łosoś surowy w marynacie z wina i octu

Potrzebny czas: 50 minut Moja ocena: 5 Składniki (dla 2 osób): - 2 filety z łososia - pomarańcza - czerwona cebula - liście szpinaku - pesto: - 1 łyżka octu z białego wina - 3 łyżki oliwy z oliwek Zobacz więcej
Wygląda na to, że to będą święta rybą stojące... W sumie czemu nie? Ten przepis przywędrował do nas już jakiś czas temu i od pierwszego razu podbił nasze podniebienia. Robi się bardzo prosto choć Zobacz więcej
Składniki na 4 porcje: 500 g filetów z łososia 200 g ziemniaków 2 garści rukoli 5 pomidorów suszonych, pokrojonych w kostkę 1 jabłko ze skórką pokrojone w kostkę 1 łyżeczka czerwonej cebuli posiekanej Zobacz więcej
i wiórowaty. Powinien być soczysty i mięciutki. Wyłóż na stół sałatkę, jogurtowy dip, łososia i ziemniaczki, czas na ucztę. Świetnie będzie tu pasowało schłodzone białe wytrawne wino sauvignon blanc. Zobacz więcej
do odpowiedniej konsystencji łososia, czyli wilgotnego, ale nie surowego w środku. W międzyczasie, gdy łosoś jest na patelni, do małego garnka przelać marynatę, dolać ok. 100 ml białego wina, Zobacz więcej
W porze obiadowej pojawili się u nas wczoraj niezapowiedziani goście. Musiałam więc przygotować coś na szybko,aby im nie tylkosmakowało, ale i rozgrzało jednocześnie, gdyż pogoda nie rozpieszczała. Zobacz więcej
. Nazwaliśmy te kuleczki świnkami, bo na talerzu bardzo były podobne do małych różowych prosiaczków. Fachowo nazywają się temari sushi. Drugi rodzaj sushi jest podawany na ciepło. Surowego łososia Zobacz więcej
, łączymy z marynatą i wstawimy do lodówki. Przepis na marynatę do tatara jest następujący: 1 szalotka 2 gałązki ok. 8 cm kolendry (dla mnie osobiści za mocne, ale Francuzi uwielbiają kolendrę) sok z Zobacz więcej
, łączymy z marynatą i wstawimy do lodówki. Przepis na marynatę do tatara jest następujący: 1 szalotka 2 gałązki ok. 8 cm kolendry (dla mnie osobiści za mocne, ale Francuzi uwielbiają kolendrę) sok z Zobacz więcej
. Jego przygotowanie polega na uformowaniu kulki-wałeczka ryżu i wciśnięciu nań kawałka ryby. Moje zdjęcie nie pokaże Wam zbyt wiele, dlatego posłużę się tutaj profesjonalnymi nigiri :) ze strony Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
łosoś konfitowany: 300 g łososia, 500 ml oliwy, 3 gałązki tymianku, 2 ząbki czosnku, sól 100 ml octu winnego, 200 ml cukru, 300 ml wody, 1 łodyga selera naciowego, papryczka jalapeno, kilka gron Zobacz więcej
w ulubionej sałatce capri – Kipiący kociołek Kisir – Filozofia smaku Tabbouleh – Kuchnia z wyrakiem Sałatka z melonów, pomidorów koktajlowych i fety – Mirabelkowy blog Sałatka z serem i szynką – Zobacz więcej
i gotuje Sałatka z tuńczyka z kaszą bulgur – Czerwień i błękit Sałatka z kaszą bulgur i pomidorami – Moja Galeria Smaku Sałatka z pomidorkami i kaszą perłową – Monia miesza i gotuje Sałatka z kaszą Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2741

0
de Espana hiszpania w Winestory Castel w La Rotisserie Cave de Vire jeszcze jedno opowiadanie Chablis wino na Boże Narodzenie Chablis w Winestory Żoliborz Chile zamknięte w butelce Chilean Wine Tour Zobacz więcej
śniadania, bo śniadanie w Japonii to jak solidny obiad. Tyle, że mniej kaloryczny. Kuchnia japońska jest w naszym kraju nieznana. Niektórzy oburzą się czytając to zdanie. Większość wspomni sushi Zobacz więcej
zamarynowałem pierś kurczaka (całą). Mięso stało przez ponad 20 godzin w lodówce! Przepis na marynatę znajdziecie na moim blogu!Planowałem usmaży... 1 dzień temu Domowe sposoby na ... Wszystko w Zobacz więcej
thai salad with mango). - *Jak już kiedyś pisałam, z wiekiem robię się coraz bardziej mięsożerna :)**Nie mam tu jednak absolutnie na myśli codziennego jedzenia mięsa, a raczej j... 23 godziny temu Zobacz więcej