łosoś po otwarciu należy

serków topionych, wędlin, pasztetów, majonezu, jajek, ryb, krewetek, serów pleśniowych, ogórków konserwowych - i to w jednym torcie). W oryginale mazidłem jest majonez z ubitą śmietaną. Składniki na Zobacz więcej
do ludzi, którzy stali pod sklepem godzinę przed otwarciem. Po prostu udało się. Wcześniej (kilka dni pod rząd) podejmowałam próby nabycia karpia drogą kupna, ale trafiałam wzrokiem w próżnię, Zobacz więcej
i budyniowy (cena: 18zł). Sos z wiśni, dodawany do porcji sernika, tworzy z nim idealne połączenie. W ofercie oprócz śniadań (serwowanych codziennie od otwarcia do godz.12:00) są również lunche i Zobacz więcej
je modyfikować, ale jednak często taka informacja ułatwiłaby wybór. Wciąż rosnący sukces Haiku przyczynia się też do tego, że czas oczekiwania na zestawy może wynosić nawet do 2-3 godzin. Zobacz więcej
KuchAsia
KuchAsia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KuchAsia
Noworocznie

Noworocznie 61

0
ja, czyli nie mający doświadczenia, jest w stanie przygotować sushi z tą różnicą, że zajmie mu to dwie godziny. Biorąc jednak pod uwagę fakt, że miałam Wspaniałych Pomagierów i towarzyszy zabawy, Zobacz więcej
Wilczy Głód to nowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy, otwarte niedawno bo w styczniu tego roku a już popularne i z gronem stałych wielbicieli. Ale jak tu nie zachwycać się Wilczym Głodem skoro Zobacz więcej
plastikowa kratka, która powoduje że przechowywana rzecz nie przylega bezpośrednio do dna pojemnika. Wspomniana pokrywka z air clipami to kluczowa rzecz w pojemnikach, gdyż specjalny zawór pomaga nam Zobacz więcej
Kontekst imprezowy widać. I nawet makaron wskazuje na okazję (te wszystkie pająki). Jednak taką sałatkę można jeść przez cały rok, nie tylko w halołin. Bardzo lubię sałatki z rybą, ogólnie lubię ryby. Zobacz więcej
, a Ci, którzy chcieliby dopiero poznać uroki brytyjskości też powinni się tam pojawić. Polecam gorąco. The Bridge Tea Rooms 24a Bridge Street Bradford on Avon Wiltshire BA15 1BY tel. 01225 865537 Zobacz więcej
je nieco uszlachetnić, czyli wzbogacić.** Takie wariacje na temat tradycyjnej kuchni uważam za największą, niekwestionowaną wartość tej książki, bowiem każda tradycja kulinarna potrzebuje Zobacz więcej
wnętrzem, którego świetne zdjęcia rzuciły mi się gdzieś w oczy krótko po otwarciu, i tym samym zajął sobie miejsce na mojej liście restauracji, które koniecznie muszę przetestować. Korkowe sale Zobacz więcej
NANBAZUKE, czyli kawałki smażonego łososia w japońskiej (słodko-kwaśnej) zalewie z warzywami, podanej, jak przystało na dzicz, w słoiku. Może z tą dziczą przesadziliśmy, ale na pewno przesadą nie Zobacz więcej
To, co najbardziej lubię w prowadzeniu bloga to możliwość wypowiedzenia się na tematy, które od dawna mnie fascynowały. Jednym z nich jest niewątpliwie jedzenie, a także restauracje, bo skrycie marzę Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zanim Zjesz
Olej sezamowy

Olej sezamowy 180

1
cierpiące na jej zapalenia. Olej sezamowy – gdzie i za ile kupić Cena oleju sezamowego jest dość wygórowana – za jego litr musimy zapłacić około 50zł. Dostępny jest w buteleczkach 100-, 250-, 500- i Zobacz więcej
Warsztat to nowe miejsce na kulinarnej mapie Wrocławia. Wcześniej w tym miejscu był warsztat należący do właścicielki. Stąd surowe, warsztatowe wnętrze i stoliki z opon zrobione na ogrodzie. Ale po Zobacz więcej
, to w tej różowej furgonetce zjemy zdrowe naleśniki z naturalnymi dodatkami zarówno w wersji słodkiej, jak i tej wytrawnej – z łososiem, suszonymi pomidorami czy marmoladą cebulową. Ten uliczny Zobacz więcej
Olej lniany, olej z orzechów włoskich, olej rzepakowy, olej sojowy, siemię lniane, orzechy włoskie, tłuste ryby (łosoś wolno żyjący, śledź, makrela, tuńczyk), glony, fitoplankton morski, nasiona chia Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Feeria Smaków bez cukru
Chlebki Pita

Chlebki Pita 307

1
« Roladki z Łososiem i Awocado Chlebki Pita ... idealne do grilla. Bardzo mnie zaskoczyły. Zrobiłam je przy okazji... od niechcenia, upraszczając przepis i pomijając kilka podobno istotnych etapów. Zobacz więcej
zbysiowa
zbysiowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Takie tam pichcenie
Nominacja

Nominacja 22

0
nie gotowanie to co ?- dobry film 4. Ukochane miejsce odpoczynku wakacyjnego ?- polskie morze 5. Twoja ulubiona potrawa ?- łosoś z grilla 6. Ryż czy makaron ?- makaron 7. Film w telewizorze czy kino Zobacz więcej
Pstrąg to chyba jedna (oprócz łososia) z moich ulubionych ryb. Zazwyczaj króluje u mnie w piątkowe wieczory w doborowym towarzystwie - pieczonych ziemniaczków, cukini i cebulki. W pstrągi zaopatrza Zobacz więcej