łosoś w cieście

Post Łosoś w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara. Zobacz więcej
Wybornie smakowita ryba, a przy tym przyrządzona w bardzo prosty sposób :-) Składniki: filet z łososia sól, pieprz na ciasto: jajko mąka piwo sól Wykonanie: Fileta z łososia przyprawić solą i Zobacz więcej
Pycha! Ja dodatkowo łososia natarłam cytryną, solą, pieprzem i odstawiłam do lodówki na czas przygotowywania reszty składników. Użyłam 1 opakowania ciasta francuskiego i na środku ułożyłam Zobacz więcej
szybko, smacznie i efektownie. składniki: 1 ciasto francuskie 100 g wędzonego łososia sól & pieprz jajko świeża pietruszka 2 łyżki sezamu ciasto rozmrażamy, rozwałkowujemy, na połowie ciasta Zobacz więcej
Krążki z ciasta francuskiego, wędzonego łososia i sera pleśniowego to doskonała przekąska. Pyszny łosoś wędzony w cieście francuskim. SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie 1/2 opakowania sera Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi być szerszy Zobacz więcej
Kolejna odsłona łososia na obiadek. U Mnie w domu jest to jedyna ryba, którą moje dziecko i mój K. jedzą bez gadania No i jeszcze jedna zaleta robi się ją szybko Składniki: ciasto francuskie filety z Zobacz więcej
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim i sosem z białego wina był jednym z pierwszych dań, jakie przyrządzałam w swojej kuchni kiedy uczyłam się gotować. Były to czasy kiedy mieszkałam sama w Zobacz więcej
Łosoś w cieście francuskim Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kaszka manna z makiem i lnem na mleku orzechowym Łosoś w cieście francuskim Dzisiaj pomysł na rybę a konkretnie łososia Zobacz więcej
Mam dla Was przepis, który pasuje w sam raz na niedzielny obiad. Kilka dni temu kupiłam łososia, zamarynowałam go w sosie Teriyaki, a następnie owinęłam w ciasto francuskie i zapiekłam. Po około 20 Zobacz więcej
Prosta i szybka przekąska z ciasta francuskiego. Łosoś w połączeniu z pikantnym chilli przełamany delikatną nutą świeżej limonki:) Składniki: 3 – 4 kawałki łosisia wędzonego 1/4 papryczki chilli Zobacz więcej
Prosty, ale bardzo efektowny przepis na łososia :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250- 300 gramów świeżego łososia (bez skóry) 1 jajko (białko) 100 gramów świeżego szpinaku kilka Zobacz więcej
To lubimy , często robiłam takiego łosia , tylko jako przystawkę , pokrojonego w plasterki . Dziś serwowałam większe kawałki na danie główne . Do tego sos koperkowy z odrobina czosnku . zapewniam Zobacz więcej
Nie ma to jak łatwe, szybkie i przyjemne przepisy na obiad. Przynajmniej ja sobie takie cenię. Łososia w cieście pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania. Na piątkowy Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetu z łososia 2 opakowania francuskiego ciasta 1 jajko 1 łyżka przyprawy do piernika 3 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki oliwy sól 1 łyżka miodu żurawina suszona płatki migdałowe KROK Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Łosoś w cieście

Łosoś w cieście 22

2
Szybko i smacznie, czyli kwintesencja mojej kuchni (mam nadzieję). Oczywiście takie pomyły na obiad biorą się u mnei z braku pomysłu :) Składniki: paczka dobrego ciasta francuskiego wyfiletowana ryba Zobacz więcej
Ten przepis kilka lat temu dostałam od mojej koleżanki Gosi. Przerażał mnie wtedy trudnością wykonania, lecz okazał się całkiem prosty. Od tamtego czasu jest to stałe wigilijne danie w naszej Zobacz więcej
Połączenie dość klasyczne i zna je chyba każdy – łosoś i szpinak, ale jak dla mnie zawsze świetnie się sprawdza, a co najważniejsze smakuje. Ciasto jest chrupiące, ryba delikatna i aromatyczne, a Zobacz więcej
Połączenie dość klasyczne i zna je chyba każdy – łosoś i szpinak, ale jak dla mnie zawsze świetnie się sprawdza, a co najważniejsze smakuje. Ciasto jest chrupiące, ryba delikatna i aromatyczne, a Zobacz więcej
Lohipiirakka to dość popularna w Finlandii zapiekanka. Składa się z łososia i ryżowo-jajecznego nadzienia, otulonego kruchym lub francuskim ciastem. Czasami lohipirrakka przybiera także fromę tarty. Zobacz więcej