łosoś w skorupce

Od jakiegoś czasu często na naszym stole pojawia się łosoś, jest bardzo smaczny a do tego zawiera mnóstwo witamin, minerałów i bezcennych dla naszego zdrowia kwasów omega-3 i omega-6. Przepis na Zobacz więcej
To nie jest kawałek ciasta.To bałtycki łosoś pod orzechową skorupką. Soczysty,delikatny w smaku w doskonałym połączeniu. Kołderkę z orzechów,przygotowałam dzięki zdrowym włoskim orzechom firmy Back Zobacz więcej
Łosoś pod kokosową skorupką to jedno z tych dań, które choć przeciętne wyglądzie jest rewelacyjne w smaku ... Delikatny filet z łososia pod słodką, kokosową i chrupiącą skorupką podany na ryżu Zobacz więcej
Łosoś pod parmezanową skorupką | glinianytalerzyk glinianytalerzyk Ceramiczne poszukiwania pysznych smaków Menu główne Przeskocz do tekstu Przeskocz do widgetów Przykładowa strona Łosoś pod Zobacz więcej
Czy grzyby lubią się z łososiem? Oczywiście! Smak łososia i aromat grzybów idealnie się komponuje. Jakiś czas temu, na warsztatach Polskiej Akademii Kulinarnej mogłyśmy spróbować łososia z grzybową Zobacz więcej
kilka orzechów (np. włoskich) opcjonalnie sól, pieprz sok z limonki oliwa z oliwek Przygotowanie: Filet opłukać, osuszyć. Pęsetą powyciągać ości. Przyprawić solą (nie za dużo zależy od pesto), Zobacz więcej
olej i wrzucam warzywa smażę ok 5 minut po czym dodaję sos sojowy i czekam kolejne 3-4 minut po czym dodaję masło i mieszając podsmażam jeszcze chwilę. Podsmażone warzywa wykładam do naczynia Zobacz więcej
Łosoś zapiekany pod kokosową skorupką - danie nieprzeciętne w smaku i wyglądzie, które niezwykle nam zasmakowało. Delikatny filet z łososia pod słodką, kokosową i chrupiącą skorupką podany na ryżu Zobacz więcej
każdego fileta kładziemy pół łyżeczki masła. Zapiekamy w 190* ok 25 minut. Gotowe! filety z łososia w sezamowej skorupce fit burgery: łosoś, ser, sezam, cukinia łosoś z patelni z sosem żurawinowym i Zobacz więcej
Pieczony łosoś z orzechami włoskimi to najlepszy sposób na dostarczenie sobie niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega 3. Zarówno tłuste ryby morskie jak i orzechy są dobrym Zobacz więcej
-koperkowy łosoś zapieczony pod orzechową skorupką składniki spory kawał świeżego łososia sok wyciśnięty z 2-3 pomarańczy spory pęczek kopru spora garść włoskich orzechów odrobina tartego, żółtego Zobacz więcej
.. Bo czyż znacie lepsze paliwo dla mózgu, od ryb i orzechów?? Miękkie, delikatne, soczyste mięso łososia, otulone chrupką, orzechową skorupką.. A całość podana na pieczonych, zielonych szparagach... Zobacz więcej
skorupką z parmezanu, migdałów i suszonych pomidorów. ŁOSOŚ W SKORUPCE Z SUSZONYCH POMIDORÓW, PARMEZANU I MIGDAŁÓW 1 kawałek łososia (ok. 100 g) pieprz 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego na Zobacz więcej
Łosoś w skorupce z musztardy na świeżych pomidorach z bazylią... Zimno trochę, co? Chcieli zimy to mają... Ale to już nie długo. Jak na doświadczonego (czytaj: starego) glindę przystało, powinienem Zobacz więcej
Pamiętacie łososia z grzybową skorupką (klik)? Od kiedy pierwszy raz przygotowałyśmy łososia w ten sposób to zawsze gdy mamy trochę więcej czasu wymyślamy nowe "skorupki". Ten sposób, choć może wydaje Zobacz więcej
Bardzo lubię ryby. Najbardziej - delikatną solę, ale poza tym uwielbiam głównie te tłuste gatunki: np. halibuta albo właśnie - łososia. Bez wstępu zaprezentuję dziś pomysł na pyszne, wykwintne, Zobacz więcej
Łosoś to zdecydowanie moja ulubiona ryba. Zabawne, bo w dzieciństwie nie mogłam go przełknąć. Choć byłam prawdziwym "rybożercą"( mięsa praktycznie nie tolerowałam), do tej nie mogłam się przekonać. Zobacz więcej
Szybko, zdrowo i smacznie... Szybko jest, jeśli mamy zapas posiekanych orzechów ;-) albo kupimy gotowe orzechy tarte. Filet z łososia myjemy, osuszamy, doprawiamy do smaku ulubionymi ziołami i Zobacz więcej
Pomysł zaczerpnięty z strony kwestiasmaku.com Składniki: 300g filetu z łososia sok z cytryny sól, pieprz Panierka: 5 łyżek orzeszków ziemnych prażonych 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 ząbki czosnku Zobacz więcej
Anonimowy3 kwietnia 2013 23:06 Jadałam u Ani przeróżne rzeczy, wszystkie tak samo pyszne, ale tego dania nie pamiętam? pewnie skleroza :)Na pewno będę miała kiedyś okazję popróbować to dam znać. Zobacz więcej