łosoś z koperkiem

Edyta
Edyta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Sofa
Łosoś z koperkiem

Łosoś z koperkiem 3782

2
{{headerMessage}}
Wykonanie: Filety z łososia myjemy, delikatnie osuszamy, posypujemy z dwóch stron solą i pieprzem i układamy na folii aluminiowej. Na wierzchu układamy kawałki masła, liść laurowy, koperek i cytrynę. Zobacz więcej
karmel
karmel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zapachy kuchni
łosoś pieczony z koperkiem

łosoś pieczony z koperkiem 531

0
{{headerMessage}}
Smaczne i zdrowe danie na obiad! Tej ryby nikomu przedstawiać nie trzeba:) Łosoś pieczony w folii, soczysty, lekko cytrynowy, po prostu pyszny! Składniki: - dwa filety z łososia ( moje miały po 300 g) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon szparagowy w pełni, więc na blogu kolejny przepis na szparagi. Białe szparagi. Może nie mają koloru, może jest więcej z nimi pracy (trzeba obierać), ale są znacznie smaczniejsze, niż te zielone. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: (na 3 porcje) - filet z łososia (300g), - cytryna (60g), - koperek, - sól i pieprz. Sposób przygotowania: 1. Łososia nacieramy cytryną, koperkiem, solą i pieprzem. 2. Przygotowanego łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w piekarniku rozgrzanym przez około 15-20 minut Podałam z kaszą i zieloną sałatą z jogurtem naturalnym. Rybę można także ugotować na parze lub usmażyć na patelni. Smacznego :) W myśl akcji: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Proste, smaczne i szybkie danie. Łosoś z nutką cytrusów. Odnajdziecie tu smak pomarańczy i cytryny. Dodatkowo smak wzbogaca pieprz pomarańczowy z firmy Skworcu. Jest naprawdę świetny - dostałam Zobacz więcej
jola91
jola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zawsze smacznie...
Łosoś pieczony w koperku

Łosoś pieczony w koperku 200

0
{{headerMessage}}
Sposób na przygotowanie pysznego łososia. Składniki (dla 4 osób): 1 kg filetu z łososia (bez skóry) 30 g posiekanego koperku 3 łyżki oliwy z oliwek 2 płaskie łyżki czosnku granulowanego 1 łyżka miodu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na blachę naczynie z łososiem, przykrywamy łososia folią aluminiową. Pieczemy 20 minut, pięć minut przed końcem zdejmujemy folię. Sprawdzamy czy jest wszystko dopieczone, wykładamy na talerze, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Brak czasu nie jest usprawiedliwieniem na bylejakość. Nawet dysponując ograniczonym czasem można przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek. Taką potrawą jest łosoś przygotowany w podany poniżej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy postanowiłam jeść ryby co najmniej dwa razy w tygodniu. Najszybszą rybę jaką można przygotować jest łosoś. W tamtym tygodniu był gotowany na parze (po prostu umieściłam doprawionego Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog rodzinny
Łosoś zapiekany w koperku

Łosoś zapiekany w koperku 368

0
{{headerMessage}}
się pod wpływem obróbki cieplnej. Łosoś tani nigdzie nie jest ale też należy powybrzydzać i nie brać byle czego. Jeśli mamy jeść tanie ryby z podejrzanych hodowli lepiej już ich nie jeść wcale. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, gdy opowiada o tym, "jak to było". Gdy więc w mojej kuchni pojawiła się torba gruboziarnistej soli morskiej i świeży łosoś i zapowiedziałam gościa z Północy na obiedzie, najbardziej podekscytowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pastę przygotowała Mama. I co mogę powiedzieć to - wow! :D Pasta jest pyszna, dietetyczna, bez zbędnych dodatków w postaci oleju, majonezu i śmietany. Bardzo prosta i bardzo smaczna :) Mama się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron to podstawa w mojej kuchni, uwielbiam i przyrządzam go często. Szczególnie z łososiem posmakował mi ostatnio bardzo. Zapraszam Was na obiad! Składniki : * 200g ulubionego makaronu * 2-3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 2 filety z łososia 3-4 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki startej skórki z cytryny (cytrynę sparzyć) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś zapraszam na pyszną frittatę z wędzonym łososiem i koperkiem. Pyszne, szybkie śniadanie, idealne na niedzielny poranek. Uwielbiam jajka i łączę je z różnymi dodatkami, jednak połączenie go z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Całkiem niedawno wspominałam, że łososia lubię najbardziej w wersji klasycznej. Cały czas trzymam się tej wersji, bo najlepiej smakuje mi taki przygotowany z jak najmniejszą ilością dodatków. Do tej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Zobacz więcej