łosoś pieczony w śmietanie z musztardą

{{headerMessage}}
przepis ten pojawił się zarówno u Marthy Stewart jak i Magdy Gessler, a zatem coś musi być „na rzeczy”. Zachęcamy serdecznie do wypróbowania tego przepisu. To nasz zdecydowany kuchenny faworyt. Zobacz więcej
kwirlejka
kwirlejka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastko z dziurką
Piracka ryba

Piracka ryba 209

2
{{headerMessage}}
Jedna z najsmaczniejszych pozycji na tegorocznym stole wigilijnym. Pikantna, delikatna ryba z chrupiącą skórką. Zdecydowanie polecam, przepis znalazłam tutaj. 70 dag łososia ze skórą (filet) 2 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiamy łososia pod pierzynką musztardy i śmietany z naszego przepisu. Tym razem jednak szukałyśmy nowego przepisu. Po przejrzeniu kilku blogów wpadłyśmy na przepis od White Plate. Zmodyfikowałyśmy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna śniadaniowa pasta, tym razem łosoś wędzonyipieczonym, a do tego bardzo zdrowe awokado. Cały smak wypełnia charakterystyczna musztarda dijon oraz świeży szczypiorek. Polecam Składniki 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasta francuskiego łyżka śmietany 22% łyżka ostrej musztardy łosoś wędzony na gorąco (użyłam takiego) pół czerwonej papryki 2 kubki ugotowanego i obranego bobu kawałek sera lazur (opcjonalnie) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki i smaczny obiad, gdy na dworze upał. Łosoś jest delikatny, sos kwaskowaty (w taką pogodę lubię kwaśne dania), ja podałam z domowymi frytkami z piekarnika i sałatką ze świeżych warzyw z sosem Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Piracka ryba

Piracka ryba 209

0
{{headerMessage}}
Piracka ryba to nic innego jak łosoś pod lekką śmietanową pierzynką z dużą ilością koperku i chrupiącymi grzankami na wierzchu. To ryba, którą mąż był zachwycony! Zrobiłam z połowy porcji. 70 dag Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wypróbowałam dziś przepis autorstwa Magdy Gessler. W oryginale był filet z łososia oraz więcej musztardy i chrzanu. Ja, z uwagi na dzieci, zrobiłam wersję mniej pikantną. W tej potrawie odpowiada mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszam na pysznego i soczystego łososia pieczonego z sosem śmietanowo-musztardowym i kaparami. Wszystkie te dodatki smacznie się ze sobą komponują więc ryba wyszła wyjątkowo apetyczna. Nie wiem jak Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Lunch boxy do pracy 8

Lunch boxy do pracy 8  318

0
{{headerMessage}}
Przedstawiam Wam kolejne 5 przepisów na przepyszne, zdrowe i bardzo szybkie lunch boxy! 1. - grillowana pierś z kurczaka marynowana w soku z cytryny, oliwie, rozmarynie, tymianku, czosnku, soli i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybki obiad dla całej rodziny! Pieczony łosoś w sosie musztardowo - miodowym z pomidorkami, z pieczonymi frytkami i mizerią. Bardzo lubię połączenie ryby z sosem słodko- ostrym, łosoś sprawdza się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g dowolnego makaronu (lub ile życzycie) 200 g fileta z łososia 2 średnie cukinie 3 marchewki cebula 100 ml śmietanki 18% łyżka musztardy pół pęczka koperku łyżka masła sól, pieprz Łososia piec 10 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą z oliwek i rozrzucić ziemniaki i dynię. Obsypać warzywa pieprzem ziołowym i skropić oliwą z oliwek. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 220 C i piec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i gałką muszkatałową 8. Wątróbka cielęca duszona - smaż i daj kwiatu muszkatałowego 9. Zupa najlepsza - z kapłonem, bażantem, łopatką cielęcą, prawdziwkami, jałowcem i goździkami 10. Gęś gotowana w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do ziemniaków - boczku lub łososia lub podać jako dodatek do pieczonych mięs. Na Grabinie podawałam ją często do dań z grilla lub samą...do kieliszka białego wina. ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA przepis: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: Marynata: 4 łyżki oleju rzepakowego, 2 łyżki musztardy starofrancuska, 2 łyżeczki musztardy sarepskiej, 1 łyżeczka łyżka miodu, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki soku z limonki, 250 g świeżego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Wypiekanie na śniadanie" Chleb z pieczony... kwiecień(2) marzec(1) luty(6) styczeń(2) 2013(16) listopad(1) październik(2) wrzesień(12) sierpień(1) Obserwatorzy Składniki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wersji faszerowanych jajek otrzymamy farsz wystarczający na dwie porcje, skorupki będą więc towarem deficytowym. Można wykorzystać te od jajek zużytych np. do pieczenia ciasta. Jajko o twarzy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
SKŁADNIKI: 30 dkg łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dkg mrożonego szpinaku 10 dkg sera feta 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżka śmietany słodkiej 2 ząbki czosnku łyżka masła sok z cytryny Zobacz więcej