łosoś pieczony w niskiej temperaturze

Łosoś ma wspaniałe soczyste mięso o charakterystycznym, wyraźnym smaku. Je się go na surowo – w postaci tatara (bardzo popularne w Szwecji) oraz jako składnik sushi, smażonego i pieczonego oraz Zobacz więcej
Dzisiaj danie w klimacie fit. Bardzo zdrowe, bardzo smaczne, a nawet trochę wykwintne. Składniki na dzisiejsze danie są bardzo proste, ale ich połączenie zaskakujące. Zapraszam na pysznego soczystego Zobacz więcej
i warzywa tak łatwo włączyć w codzienne menu - i chociaż temperatura sprawia, że apetyt maleje to kolory na talerzu motywują do jedzenia... ...dlatego dzisiaj na kolację łosoś - delikatny i pyszny, Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Jaja faszerowane

Jaja faszerowane 112

1
najbardziej tradycyjnego farszu, najbardziej tradycyjnych, świątecznych jaj faszerowanych: farsz: roztarte żółtka jaj ugotowanych na twardo, świeży, drobno siekany szczypiorek, sól, pieprz świeżo Zobacz więcej
Bardzo lubię ryby, a ten przepis gwarantuje podanie na stół soczystej, aromatycznej potrawy. Czasami przygotowywanie ryb sprawia problem: łosoś jest niedopieczony lub suchy… Nie w przypadku tego Zobacz więcej
Megi
Megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kura Udomowiona
Panga? Nie, dziękuję.

Panga? Nie, dziękuję. 302

0
: sosu sojowego, musztardy i miodu. Mieszam z niewielką ilością soku z cytryny, dodaję imbir, a następnie doprawiam jednym z trzech głównych składników tak, aby sos nie był zbyt słony lub zbyt słodki. Zobacz więcej
Pstrąg w pietruszce Miał być łosoś, ale wygrała ekonomia i niższa cena pstrąga, a także szybszy pomysł na jego wykorzystanie. Pietruszki u mnie pod dostatkiem, więc trzeba było ją wykorzystać póki nie Zobacz więcej
łosoś powoli pieczony z majonezem koperkowym - slow roasted salmon with dill mayo Uwielbiam angielskie określenie ‘slow oven’ (powolny piekarnik). Oznacza on bardzo niską temperaturę piekarnika Zobacz więcej
, bazylię, paprykę, sól i brązowy cukier. Grillowane filety łososia grillujemy na namoczonych deskach cedrowych przez około 25 minut w niskiej temperaturze. Grillowane filety z łososia podawać z Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Warsztaty z Lubellą

Warsztaty z Lubellą 62

0
gotowanych w rękawie próżniowym w niskiej (ok. 60 stopni) temperaturze. Ta technika sprawia, że w mięsie zachowane są naturalne soki, dzięki czemu jest bardzo delikatne i soczyste i nie wymaga użycia Zobacz więcej
camembert przełożony truflą. Ser, marynowany wczoraj surowy łosoś, mus z kurzych wątróbek. Musztarda. Pieroźki nadziewane mięsem drobiowym z warzywami i krewetkami w sosie sojowym. Sos cytrynowo - Zobacz więcej
przepis na pyszne, smażone na masełku szparagi z soczystym i aromatycznym łososiem pieczonym metodą niskich temperatur. Zachęcam do wypróbowania tej metody. Składniki, 2 porcje: Łosoś: 400 g filetu z Zobacz więcej
Smaczny i aromatyczny łosoś z soczewicą, zamarynowany w świeżym tymianku, czosnku i oliwie z oliwek, następnie upieczony w niskiej temperaturze to sposób na soczysty, pyszny obiad. Łosoś z soczewicą Zobacz więcej
i rozmaryn do smaku rodzynki i prażone orzeszki piniowe bazylia Na pierwszy sos: garść mrożonego groszku bulion warzywny jogurt grecki sól Na drugi sos: gruszki kozi ser orzechy pieprz do smaku Na Zobacz więcej
Ta nowa technika przyrządzania ryby jest rewelacyjna. Dzięki powolnemu pieczeniu w niskiej temperaturze jest ona soczysta i wilgotna - może być trudno powstrzymać się od dokładki. Absolutny mercedes. Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Baziółka

Baziółka 69

0
. Słoiki jako doniczki/świeczki, a palety jako kwietniki. Zrobiło na mnie to ogromne wrażenie. W takich miejscach mogłabym przesiadywać non stop. Menu bogate ziołowych inspiracji. Łosoś podany z Zobacz więcej
Część B: składa się z 2 komór, na ogół używanych do wędzenia i BBQ. Powstały podczas pieczenia nadmiar tłuszczu ocieka do rynienki, dzięki czemu nie powstają (jak w przypadku tradycyjnego grilla) Zobacz więcej
Znów zachęcam do "wolnego pieczenia" w niskiej temperaturze. Tym razem szynki, która dzięki tej technice zachowuje swą soczystości i wilgoć. Z pewnością będzie przebojem niedzielnego obiadu, Zobacz więcej
na godzinę. Na wysypany mąką blat wykładamy schłodzone ciasto i rozwałkowujemy na placek grubości około 0,5 cm. Foremkę do tarty smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Ciasto nawijamy na wałek i Zobacz więcej
w sosie malinowym, bryndza z karmelizowanymi jabłkami i burakami oraz łosoś z grzybową krustą pieczony w niskiej temperaturze. Bliny z łososiem i kawiorem tak mi smakowały, że niedługo po warsztatach Zobacz więcej