łosoś surowy w marynacie z wina i octu

Potrzebny czas: 50 minut Moja ocena: 5 Składniki (dla 2 osób): - 2 filety z łososia - pomarańcza - czerwona cebula - liście szpinaku - pesto: - 1 łyżka octu z białego wina - 3 łyżki oliwy z oliwek Zobacz więcej
Wygląda na to, że to będą święta rybą stojące... W sumie czemu nie? Ten przepis przywędrował do nas już jakiś czas temu i od pierwszego razu podbił nasze podniebienia. Robi się bardzo prosto choć Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: 500 g filetów z łososia 200 g ziemniaków 2 garści rukoli 5 pomidorów suszonych, pokrojonych w kostkę 1 jabłko ze skórką pokrojone w kostkę 1 łyżeczka czerwonej cebuli posiekanej Zobacz więcej
i wiórowaty. Powinien być soczysty i mięciutki. Wyłóż na stół sałatkę, jogurtowy dip, łososia i ziemniaczki, czas na ucztę. Świetnie będzie tu pasowało schłodzone białe wytrawne wino sauvignon blanc. Zobacz więcej
do odpowiedniej konsystencji łososia, czyli wilgotnego, ale nie surowego w środku. W międzyczasie, gdy łosoś jest na patelni, do małego garnka przelać marynatę, dolać ok. 100 ml białego wina, Zobacz więcej
1 łyżka wina ryżowego 1/3 łyżeczki cukru sól pieprz czarny 2/3 szklanki komosy ryżowej 1/2 średniej papryki czerwonej 1 mała marchewka 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1,5 dojrzałej cytryny 2 Zobacz więcej
. Nazwaliśmy te kuleczki świnkami, bo na talerzu bardzo były podobne do małych różowych prosiaczków. Fachowo nazywają się temari sushi. Drugi rodzaj sushi jest podawany na ciepło. Surowego łososia Zobacz więcej
, łączymy z marynatą i wstawimy do lodówki. Przepis na marynatę do tatara jest następujący: 1 szalotka 2 gałązki ok. 8 cm kolendry (dla mnie osobiści za mocne, ale Francuzi uwielbiają kolendrę) sok z Zobacz więcej
, łączymy z marynatą i wstawimy do lodówki. Przepis na marynatę do tatara jest następujący: 1 szalotka 2 gałązki ok. 8 cm kolendry (dla mnie osobiści za mocne, ale Francuzi uwielbiają kolendrę) sok z Zobacz więcej
. Jego przygotowanie polega na uformowaniu kulki-wałeczka ryżu i wciśnięciu nań kawałka ryby. Moje zdjęcie nie pokaże Wam zbyt wiele, dlatego posłużę się tutaj profesjonalnymi nigiri :) ze strony Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
w ulubionej sałatce capri – Kipiący kociołek Kisir – Filozofia smaku Tabbouleh – Kuchnia z wyrakiem Sałatka z melonów, pomidorów koktajlowych i fety – Mirabelkowy blog Sałatka z serem i szynką – Zobacz więcej
gotowania Papryka marynowana z czosnkiem – Świat smaku Papryka marynowana z ziołami – Sekrety małe i duże Papryka marynowana w occie – Ciasta, ciastka, ciasteczka… Papryka w słodkim occie – Mój dzień Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2650

0
smażony karp w galarecie karp w marynacie karp w szarym sosie katarzynki keks kebab po mojemu kisiel żurawinowy kiszone pomidory z papryką klops z suszonymi pomidorami i oliwkami kluski do rosołu,z Zobacz więcej
śniadania, bo śniadanie w Japonii to jak solidny obiad. Tyle, że mniej kaloryczny. Kuchnia japońska jest w naszym kraju nieznana. Niektórzy oburzą się czytając to zdanie. Większość wspomni sushi Zobacz więcej
- bloog.pl Światowy Dzień Chleba - Dzisiaj przypada Światowy Dzień Chleba Jak co roku staram się nie zapomnieć o tej dacie:) Z tej okazji proponuję Mleczny chleb ze szpinakiem, sezamem i orz... 13 Zobacz więcej
**z rodzinką :)**Jednak ... 5 dni temu Wino i oliwa, czyli nasze toskańskie smaki Kasza farro, fasola, grzyby i chleb - To danie przygotował nasz mistrz kulinarny R. Przywiózł zebrane przez siebie Zobacz więcej