łosoś z brokułami pod beszamelem

Uwielbiam potrawy, które są lepkie, ciągnące, pikantne i takie mega, mega rozpustne. Te naleśniki wypełnione sosem bolońskim, a następnie zapieczone pod kołderką z beszamelu są idealne. Składniki na Zobacz więcej
Przyznaję, że łosoś nie jest moją ulubioną rybą, ale że rodzina uwielbia, to bywa w naszym menu dość często. W tym daniu jednak, nawet tacy jak ja, mogą się do łososia przekonać. Zapieczony z Zobacz więcej
Do wykonania tej potrawy zainspirował mnie Jamie Oliver. Tylko trochę dodałam. Muszę przyznać, że zapiekanka jest rewelacyjna, pyszna a dodany łosoś świetnie pasuje. Musicie koniecznie wypróbować a na Zobacz więcej
Dzisiaj z naszego piekarnika wyszło prawdziwie włoskie danie, czyli cannelloni zapiekane pod beszamelem z sosem pomidorowym. Proporcje dla dwóch osób naturalnie:) Składniki: -10 rurek cannelloni -100 Zobacz więcej
Jak ze zwykłego dania zrobić coś extra ? Pomysłów i sposobów jest wiele, a najprostszym z nich dodanie do dania sosu i ewentualne zapieczenie. Naleśniki ze szpinakiem nie przekonują każdego...sama Zobacz więcej
Pomidorowa zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami, zapieczona w beszamelowym sosie to pyszny pomysł na rodzinny obiad. Zapiekankę robi się dość szybko, a z podanych składników wychodzą 4 duże Zobacz więcej
Lasagne alla melanzane - Lasagne z bakłażanem pod beszamelem /przepis znalazłam w magazynie „jamie”/ składniki na 4-6 porcji: - 3 duże bakłażany - pokrojone w plastry; - oliwa; - 1 łyżka suszonego Zobacz więcej
Mój ulubiony sezon na szparagi! Korzystajmy póki są! Naleśniki z szynką i szparagami pod beszamelem: 6 sporych naleśników, 1 pęczek zielonych szparagów, kilkanaście plastrów szynki wędzonej, 1 łyżka Zobacz więcej
Bardzo często w lodówce zostaje ugotowana z dnia poprzedniego kasza jaglana. Grzechem byłoby ją wyrzucić. Po chwili namysłu powstaje oto pożywna zapiekanka. Jeżeli jesz nabiał możesz wykorzystać Zobacz więcej
Rybne klopsiki pod beszamelem to moja propozycja na niedzielną rybkę. Nie wszystkie dzieci lubią ryby, więc przygotowanie ich, jako klopsiki mogą sprawić, by dzieci „nieświadomie” jadły to, co dla Zobacz więcej
Zapraszam dziś na naleśniki ze szpinakiem oraz fetą zapieczone pod beszamelem. Całość bardzo smaczna… niestety mało fotogeniczna;) Być może nie sprawdzi się jako wykwintne danie dla gości, jednak Zobacz więcej
Muszle nadziewane to danie, które można przygotować w wielu różnych kombinacjach. U nas dziś pojawiło się z nadzieniem szpinakowo mięsnym z dodatkiem fety oraz sosu beszamelowego a także mozarelli. Zobacz więcej
Dzisiaj mam dla Was propozycję na wegetariański obiad. Cannelloni przygotowane w ten sposób jest niezwykle smaczne i sycące. Obiad przygotujecie dosyć szybko i co ważne, danie nie wymaga wielkich Zobacz więcej
Mała przerwa w jamużowym maratonie- dziś brokułowa wariacja z rybą w roli głównej. :) Składniki (porcja na 4 osoby): 4 średniej wielkości filety z morszczuka mały brokuł łyżka posiekanej natki Zobacz więcej
Cannelloni na co dzień podawane jest z mięsem mielonym często pokryte sosem pomidorowym w którym się piecze. Ja postanowiłam przygotować całkiem inną wersję nadziewanego makaronu. Grube rurki kryją w Zobacz więcej
"Smakowita! I basta!" Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 jajko + bułka tarta do panierowania 1 brokuł (ja użyłam mrożonego) kilka suszonych pomidorów z oliwy sól, pieprz, płatki chili na beszamel: 2 Zobacz więcej
Mięso mielone zawinięte w naleśniki i zapieczone pod pomidorowym beszamelem. Naleśniki w takim sosie dodatkowo zmiękną, a sos z wierzchu się przypiecze. Zapiekanka jest nie tylko smaczna, ale też Zobacz więcej
Zapiekanka z dorsza z brokułami pod beszamelem to moja propozycja na piątkowy obiad. Nie wygląda może najapetyczniej, lecz nadrabia smakiem. Niby proste składniki – ser, brokuły, pieczarki, a powstaje Zobacz więcej
chodziła za mną od jakiegoś czasu....ale nie było czasu czy okazji.... w końcu zawitał do mnie gość dla którego się zebrałam i zrobiłam takową...;) ryba którą akurat miałam w zamrażarce to był Zobacz więcej
Wielbię wszystkie ryby… dwa kawałki łososia pęczek szparagów dwie łyżki masła łyżka mąki sól szklanka mleka Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końcówki. Wkładamy je do garnka z gotującą się, Zobacz więcej