łopatka z sarny

Sezonowy garnek
Sezonowy garnek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sezonowy garnek
Tatar z Sarny

Tatar z Sarny 317

Przepis na tatar z sarny Jeśli macie dostęp do świeżej dziczyzny lub możecie ją kupić zróbcie sobie koniecznie tatar z polędwicy z Sarny. To naprawdę wykwintne i wyśmienite danie, doskonała zakąska do Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Steki z sarny (3)

Steki z sarny (3) 681

Cześć =) Dziczyzna, to jedno z moich ulubionych mięs. Jest to związane z moim zamiłowaniem do myślistwa oraz z tym, że dziczyzna jest bardzo smaczna i zdrowa. Dzikie mięso ma zupełnie inny skład od Zobacz więcej
ViolaPassion Zbliża się Wielkanoc zróbmy sobie przyjemność i podajmy na stół coś troszkę innego. Zaskoczmy bliskich i samych siebie . Cieszmy się czasem który spędzimy z bliskimi ;-) Składniki: 1kg. Zobacz więcej
Szybkie danie z wieprzowiny podane np.z ryżem ,makaronem lub z paprykowymi kopytkami i z buraczkami.To taki mix polskich , tradycyjnych smaków. 0.5 kg.łopatki wieprzowej kostka 250 ml. bulionu bulionu Zobacz więcej
Dziś serwuję Wam wariację z mieszanką chińską. Wyszło przepysznie. Obiad się udał, nic tylko talerze lizać Co nam trzeba? 500 łopatki 2 marchwie 2 pietruszki mała cukinia-młoda por 10 grzybów Zobacz więcej
Łopatka z porem i cebula to danie obiadowe z patelni. Przygotowuje się je w prosty sposób, nie zajmuje zbyt wiele czasu, ilość składników również nie jest duża, ani wyszukana, a pomimo tego mięsko tak Zobacz więcej
Barania łopatka idealnie nadaje się do wolnowaru. Mięso wstawiam wieczorem, tak aby rano było już miękkie. Rano mięso wyjmuję, owijam w folię aluminiową, studzę i wstawiam do lodówki - znacznie Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Pokoleń
Pieczeń z sarny

Pieczeń z sarny 480

Takie danie to jest na specjalne okazje. Nie zawsze mamy dziczyznę w domu. Wyszło wybornie, polecam Mięso umyć, osuszyć całe obtoczyć w jogurcie greckim lub naturalnym. Musi być gęsty. Zamknąć w Zobacz więcej
U mnie tradycji musi się stać za dość i z okazji Tłustego Czwartku proponuję Wam sałatkę. Przy okazji chciałam przypomnieć tą z zeszłego roku, a znajdziecie ją TUTAJ. No dobrze, przyznaję, że ostatnio Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny w soli

Comber z sarny w soli 307

Comber lub polędwiczkę z sarny, można przygotować podobnie jak schab, tak zwany z pończochy. Tylko nie trzeba mięsa suszyć. Comber lub polędwiczka z sarny, sól*, cukier*, siano, Mięso oczyścić, umyć, Zobacz więcej
600 g łopatki z sarny, suche igły jałowca, 5 jagód jałowca, sól, kilka gałązek rozmarynu, tłuszcz (u mnie gęsi), 200 ml czerwonego wytrawnego wina, 3 łyżki zimnego masła Mięso umyć, osuszyć. Do Zobacz więcej
Bardzo lubię potrawy, które można przygotować w szybki sposób, a przy tym smakują wyśmienicie. Łopatka z cebulką zapiekana w piekarniku jest jedną z nich. Mięso jest miękkie, niewysuszone, a cebulka Zobacz więcej
Pieczona łopatka z sosem grzybowym to propozycja dla wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść oraz tych wszystkich, którzy uwielbiają grzyby. Danie to będzie idealną propozycją na rodzinny, niedzielny Zobacz więcej
Dużo pisania, mało pracy przy obiedzie a smakołyki na talerzu. Passatę pomidorową połączyłam z mięsem a potem z makaronem i danie prawie gotowe, potem tylko boczniaki i danie wjeżdża na stół. Zobacz więcej
Święta Wielkanocne nie mogą obejść się bez jajek i białej kiełbasy. Właśnie z tego powodu postanowiliśmy przygotować pieczoną łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem – tak przygotowane mięso będzie Zobacz więcej
Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet tej z Zobacz więcej
Dziś propozycja na weekendowy obiad - wolno duszona łopatka z fantastycznym sosie. Czemu na weekend, a nie na beztydzień , jak to nazywają tubylcy? Choć samo pieczenie nie wymaga specjalnego nadzoru, Zobacz więcej
To był wyjątkowy obiad. Jagnięcina, to jedno z droższych mięs, nie zawsze dostępna. Tutaj nie ma problemu, żeby ją kupić, w Polsce może być różnie. Miałam w planach zrobić pieczoną jagnięcinę, ale Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Comber z sarny

Comber z sarny 4595

Wspaniały, delikatny… nie potrzeba nic kombinować… według mnie im prościej tym lepiej. comber sarny, czerwone wytrawne wino, gałązka tymianku, miód lub cukier, sól, Comber oczyścić z błon, umyć, Zobacz więcej