łosoś w cieście francuskim ze szpinakiem

{{headerMessage}}
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Łosoś podpierzynką zszpinaku isera feta zawinięty wchrupiącym cieście francuskim. Topyszne, bardzo szybkie danie dozrobienia. Wygląda bardzo elegancko ina pewno zachwyci Zobacz więcej
{{headerMessage}}
właśnie szukałam czegoś na wieczór... miałam na myśli zestaw łosoś-szpinak bo to świetnie się kmponuje, i proszę - strzał w dziesiątkę a pracy na 15 minut, chyba, że ktoś ambitny zechce robić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie, efektowne i pyszne danie. Wykorzystałam bezglutenowe ciasto francuskie. Przepis: 400-500g fileta z łososia 300g szpinaku (może być mrożony) 3 ząbki czosnku dwa płaty ciasta francuskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybka w przygotowaniu i bardzo efektowna przekąska. Doskonale smakuje z kieliszkiem dobrego wina. Składniki ( 3 sztuki): 1 opakowanie ciasta francuskiego 3 kawałki fileta z łososia po 125 g każdy 400 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i pieprzem - wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć i naciąć dłuższe krawędzie ciasta. Na środek ciasta wyłożyć szpinak, kolejno łososia. Naciętym ciastem francuskim zawinąć naprzemiennie łososia tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Skład. filet z łososia (ok. 30dag) 2-3 garści świeżego szpinaku (lub mrożonego około 20dag) 1 nieduża cebula 2 ząbki czosnku opakowanie ciasta francuskiego sól, pieprz do smaku 2 łyżki mleka (do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb oliwa do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś i szpinak w cieście francuskim - przepis na urozmaicenie piątkowego obiadu. Taka rybka świetnie prezentuje się na talerzu, a w smaku jest naprawdę rewelacyjna. Danie dla osób, które uwielbiają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zdrowa i pyszna zapiekanka. Przepis znalazłam szukając pomysłu na danie z łososia. I tak skorzystałam w mojego udanego zakupu pt. „Zapiekanki na 101 sposobów”. Nawet mąż co za rybami nie przepada był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sylwestrowa, prosta przekąska. Składniki: - 2 opakowania ciasta francuskiego (375g) - 450 g mrożonego szpinaku - 125 g serka riccotta - 4 ząbki czosnku - 150 g łososia w płatach - łyżka oleju - sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łososia w cieście francuskim można podać na ciepło jako samodzielne danie, albo jako przystawkę na zimno. SKŁADNIKI: surowy płat łososia 1/2 opakowania szpinaku mrożonego lub surowego w liściach 2-3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam rybę w cieście francuskim. Tak podana pięknie wygląda, pysznie smakuje i zachwyci naszych gości. SKŁADNIKI : 1 opakowanie ciasta francuskiego 150 g łososia w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo dobry pomysł na szybki obiad lub kolację. Wystarczykilka składników, a czas wykonania łącznie z pieczeniem nie powinien zająć więcej niż pół godziny. Porcja dla 4 osób 250 g szpinaku 4 ząbki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś ze szpinakiem w cieście francuskim Szpinak lubi czosnek. I tak samo lubi ser kozi :). Danie jest świetne także w wersji wege - bez łososia. Sam sos szpinakowy można podać z makaronem, jest też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez praskę (tylko chwilę, żeby czosnek się nie przypalił i nie był gorzki). Następnie dodać szpinak i gdy będzie już miękki dodać sery, gotować do rozpuszczenia, lekko przyprawić. Przestudzić. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupełnie przypadkowo powstał dzisiejszy przepis. I zupełnie niespodziewanie okrzyknięty został pysznym :-) Wykorzystujemy gotowe ciasto francuskie. Świeżego łososia kroimy na kawałki i łączymy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łosoś z pierzynką szpinakową, zawinięty w ciasto francuskie jest pysznym daniem na obiad lub ciepłą kolację. Ciasto francuskie i kawałek łososia zostały mi po świętach więc na niedzielny obiad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mrożonego, ale po rozmrożeniu trzeba go bardzo dobrze odcisnąć z nadmiaru wody) łyżka masła klarowanego (można użyć zwykłego – tylko uwaga żeby nie spalić) 1-2 małe szalotki (lub małe cebule) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W piątki staram się wstawiać na bloga ryby, nie zawsze się to udaje, ale przynajmniej próbuję. Dzisiaj łosoś zapiekany w cieście francuskim. Zrobiłam jeden błąd, bo nie zrobiłam zdjęcia po Zobacz więcej