łosoś pierogi

Oto wpis, w którym Chimek podaje przepis na pierogi z łososia mądrości, wspomina o mitologii irlandzkiej i grach przygodowych. Zobacz więcej
baaaraneeek
baaaraneeek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ALBA
Pierogi z łososiem

Pierogi z łososiem 2885

0
Pierogi z łososiem „W zasadzie możliwości przygotowania farszu do pierogów jest nieskończenie wiele. Możemy go przygotować używając naszych ulubionych lub akurat dostępnych składników. Ja postanowiłam Zobacz więcej
Przygotowując się na nadchodzące święta i testując nowe przepisy, postanowiłam, że zrobię pierogi w trochę innym, ciekawszym wydaniu. Składniki: 500 g mąki, 1 jajko + 1 żółtko + 1 rozmącone jajko, Zobacz więcej
farsz. Kółeczka z farszem składałam na pół i zagniatałam jak każde inne pierogi. Gotowałam je ok 10 minut wrzucając na osolony wrzątek. Pyszne z odrobiną masła i parmezanu. Równie dobre ze śmietaną Zobacz więcej
Trudno uwierzyć, ale przepis ten czeka na publikację na blogu od miesiąca. A nie powinien, bo pierogi z łososiem są tak pyszne, że nie podzielić się przepisem na nie to grzech :(. Łosoś idealnie Zobacz więcej
temperatury były minusowe. Te dwie rzeczy uratowały go. Nie zmieniało to faktu, że łososiem byliśmy chwilowo objedzeni. Postanowiłam więc, że zrobię z niego pierogi. Pierogi z wędzonym łososiem około Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Pierogi z łososiem wędzonym

Pierogi z łososiem wędzonym 348

0
Pierogi bardzoświąteczne, ale nieco inaczej. Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Śmietana zaostrzona czosnkiem i doprawiona koperkiem jest do nich znakomitym dodatkiem. Nie wiem jak takie pierogi będą Zobacz więcej
: Prześlij komentarz Dziękuję za komentarz! Nowszy post Starszy post Strona główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) Czytaj również... Zajrzyj na Zdrojowa Spiżarka Loading... Szukaj w tym blogu Zobacz więcej
Dzisiaj prezentuję Wam danie wyjątkowe. Przepyszne pierogi z łososiem, zieloną soczewicą i serkiem ricotta. Jak zastanawiałam się nad tym przepisem, nie przypuszczałam, że będzie taki dobry. Jestem Zobacz więcej
Pierogi z pieca...już dawno miałam ochotę je zrobić, ale brakowało mi jakoś okazji. Dziś postanowiłam zrobić próbę generalną przed świętami. Upiekłam pierożki w wersji na słono z łososiem wędzonym i Zobacz więcej
. Farsz do pierogów: 10 dag ugotowanego lub upieczonego łososia 2 ugotowane ziemniaki 0,5 cebuli 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka oleju sól pieprz . Cebulę pokroić na Zobacz więcej
Te pierogi podbiły serca moich bliskich. Są bardzo delikatne i smaczne. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię Zobacz więcej
Dziś mąż uczył mnie sklejać pierogi, tak jak jego babcia kleiła pierogi z jagodami... wyszło ślicznie, koronkowo :) Pierogi z łososiem i kaparami SKŁADNIKI: 200 g łosoś świeży 100 g łosoś wędzony Zobacz więcej
Jakiś czas temu naszło mnie na pierogi... nigdy nie było czasu żeby zrobić a kupione to jednak nie to samo co domowe. I nagle (nie wiem kiedy ten czas zleciał) była niedziela - a więc dzień wolny od Zobacz więcej
Wspaniałe i wyjątkowe pierogi z łososiem. Moich domowników zaskoczyły, bo pierogów z rybą jeszcze nie jedli. A co powiedzą u Was w domu? Na pewno będą wszystkim smakowały! Pierogi z łososiem i Zobacz więcej
Pierogi z nadzieniem ze szpinaku, wędzonego łososia i ricotty. Czas:Przygotowanie i lepienie 30-40 min; gotowanie 5 min. Składniki: 3 garście szpinaku świeżego (lub mrożony) 100 g wędzonego łososia Zobacz więcej
Wczoraj proponowałamzupę rybną z łososia i dorsza, do której podałam pierożki a'la ravioli z nadzieniem z tychże ryb, na których gotowałam zupę. Pierogi wyszły pyszne! Delikatne ciasto, lekki Zobacz więcej
. Cebulę podsmażyć na maśle dodać do kapusty. Gdy kapusta będzie miękka, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem, przełożyć na sito i osączyć z powstałego soku. Łososia pokroić w kostkę ok. Zobacz więcej
Duet idealny. W sumie to trio. Szpinak, łosoś, ser pleśniowy. Wszystko to w cieście pierogowym. Dla odmiany ciasto pierogowe zrobione z mąki żytniej razowej, co daje pierogom pięknego koloru i smaku. Zobacz więcej