łosoś z koperkiem

Edyta
Edyta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Sofa
Łosoś z koperkiem

Łosoś z koperkiem 2962

1
Wykonanie: Filety z łososia myjemy, delikatnie osuszamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem i układamy na folii aluminiowej. Na wierzchu układamy kawałki masła, liść laurowy, koperek i cytrynę. Zobacz więcej
Smaczne i zdrowe danie na obiad! Tej ryby nikomu przedstawiać nie trzeba:) Łosoś pieczony w folii, soczysty, lekko cytrynowy, po prostu pyszny! Składniki: - dwa filety z łososia ( moje miały po 300 g) Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pełni, więc na blogu kolejny przepis na szparagi. Białe szparagi. Może nie mają koloru, może jest więcej z nimi pracy (trzeba obierać), ale są znacznie smaczniejsze, niż te zielone. Zobacz więcej
Składniki: (na 3 porcje) - filet z łososia (300g), - cytryna (60g), - koperek, - sól i pieprz. Sposób przygotowania: 1. Łososia nacieramy cytryną, koperkiem, solą i pieprzem. 2. Przygotowanego łososia Zobacz więcej
Podobnie jak cytrynowo-miodowa pierś z kurczaka, ten łosoś to również danie w 30 minut. Składniki: filet z łososia (ok. 200 g) sok z 1 cytryny koperek - ilość wedle uznania sól pieprz Piecyk nastawić Zobacz więcej
Proste, smaczne i szybkie danie. Łosoś z nutką cytrusów. Odnajdziecie tu smak pomarańczy i cytryny. Dodatkowo smak wzbogaca pieprz pomarańczowy z firmy Skworcu. Jest naprawdę świetny - dostałam Zobacz więcej
Sposób na przygotowanie pysznego łososia. Składniki (dla 4 osób): 1 kg filetu z łososia (bez skóry) 30 g posiekanego koperku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 płaskie łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka miodu Zobacz więcej
Uwielbiam łososia, pyszny obiad i bardzo łatwy do przygotowania. Łososia umyć, doprawić solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego położyć połowę masła, pokrojonego w kawałki na to łosoś. Skropić Zobacz więcej
Brak czasu nie jest usprawiedliwieniem na bylejakość. Nawet dysponując ograniczonym czasem można przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek. Taką potrawą jest łosoś przygotowany w podany poniżej Zobacz więcej
Ostatnimi czasy postanowiłam jeść ryby co najmniej dwa razy w tygodniu. Najszybszą rybę jaką można przygotować jest łosoś. W tamtym tygodniu był gotowany na parze (po prostu umieściłam doprawionego Zobacz więcej
się pod wpływem obróbki cieplnej. Łosoś tani nigdzie nie jest ale też należy powybrzydzać i nie brać byle czego. Jeśli mamy jeść tanie ryby z podejrzanych hodowli lepiej już ich nie jeść wcale. Zobacz więcej
, gdy opowiada o tym, "jak to było". Gdy więc w mojej kuchni pojawiła się torba gruboziarnistej soli morskiej i świeży łosoś i zapowiedziałam gościa z Północy na obiedzie, najbardziej podekscytowana Zobacz więcej
Pastę przygotowała Mama. I co mogę powiedzieć to - wow! :D Pasta jest pyszna, dietetyczna, bez zbędnych dodatków w postaci oleju, majonezu i śmietany. Bardzo prosta i bardzo smaczna :) Mama się Zobacz więcej
Łosoś zkoperkiem wpiekarniku toprzepis mojejMamy, którystrasznie lubię! Jest dodatkowo prosty izajmuje bardzo mało czasu. Umyj świeżą rybę inatnij co 2 cm delikatny rowek naprzyprawy Posyp pieprzem, Zobacz więcej
Makaron to podstawa w mojej kuchni, uwielbiam i przyrządzam go często. Szczególnie z łososiem posmakował mi ostatnio bardzo. Zapraszam Was na obiad! Składniki : * 200g ulubionego makaronu * 2-3 Zobacz więcej
Łosoś z koperkiem w piekarniku to przepis mojej Mamy, który strasznie lubię! Jest dodatkowo prosty i zajmuje bardzo mało czasu. Umyj świeżą rybę i natnij co 2 cm delikatny rowek na przyprawy Posyp Zobacz więcej
Składniki: 2 filety z łososia 3-4 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny (cytrynę sparzyć) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszną frittatę z wędzonym łososiem i koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z Zobacz więcej
Całkiem niedawno wspominałam, że łososia lubię najbardziej w wersji klasycznej. Cały czas trzymam się tej wersji, bo najlepiej smakuje mi taki przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej Zobacz więcej
Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Zobacz więcej