łosoś marynowany z pieprzem cytrynowym

Łosoś jest wspaniały pod każdą postacią. Dzisiejsza wariacja jest wersją pieczoną z rozmarynem i kaszą curry z kukurydzą. Filet z łososia Pieprz cytrynowy, sól Garść rukoli Kasza jaglana Curry Zobacz więcej
"Uwielbiam!:):):)" Składniki: 150 g łososia wędzonego na zimno 5 marynowanych pieczarek 1/2 czerwonej lub białej cebuli 2 małe ogórki konserwowe 1 łyżka kaparów sok z połowy cytryny pieprz świeżo Zobacz więcej
Trendy Lunch Melvit - 1 saszetka (pęczak, kasza bulgur, zielona soczewica) Łosoś Sól himalajska Pieprz cytrynowy Czosnej granulowany Sok z połowy cytryny Łososia marynowałam ok 15min w przyprawach, Zobacz więcej
Chleb pszenny na serwatce » Łosoś marynowany w białym winie Przedstawiam wam kolejną propozycję skomponowania letniego, pysznego obiadu, bardzo prostego w przygotowaniu. Łososia marynowanego w białym Zobacz więcej
oleju sezamowego 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 2 posiekane ząbki czosnku Z podanych składników przygotować marynatę. Filety łososia opłukać pod wodą, obrać ze skóry i zanurzyć w marynacie na co Zobacz więcej
Składniki: 300 g świeżego łososia 250 ml wina białego wytrawnego 70 ml soku z cytryny 1 łyżeczka pieprzu zielonego marynowanego 3 listki szałwii 3 listki laurowe 0,5 łyżeczki soli Wykonanie: Wino Zobacz więcej
Polecam sałatkę z marynowanego łososia, dodatek marynowanego czosnku, suszonych pomidorów i czarnych oliwek nadają jej hiszpański, charakterystyczny dla tej kuchni smak. 150 g czarnych oliwek 1 filet Zobacz więcej
w malakserze. Na koniecdodaćmarynowany zielony pieprz iwymieszaćjużsamemu aby ostrza nie zmieliły pieprzu. Piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 60 minut.Wyjąći ostudzić. Posypać mieloną Zobacz więcej
Łosoś to bardzo wdzięczna ryba. Smakuje niemal każdemu. My dość często jemy ją na ciepło, z piekarnika. Przygotowuje się ją szybko i bardzo prosto. SKŁADNIKI: dowolna ilość łososia sok z cytryny sól Zobacz więcej
Jeśli można uzależnić się od cytryny, a w zasadzie od jej skórki, to zdecydowanie jestem uzależniona. W lodówce mam zatem składzik otarkowanych cytryn. Skórkę dodaję do ciast, omletów, a tym razem Zobacz więcej
Tatar z łososia to idealna zakąska na każdą okazję. Spróbujcie sami – polecam :) Składniki : 250 g łososia wędzonego na zimno 1 żółtko lub 1-2 łyżeczki majonezu pieprz świeżo zmielony do smaku maggi Zobacz więcej
Delikatna zupa z łososia. Rybkę najpierw marynuję, nabiera wspaniałego aromatu. Polecam szczególnie jaroszom. 2 szalotki marchewka mała pietruszka kawałeczek selera koperek ( u mnie łyżka suszonego) Zobacz więcej
Składniki: 2 cebule 4 marchewki 250 g pieczarek 250 g krewetek 500 g łososia 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łodyga trawy cytrynowej lub 2 łyżeczki suszonej trawy (włożyłam do garnka w zaparzaczu Zobacz więcej
Jesteśmy z Piotrem i miłośnikami potraw z surowych ryb. Jemy je w postaci sushi albo tatara. Smak świeżego, soczystego łososia, posiekanego drobno i odpowiednio doprawionego jest nieziemski. Bardzo Zobacz więcej
temu fasolka zyskała odrobinę kwaskowatego smaku. Ugotowałam na parze al dente bo tak lubimy u nas w domu. Spodobał mi się smak tej fasolki a forma podania wydaje mi się bardzo elegancka. Taki mały Zobacz więcej
. Lekko posolić .Oprószyć mąką . Rozgrzać olej z łyżką klarowanego masła i obsmażyć rybę z obu stron na złoto . Zdjąć z patelni . Ułożyć w naczyniu do zapiekania na kilku łyżkach tłuszczu ze smażenia Zobacz więcej
Dana W.
Dana W. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Simply Cooking
Gravad lax

Gravad lax 181

0
Kiedyś ta nazwa to była dla mnie czarna magia, z resztą tak samo jak ta po naszemu czyli surowy łosoś marynowany:) okazało się na szczęście, że nie taki diabeł straszny a łosoś jest przewyborny:) Zobacz więcej
Kolorowe, smaczne i lekkie danie, które idealnie sprawdzi się jako przystawka lub na kolację. Do przygotowania tatara można wykorzystać łososia surowego, marynowanego lub wędzonego, albo też połączyć Zobacz więcej
Marynowany w soku z cytryny łosoś z sosem z pieczonej ... Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kasza jęczmienna z grzybami leśnymi Marynowany w soku z cytryny łosoś z sosem z pieczonej Zobacz więcej
grillowania przegrzebki nacieramy pozostałą. Po upływie 10 minut przegrzebki są gotowe. Polecamy podawać je bezpośrednio na desce cedrowej albo na sałacie z koperkiem i cytryną. Grillowany łosoś na Zobacz więcej