łosoś pieczony z porą w folii

Bardzo delikatny łosoś, zapiekany w folii z porem i cytryna. Smakuje nawet wybrednym:) Składniki dla 3-4 osób: filet z łososia ok. 1/2kg kawałek pora sól, pieprz rozmaryn oliwa 2 plasterki cytryny Zobacz więcej
Chciał nie chciał pora obiadowa nadejdzie szybko i zaraz znów dylemat co podać. Proponuję na piątek pieczonego łososia. Delikatnie doprawiony, cytryna ciekawie zmienia jego smak, nawet wybredny gust Zobacz więcej
Składniki: Dzwonki z łososia cytryna cebula sól pieprz olej koper najlepiej zielony ale może być także suszony folia aluminiowa do pieczenia Wykonanie: Rybę płuczemy i osuszamy. Wkładamy do miski, Zobacz więcej
WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki: 2 filety łososia (po 150 g każdy), 2 duże pory, 2 łyżki oliwy+ do posmarowania Zobacz więcej
Łosoś MUMIA, czyli łosoś pieczony w porach :) Mimo, że lubię gotować, często zdarza się, że jemy na mieście. Czasem z braku czasu, czasem z lenistwa. Trochę szkoda, bo jest tyle prostych, szybkich i Zobacz więcej
Pieczony w folii. Soczysty i aromatyczny. Pachnący…niezwykle. Obtoczony w domowej roboty mieszance ziół zbieranych o różnych porach roku. Składniki: filet z pstrąga tęczowego* (bez skóry) łyżeczka Zobacz więcej
Czy łosoś może jeszcze zaskoczyć? Jadam go w tylu wariantach, że sama już nie wiem :) Smakuje mi za każdym razem, pod warunkiem, że jest soczysty. Ten dodatkowo jest w towarzystwie nektarynki, czyli w Zobacz więcej
Angie
Angie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pomodoro e basilico
Łosoś w porach

Łosoś w porach 374

0
Delikatne, lekkie i aromatyczne danie z łososiem w roli głównej. Pory dodają słodkawego smaku, a musztarda z gorczycą dodaje daniu charakteru. Łosos w tej formie smakuje naprawdę rewelacyjnie. Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Jesień.

Jesień. 50

0
Zupa ziemniaczana z łososiem. 500 g ziemniaków 700 ml mleka 300 ml bulionu 3 łyżki mąki 2 małe pory 130 g startego żółtego sera kawałek wędzonego łososia oliwa sól, pieprz łyżka suszonego koperku Zobacz więcej
Marchewkę zawsze mam w domu, por i zioła dzielnie rosną w ogrodzie, wystarczy kupić rybę i obiad gotowy. Łososia doprawiam, zawijam w folię razem z ziołami i krótko zapiekam w opiekaczu lub Zobacz więcej
Dzisiaj przepis na pysznego, lekkiego, rozpływającego się w ustach łososia. Wszystkim fanom ryb (i nie tylko) na pewno zasmakuje. Dla mnie łosoś w tym wydaniu jest obłędny. ŁOSOŚ PIECZONY POD Zobacz więcej
Justeatmee
Justeatmee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justeatmee
łosoś w porach

łosoś w porach 308

0
Łosoś w porach, pieczony w folii. Szybko, zdrowo i oczywiście SMACZNIE:) ( porcja dla 4 osób) Składniki: - 2 pory - oliwa z oliwek - 4 filety z łososia ( niezbyt duże) - posiekany koperek i natka Zobacz więcej
Poleca: Ania Pyyyyszny, niemięsny niedzielny obiad. Por to jedno (z tysiąca ;-) ) z naszych ulubionych warzyw. Jako dodatek do łososia spisał się na piątkę. Potrzebujemy: kilka filetów z łososia Zobacz więcej
Pieczony łosoś z kaszą jęczmienną i warzywami to doskonały pomysł na pyszny piątkowy obiad. Jego wykonanie nie zabiera zbyt dużo czasu więc zaoszczędzony czas możemy przeznaczyć na spotkanie ze Zobacz więcej
Składniki (3 porcje): ryba: 2 porcje łososia sól morska 3 łyżki pesto pistacjowo - limonkowego warzywa: 3 pory (tylko białe części)pokrojone w talarki 2 łyżki masła 1/3 szklanki białego, wytrawnego Zobacz więcej
Niedawno się pokusiłam na coś takiego...pycha Ciasto: - 100 g zimnego masła - 200 g mąki pszennej - jajko - sól -ew. 1 łyżeczka wody Farsz : - 300 gram łososiajużrozmrożonego - 100 gram startego sera Zobacz więcej
, mąkę i szpinakową masę. Mieszamy i wykładamy na pergamin. Pieczemy 15 minut w 180-200stopniach C. farsz: pęczek rzodkiewek pęczek drobnego szczypioru serek ( u mnie mój ulubiony) 2 łyżki jogurtu sól Zobacz więcej
telik1504
telik1504 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na plaży
Łosoś w porach

Łosoś w porach 734

1
« Szarlotka pod piankową bezą Łosoś w porach Zapraszam na rybę z piekarnika. Sposób na łatwy, ale niebanalny obiad. Najważniejszym czynnikiem warunkującym wyśmienity smak jest znalezienie świeżej Zobacz więcej
Łosoś w tej postaci wychodzi bardzo soczysty i delikatny. Przygotowuje się go szybko i równie szybko się go piecze. Polecam wszystkim, którzy nie mają dużego doświadczenia w pieczeniu ryb. Zawsze Zobacz więcej
wszystkich, którzy lubią ryby.I też dla tych, którzy nie, bo przekonają się w jakim kłamstwie żyli ;p Pieczony pstrąg z warzywami (2 porcje) ~ 2 pstrągi wypatroszone (ok. 600 g) ~ 2 marchewki średnie Zobacz więcej