina tylna 0,3 kg białe wino 200 ml czerwona papryka w proszku słodka śmietana 300 Zobacz więcej
Składniki: 550 g łopatki wieprzowej 290 g słoniny francuskiej 250 g boczku 2 cebule czerwona i biała 6-7 ząbków czosnku 5 listków laurowych 4-6 ziarenek ziela angielskiego majeranek, tymianek, Zobacz więcej
Afelia to jedna z najpopularniejszych potraw na cyprze. Przyżądza się ją w różnych wersjach, w zależności od tego, co jest jej głównym składnikiem- mięso, jarzyny, grzyby... U mnie dziś mięsko, a Zobacz więcej
Zainspirowana rozmową w której koleżanka stwierdziła że do sosu mięsnego dodaje wino, długo nie czekałam by sprawdzić to połączenie. Nowy bogatszy smak! Pysznie polecam:) Alla bolognese ponieważ Zobacz więcej
kg mięsa wieprzowego - u mnie łopatki Przygotowanie: Wszystkie składniki prócz cebuli połączyć i włożyć do niej mięso ( zrobić to w takim naczyniu by mięso swobodnie zanurzyło się całe ) Moje mięso Zobacz więcej
kapusty 75 dkg łopatki wieprzowej 20 dag wędzonego boczku 10 dag kiełbasy 1 szklankę czerwonego wina Celebro 5 dag ugotowanych grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju 1 opakowanie Zobacz więcej
700 g mięsa wieprzowego (szynka,łopatka) 100 ml wina czerwonego półwytrawnego 3 łyżki oliwy szczypta chili 1 łyżka miodu pół łyżeczki kolendry pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki octu winnego 1 bakłażan 1 Zobacz więcej
Podam Wam dziś bardzo prosty sposób na upieczenie łopatki wieprzowej. Po upieczeniu jest soczysta i krucha i nadaje się do chleba na zimno oraz do obiadu na ciepło. Zapraszam serdecznie. Składniki: Zobacz więcej