łosoś pod pierzynką

Składniki: 150g filetu z łososia szpinak mrożony lub świeży 10g masła czosnkowego Sposób przygotowania: Na patelni rozpuszczamy masło i roztapiamy na nim szpinak. Gdy ten całkowicie się rozmrozi, Zobacz więcej
Łosoś pod pierzynką z świeżej pietruszki, malinowych pomidorów. Całość zasmażona z masłem i bułką tartą. Lekkie, szybkie, efektowne danie o doskonałym smaku dla każdego. SKŁADNIKI 400g łososia Zobacz więcej
Pyszny, soczysty łosoś zapiekany pod pierzynką z sera. Bardzo lubię takie rybki :) Prosto, szybko i smacznie. Polecam! Składniki: filet z łososia (ilość wedle uznania) sól, pieprz dobra przyprawa do Zobacz więcej
z łososiem i ziemniakami wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do ok 180* na ok 40-60 minut. W tym czasie zajmiemy się pierzynką. Na patelki podsmażamy posiekane cebulę i czosnek, następnie dodajemy Zobacz więcej
Łosoś na warzywnej pierzynce Składniki: 4 dzwonka łososia 1 łyżeczka przyprawy do ryb 2 marchewki 1/2 brokuła 200g żółtej fasolki szparagowej 1 jajko 4 łyżki mąki 2 łyżki masła 0,5 szklanki mleka Zobacz więcej
« Orzechowe Ciastka Tiramisu Młode Ziemniaki z Patelni » Łosoś Pod Zieloną Pierzynką Składniki: 4 filety z łososia ( ok. 200 g każdy ) 120 g masła 1 żółtko 2 łyżki bułki tartej 100 ml białego wina Zobacz więcej
Przepisy z ryb i owoców morza Łosoś pod chrupiącą pierzynką 2013/05/16 , Gosia Łosoś to zdecydowanie nasza ulubiona ryba, którą przyrządzam na mnóstwo sposobów, dzisiaj łosoś pod chrupiącą pierzynką Zobacz więcej
Ciągle tylko kurczak i kurczak, albo jeszcze mielone... albo bez mięsa/ Co by tu zrobić do jedzenia... hm... - a może jakaś ryba? Zatem jest, łosoś - jedyna tolerowana ryba przez mojego małżonka. Zobacz więcej
Łosoś. Bez wątpienia moja ukochana ryba. Lubię ją właściwie w każdej postaci. Wiem, co mówią – że nie powinno się jej jeść za często, że ten hodowlany taki niezdrowy…Jem więc z umiarem, ale zawsze ze Zobacz więcej
Ależ to jest pyszne! Chyba nie muszę nikogo przekonywać do kompozycji łososia z chrzanem – „niebo w gębie”. A dodatkowo ogórkowa łuska pokryta delikatną galaretą. Polecam serdecznie na Wigilię, taki Zobacz więcej
wpisy Łosoś pod szpinakową pierzynką Tarta ze szpinakiem, pomidorkami, ricottą i parmezanem Sałatka ziemniaczana z kabanosami i jajkiem Chrupiące faworki , chruściki Pałki z kurczaka zapiekane z Zobacz więcej
nasmarowanego tłuszczem. Na wierzchu rozłożyć panierkę. Zapiekać w 180 stopniach C przez 20 minut. Powiązane wpisy: Łosoś w papilotce z mieszanką warzyw chińskich, ryżem białym z dzikim oraz sałatą z Zobacz więcej
Dziś mam pyszną propozycję rybną. Jest to smażony łosoś na pierzynce z kurek i szpinaku. Do tego dowolne dodatki i mamy super danie na specjalne ale nie tylko okazje. Bałam się, że przeciągnę łososia Zobacz więcej
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb. Lubię ją w absolutnie każdej postaci, jednak zdecydowanie najbardziej upieczoną w towarzystwie aromatycznej cytryny i koperku. Tym razem postanowiłam trochę Zobacz więcej
Przepis, który dziś Wam przedstawię, pochodzi z jednego z odcinków 'Kuchennych Rewolucji' pani Madzi Gessler. Łosoś wychodzi bardzo delikatny, aromatyczny, troszkę pikantny za sprawą musztardy i Zobacz więcej
Łososia robię dość często, bo to bardzo smaczna ryba a zrobienie jej nie nastręcza żadnych kłopotów. Dzisiaj łosoś pod "pierzynką" z serka kremowego czosnkowo - ziołowego i ziołowo serowej Zobacz więcej
Łosoś pod pierzynką z sosu szpinakowo-serowego Łosoś - po około 250 g na porcję dla dorosłego 125 g porcja dla dziecka Sos szpinakowo - serowy 450 g mrożonego szpinaku 100 g sera pleśniowego Zobacz więcej
WITAM! Dziś pierwszy raz robiłam łososia. Podobno wyszedł dobrze :) Przepis łatwy, tylko trochę czasu zajmuje. Ale efekt jest tego wart ;) SKŁADNIKI! Kroimy wysuszone ziemniaki na kształt łódeczek. Zobacz więcej
Placki... w najróżniejszych wersjach królują ostatnio na moim stole jako szybka, ciepła kolacja... latem jadłam plackiziemniaczane z łososiem i chrzanową pierzynką w Jastarni - niebo w gębie!, dziś Zobacz więcej
Zapraszam na pysznego i soczystego łososia pieczonego pod puchową pierzynką :). Mój pierwszy łosoś i na pewno nie ostatni. Robi się go bardzo szybko co oprócz smaku jest jego kolejną zaletą :)). Zobacz więcej