łopatka wieprzowa w prodiżu

Gdy pojawiają się kurki w lesie, to mamy ochotę na pyszny sos z mięsem. Proponuję upiec łopatkę wraz z sosem kurkowym. Zapewniam, ze będzie smakowało wszystkim Składniki: 1,5 kg łopatki wieprzowej 500 Zobacz więcej
Łopatka wieprzowa wyszła pyszna, miękka, krucha i soczysta. To doskonała propozycja na obiad bądź pokrojona w cienkie plasterki na zimno jako wędlina na kanapki. Marynatę przygotowałam według własnych Zobacz więcej
Łopatka jest miękka, soczysta i niezwykle aromatyczna! Ciepłe mięso to doskonała propozycja na obiad, a po ostygnięciu idealnie nadaje się na kanapki. Możecie użyć innego rodzaju mięska, zapewniam że Zobacz więcej
Łopatka w sosie pieprzowym Łopatka w sosie pieprzowym to bardzo smaczne mięso zatopione w pysznym, pikantnym sosie z dodatkiem zielonego pieprzu marynowanego. Danie jest wyjątkowo smaczne, mięso Zobacz więcej
SKŁADNIKI: ok3400 kcal 1,0 kg łopatki wieprzowej, najlepiej "kulka" 4 łyżki oliwy z oliwek sól morska pół łyżeczki kopru włoskiego 1 cm imbiru 3 ząbki czosnku WYKONANIE: 1. Łopatkę umyć pod Zobacz więcej
Banocka
Banocka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łasuch na "diecie"
Łopatka wieprzowa na szybko.

Łopatka wieprzowa na szybko. 17365

To danie jest pomysłem podrzuconym mi przez Madziunię ..która serdecznie pozdrawiam. nie wiem czy sama to wymyśliła czy ktoś się z nią tym pomysłem podzielił....nie ważne..Ja dziękuje jej za to że Zobacz więcej
W sumie miała być karkówka, bo jakoś smaczniejsza…jednak w sklepie nie było, a w marketach staramy się jak najmniej mięsiwa kupować, więc wypadło na łopatkę. Wyszła przepyszna, delikatna, soczysta i Zobacz więcej
Idealne, wręcz rozpływające się pieczone mięso wieprzowe. Jak je przyrządzić?Według większości dostępnych przepisów powinniśmy przygotować je w wolnowarze lub piec, aż przez 9 godzin! Tak naprawdę Zobacz więcej
Dużo pisania, mało pracy przy obiedzie a smakołyki na talerzu. Passatę pomidorową połączyłam z mięsem a potem z makaronem i danie prawie gotowe, potem tylko boczniaki i danie wjeżdża na stół. Zobacz więcej
Bardzo lubię takie pieczone mięsa. Idealne do obiadu pokrojone w plastry i polane sosem. Na zimno pokrojone w cienkie plastry idealne do kanapek czy sałatek. Nie wymagają dużo pracy, ale troszkę czasu Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
Pyszne mięciutkie mięsko w aksamitnym sosie do tego ziemniaczki z koperkiem i ulubiona surówka - pomysł na cudowny i prosty obiad :) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa z łopatki 1 dużą cebule 3 ząbki czosnku Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
Składniki: - 1 kg łopatki wieprzowej - ok. 5 łyżek majeranku - łyżka soli - ok. 0,5 szkl. oleju Sposób przygotowania: 1. Z przypraw i oleju robimy marynatę. Smarujemy nią mięso. 2. Zamarynowane mięso Zobacz więcej
Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1,5 kg, ząbki czosnku małe 20 sztuk, kucharek 1 łyżka, cząber 1 łyżka, pieprz ziołowy 2 łyżeczki, majeranek 2 łyżki, smalec 1 łyżeczka, ziele angielskie 4 sztuka, liście Zobacz więcej
Pulled pork czyli po naszemu szarpana wieprzowina. Wieprzowina musi być wolno pieczona tak by po upieczeniu można ją było poszarpać na drobne włókna za pomocą widelca. Tak przygotowana wieprzowina Zobacz więcej
Kulinarne pyszności Molki: Świąteczna gotowana łopatka wieprzowa Kulinarne pyszności Molki Kulinaria i fotografia.Twój blog kulinarny.Twoja inspiracja w kuchni pełną gębą.Gotowanie, potocznie zwane Zobacz więcej
polagotuje
polagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pola Gotuje
Pieczona łopatka wieprzowa

Pieczona łopatka wieprzowa 7033

Od czasu do czasu skuszę się na kawałek "konkretniejszego" mięsa. A takiego jak to - nawet więcej niż jeden :). Pieczenie w niskiej temperaturze przez dłuższy czas sprawia, że mięso jest soczyste i Zobacz więcej
Duszona łopatka w sosie własnym Zima , to okres , kiedy u nas w domu mają zejście wszelkie duszone mięsiwa , najlepiej w sosie własnym . Oczywiście z ziemniaczkami , buraczkami lub ogórem " Zobacz więcej