łosoś surowy w marynacie z wina i octu

Potrzebny czas: 50 minut Moja ocena: 5 Składniki (dla 2 osób): - 2 filety z łososia - pomarańcza - czerwona cebula - liście szpinaku - pesto: - 1 łyżka octu z białego wina - 3 łyżki oliwy z oliwek Zobacz więcej
Wygląda na to, że to będą święta rybą stojące... W sumie czemu nie? Ten przepis przywędrował do nas już jakiś czas temu i od pierwszego razu podbił nasze podniebienia. Robi się bardzo prosto choć Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: 500 g filetów z łososia 200 g ziemniaków 2 garści rukoli 5 pomidorów suszonych, pokrojonych w kostkę 1 jabłko ze skórką pokrojone w kostkę 1 łyżeczka czerwonej cebuli posiekanej Zobacz więcej
i wiórowaty. Powinien być soczysty i mięciutki. Wyłóż na stół sałatkę, jogurtowy dip, łososia i ziemniaczki, czas na ucztę. Świetnie będzie tu pasowało schłodzone białe wytrawne wino sauvignon blanc. Zobacz więcej
do odpowiedniej konsystencji łososia, czyli wilgotnego, ale nie surowego w środku. W międzyczasie, gdy łosoś jest na patelni, do małego garnka przelać marynatę, dolać ok. 100 ml białego wina, Zobacz więcej
W porze obiadowej pojawili się u nas wczoraj niezapowiedziani goście. Musiałam więc przygotować coś na szybko,aby im nie tylkosmakowało, ale i rozgrzało jednocześnie, gdyż pogoda nie rozpieszczała. Zobacz więcej
. Nazwaliśmy te kuleczki świnkami, bo na talerzu bardzo były podobne do małych różowych prosiaczków. Fachowo nazywają się temari sushi. Drugi rodzaj sushi jest podawany na ciepło. Surowego łososia Zobacz więcej
skupienie, ale zapewniało też pewną intymność i swobodę. Używaliśmy oczywiście sprzętu firmy Kenwood. Paryż, pod względem kulinarnym, jest wyjątkowy. O tym chyba nie trzeba nikomu mówić czy Zobacz więcej
skupienie, ale zapewniało też pewną intymność i swobodę. Używaliśmy oczywiście sprzętu firmy Kenwood. Paryż, pod względem kulinarnym, jest wyjątkowy. O tym chyba nie trzeba nikomu mówić czy Zobacz więcej
. Jego przygotowanie polega na uformowaniu kulki-wałeczka ryżu i wciśnięciu nań kawałka ryby. Moje zdjęcie nie pokaże Wam zbyt wiele, dlatego posłużę się tutaj profesjonalnymi nigiri :) ze strony Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
w sosie pomidorowym – Życie smakiem się toczy Sos pomidorowy do makaronu – Kulinarne przygody Gatity Sos pomidorowy, idealny do pizzy, zapiekanek i innych dań – Cynamonowy Pył Pomidorowy dip/sos – Zobacz więcej
gotuje Curry z kalafiorem i ziemniakami – Mops w kuchni Aloo gobi – Kardamonovy Aloo Gobi, czyli indiańska potrawka z kalafiora i ziemniaków – Ziółko w kuchni Kurczak z warzywami pieczony w rękawieZobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2762

0
bażant ze smardzami bąbelki na Nowy Rok befsztyk belona pieczona z orzechami i miętą biała kiełbasa z jabłkami białe szparagi "bigos" wigilijny biszkopt z herbatą matcha z kremem z kremem mango Zobacz więcej
śniadania, bo śniadanie w Japonii to jak solidny obiad. Tyle, że mniej kaloryczny. Kuchnia japońska jest w naszym kraju nieznana. Niektórzy oburzą się czytając to zdanie. Większość wspomni sushi Zobacz więcej
Monster O jeden most za daleko, czyli dlaczego lepiej korzystać z umiejętności czytania - Kilkuset turystów chciało podziwiać widok góry Lushan we wschodnich Chinach. Tak im się spieszyło, że Zobacz więcej
, że to jeden z lepszych po... 2 godziny temu Passionfruit Koreańskie pikantne skrzydełka kurczaka z sezamem - *Jeśli lubicie skrzydełka w stylu Buffalo, z pewnością przypadnie Wam do gustu ich Zobacz więcej