łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Łosoś podpierzynką zszpinaku isera feta zawinięty wchrupiącym cieście francuskim. Topyszne, bardzo szybkie danie dozrobienia. Wygląda bardzo elegancko ina pewno zachwyci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
właśnie szukałam czegoś na wieczór... miałam na myśli zestaw łosoś-szpinak bo to świetnie się kmponuje, i proszę - strzał w dziesiątkę a pracy na 15 minut, chyba, że ktoś ambitny zechce robić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie, efektowne i pyszne danie. Wykorzystałam bezglutenowe ciasto francuskie. Przepis: 400-500g fileta z łososia 300g szpinaku (może być mrożony) 3 ząbki czosnku dwa płaty ciasta francuskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka w przygotowaniu i bardzo efektowna przekąska. Doskonale smakuje z kieliszkiem dobrego wina. Składniki ( 3 sztuki): 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 kawałki fileta z łososia po 125 g każdy 400 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie kochani. Wybaczcie, że nie było mnie tak długo. Sytuacja życiowa zmusiła mnie do zaniedbania blogosfery na jakiś czas, ale powoli wracam do "żywych". Mam nadzieję, że znów coś nie pokrzyżuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład. filet z łososia (ok. 30dag) 2-3 garści świeżego szpinaku (lub mrożonego około 20dag) 1 nieduża cebula 2 ząbki czosnku opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz do smaku 2 łyżki mleka (do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb oliwa do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś i szpinak w cieście francuskim - przepis na urozmaicenie piątkowego obiadu. Taka rybka świetnie prezentuje się na talerzu, a w smaku jest naprawdę rewelacyjna. Danie dla osób, które uwielbiają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowa i pyszna zapiekanka. Przepis znalazłam szukając pomysłu na danie z łososia. I tak skorzystałam w mojego udanego zakupu pt. „Zapiekanki na 101 sposobów”. Nawet mąż co za rybami nie przepada był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sylwestrowa, prosta przekąska. Składniki: - 2 opakowania ciasta francuskiego (375g) - 450 g mrożonego szpinaku - 125 g serka riccotta - 4 ząbki czosnku - 150 g łososia w płatach - łyżka oleju - sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łososia w cieście francuskim można podać na ciepło jako samodzielne danie, albo jako przystawkę na zimno. SKŁADNIKI: surowy płat łososia 1/2 opakowania szpinaku mrożonego lub surowego w liściach 2-3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana pięknie wygląda, pysznie smakuje i zachwyci naszych gości. SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g łososia w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobry pomysł na szybki obiad lub kolację. Wystarczykilka składników, a czas wykonania łącznie z pieczeniem nie powinien zająć więcej niż pół godziny. Porcja dla 4 osób 250 g szpinaku 4 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim Szpinak lubi czosnek. I tak samo lubi ser kozi :). Danie jest świetne także w wersji wege - bez łososia. Sam sos szpinakowy można podać z makaronem, jest też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dawno temu widziałam ten przepis w programie Ugotowani i bardzo mi się spodobał. Kilka razy już zagościł na moim stole, bo jest prosty do zrobienia i bardzo smaczny. Hit imprez. Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupełnie przypadkowo powstał dzisiejszy przepis. I zupełnie niespodziewanie okrzyknięty został pysznym :-) Wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Świeżego łososia kroimy na kawałki i łączymy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś z pierzynką szpinakową, zawinięty w ciasto francuskie jest pysznym daniem na obiad lub ciepłą kolację. Ciasto francuskie i kawałek łososia zostały mi po świętach więc na niedzielny obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mrożonego, ale po rozmrożeniu trzeba go bardzo dobrze odcisnąć z nadmiaru wody) łyżka masła klarowanego (można użyć zwykłego – tylko uwaga żeby nie spalić) 1-2 małe szalotki (lub małe cebule) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W piątki staram się wstawiać na bloga ryby, nie zawsze się to udaje, ale przynajmniej próbuję. Dzisiaj łosoś zapiekany w cieście francuskim. Zrobiłam jeden błąd, bo nie zrobiłam zdjęcia po Zobacz więcej