łosoś w cieście

Post Łosoś w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Codogara. Zobacz więcej
Wybornie smakowita ryba, a przy tym przyrządzona w bardzo prosty sposób :-) Składniki: filet z łososia sól, pieprz na ciasto: jajko mąka piwo sól Wykonanie: Fileta z łososia przyprawić solą i Zobacz więcej
Pycha! Ja dodatkowo łososia natarłam cytryną, solą, pieprzem i odstawiłam do lodówki na czas przygotowywania reszty składników. Użyłam 1 opakowania ciasta francuskiego i na środku ułożyłam Zobacz więcej
szybko, smacznie i efektownie. składniki: 1 ciasto francuskie 100 g wędzonego łososia sól & pieprz jajko świeża pietruszka 2 łyżki sezamu ciasto rozmrażamy, rozwałkowujemy, na połowie ciasta Zobacz więcej
Krążki z ciasta francuskiego, wędzonego łososia i sera pleśniowego to doskonała przekąska. Pyszny łosoś wędzony w cieście francuskim. SKŁADNIKI: 1 ciasto francuskie 1/2 opakowania sera Zobacz więcej
Składniki: ciasto francuskie czerwona papryka ser kozi filet z łososia świeża bazylia żółto mleko sól pieprz Sposób przygotowania: Z ciasta francuskiego wycinamy 2 prostokąty (jeden musi być szerszy Zobacz więcej
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim i sosem z białego wina był jednym z pierwszych dań, jakie przyrządzałam w swojej kuchni kiedy uczyłam się gotować. Były to czasy kiedy mieszkałam sama w Zobacz więcej
Łosoś w cieście francuskim Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Kaszka manna z makiem i lnem na mleku orzechowym Łosoś w cieście francuskim Dzisiaj pomysł na rybę a konkretnie łososia Zobacz więcej
Mam dla Was przepis, który pasuje w sam raz na niedzielny obiad. Kilka dni temu kupiłam łososia, zamarynowałam go w sosie Teriyaki, a następnie owinęłam w ciasto francuskie i zapiekłam. Po około 20 Zobacz więcej
Prosta i szybka przekąska z ciasta francuskiego. Łosoś w połączeniu z pikantnym chilli przełamany delikatną nutą świeżej limonki:) Składniki: 3 – 4 kawałki łosisia wędzonego 1/4 papryczki chilli Zobacz więcej
Prosty, ale bardzo efektowny przepis na łososia :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 250- 300 gramów świeżego łososia (bez skóry) 1 jajko (białko) 100 gramów świeżego szpinaku kilka Zobacz więcej
To lubimy , często robiłam takiego łosia , tylko jako przystawkę , pokrojonego w plasterki . Dziś serwowałam większe kawałki na danie główne . Do tego sos koperkowy z odrobina czosnku . zapewniam Zobacz więcej
Nie ma to jak łatwe, szybkie i przyjemne przepisy na obiad. Przynajmniej ja sobie takie cenię. Łososia w cieście pokochałam od pierwszego przyrządzenia. Rodzinka od pierwszego podania. Na piątkowy Zobacz więcej
, a z przodu formuję łepek i wbijam dwie kulki pieprzu. KROK 5: Przenoszę na papier do pieczenia, smaruję rozkłóconym jajkiem i wstawiam do nagrzanego do 200C piekarnika. Piekę ok. 20 minut, do Zobacz więcej
Aga
Aga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pichcę sobie
Łosoś w cieście

Łosoś w cieście 23

2
Szybko i smacznie, czyli kwintesencja mojej kuchni (mam nadzieję). Oczywiście takie pomyły na obiad biorą się u mnei z braku pomysłu :) Składniki: paczka dobrego ciasta francuskiego wyfiletowana ryba Zobacz więcej
łososia bez skóry (najlepiej dwa równe kawałki) 2 białka jaja 1 szklanka śmietany 3 łyżki soku z cytryny kapusta włoska (kilka dużych liści) 2 pęczki koperku sól, pieprz (pieprz cytrynowy jest Zobacz więcej
Połączenie dość klasyczne i zna je chyba każdy – łosoś i szpinak, ale jak dla mnie zawsze świetnie się sprawdza, a co najważniejsze smakuje. Ciasto jest chrupiące, ryba delikatna i aromatyczne, a Zobacz więcej
Połączenie dość klasyczne i zna je chyba każdy – łosoś i szpinak, ale jak dla mnie zawsze świetnie się sprawdza, a co najważniejsze smakuje. Ciasto jest chrupiące, ryba delikatna i aromatyczne, a Zobacz więcej
Lohipiirakka to dość popularna w Finlandii zapiekanka. Składa się z łososia i ryżowo-jajecznego nadzienia, otulonego kruchym lub francuskim ciastem. Czasami lohipirrakka przybiera także fromę tarty. Zobacz więcej