łopatka wieprzowa w sosie grzybowym

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ 2 łyżki miodu 2 łyżki musztardy 1/2 szkl oleju rzepakowego 2 łyżki marynaty staropolskiej lub innej z dodatkiem gorczycy POZOSTAŁE SKŁADNIKI 1 kg łopatki wieprzowej ok 3 szkl Zobacz więcej
zewa
zewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewa w kuchni
Zapiekanka cannelloni

Zapiekanka cannelloni 176

1
Pyszne cannelloni z farszem mięsno warzywnym, serem i sosem pomidorowym. 1 paczka cannelloni 500 g wieprzowej łopatki 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 łyżki kukurydzy z puszki 3 łyżki czerwonej fasoli z Zobacz więcej
powrotu do domu! Warto było, bo pyszne! Aromatyczny gulasz grzybowy z boczniakami: - 300 gram boczniaków - 500 gram łopatki wieprzowej - 1 litr bulionu grzybowego - 1 łyżka mąki - 2 łyżki sosu Zobacz więcej
Pyszna pieczeń ze zwykłego mięsa z łopatki wieprzowej przez dodatek suszonych grzybów bardzo zyskała na smaku. Pieczeń w sosie grzybowym około 2 kg mięsa z łopatki wieprzowej 1 garść suszonych grzybów Zobacz więcej
Dzisiaj przepis, który nie jest do końca zgodnie z moim smakiem ale gości próbujący tego dania byli zachwyceni. Sam pomysł zrodził się przypadkiem. Na imprezie imieninowej mojej mamy zamierzałam Zobacz więcej
Witam was w piękne niedzielne przedpołudnie Mam dla was pyszną propozycje obiadową a mianowicie duszoną łopatkę w sosie cebulowym. Miłego rodzinnego dnia wam życzę 1kg łopatki wieprzowej 2 cebule 200g Zobacz więcej
do czasu mieszając. Na samych końcu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z czym chcemy. U nas są to ziemniaki lub chleb. Musowo ogórek kiszony. A najlepsze to muskanie chleba w sosie. Pysznie Zobacz więcej
Dziś przedstawiam niby tradycyjny sos wieprzowy, jednak o wzbogaconym smakui aromacie dzięki dodaniu suszonych śliwekicynamonu. Genialnym akcentem będzie także przyprawienie mięsa papryką słodką, Zobacz więcej
, obtaczać w bułce tartej i spłaszczać. Smażyć na rozgrzanej, ale nie bardzo gorącej patelni na rumiany kolor z obu stron. Gdy będziemy smażyć na za silnym ogniu kotlety z wierzchu się spalą a w Zobacz więcej
. Na dno dużego garnka dajemy trochę oleju i wykładamy go liśćmi kapusty. Na tak przygotowane dno układamy gołąbki. Zalewamy całość sosem grzybowym. Dusimy na małym ogniu aż kapusta będzie mięciutka. Zobacz więcej
25 czerwca 2012 by Caroline Smaczny gulasz idealny na obiad, którym można polać ziemniaki, ryż i kaszę. Mój gulasz wykonałam przy wykorzystaniu domowego przecieru pomidorowego, który dostałam od mamy. Zobacz więcej
Dla tych co nie mają dzisiaj pomysłu na obiad. Można zrobić więcej gołąbków i obiady na 2-3 dni gotowe. Tradycyjne gołąbki z mięsem wieprzowym i kaszą pęczak, dla moich domowników w sosie pomidorowym, Zobacz więcej
smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego,wyłożonego liśćmi kapusty. Gołąbki polać odrobiną przecieru pomidorowego. Gołąbki piec w 170C ok. 1.5 -2 godziny. Podczas pieczenia polewać je powstałym Zobacz więcej
gotowe :-) FARSZ: -około 60 dag mięsa wieprzowego (ja używam łopatki) -1 duża marchewka -3 duże ząbki czosnku -1 średnia cebula -pół łyżeczki "kucharka" lub"wegety" -pół łyżeczki pieprzu -5 łyżek Zobacz więcej
Smaczne tradycyjne gołąbki w aromatycznym sosie grzybowym Składniki na gołąbki z sosem grzybowym: gołąbki: 2 średnie białe kapusty 1 kg ryżu 1 kg mięsa mielonego wieprzowego np. od łopatki pęto Zobacz więcej
z łososia, filet z sandacza z risotto z pęczaku, małżami i sosem grzybowym, filet jagnięcy confit z purée z topinamburu i jarmużem, pierś z kurczaka z dodatkiem rzepy i grzybów, wolno gotowane Zobacz więcej
dobrze sprawdzi. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu :) Składniki: Pulpeciki: Ok. 35 sztuk 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżka majonezu mała biała cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki Zobacz więcej
Jak to dobrze, że pod koniec lata ususzyłam sobie pomidory ! Grzybki też, ale miałam mało i poszły na Wigilię, posiłkuję się więc suszonymi pieczarkami, które też są smaczne, chociaż mniej Zobacz więcej
składniki na sos grzybowy: 150 g suszonych grzybów 2 duże cebule 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżka mąki sól, pieprz wykonanie: Grzyby myjemy, wsypujemy Zobacz więcej
/, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Teraz gotowe klopsiki przekładamy do duszących się pieczarek. Dusimy jeszcze około 15 minut. Próbujemy i ewentualnie przyprawiamy. Nie musimy zagęszczać Zobacz więcej