łosoś z migdałami

edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Łosoś w migdałach

Łosoś w migdałach 1147

0
Jest niedziela. Pewnie jesteście już zmęczeni świątecznymi potrawami. Może więc coś innego? Proponuję Wam łososia smażonego w panierce z migdałów i domowe frytki. A do tego jakiś film. Miłego dnia i Zobacz więcej
Łosoś "lubi" chrupiącą panierkę a ja lubię łososia w takiej formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a Zobacz więcej
Dziś do Krakowa zawitała wiosna - pogoda jet piękna, a na trawnikach pojawiają się pierwsze krokusy! Powoli budzi się w nas ochota na długie spacery i lekkie dania. Jadą z propozycji na wiosenną Zobacz więcej
Wspaniała propozycja na obiad lub wykwintna kolację. Moje ulubione połączenie łososia ze szpinakiem. Składniki: (2 porcje) 5 łyżek szpinaku mrożonego 1/2 filetu z łososia masło do duszenia szpinaku 2 Zobacz więcej
Smak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza :-) pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia. Jem ją już Zobacz więcej
Smak tej sałatki jest dla mnie uzależniający... Pierwsze kęsy jakoś nie zachwycały ale w trakcie pochłaniania całego talerza pojawiła się wręcz miłość do tego wspaniałego połączenia. Jem ją już Zobacz więcej
Składniki: 40-50 dag filetów z łososia (bez skóry) 50 g drobno posiekanych migdałów lub płatków migdałowych 4 łyżki pesto 1 kromka pumpernikiel sól pieprz cytryna Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do Zobacz więcej
Zdrowa i pyszna zupa brokułowa. Smak dopełniłam wędzonym łososiem i migdałami. Składniki: 45 dag brokuł mrożonych lub świeżych 1 łyżka masła 10 dag wędzonego łososia 1 litra rosołu( może być z Zobacz więcej
Pakuje się, nie mieszczę w walizkę, cieszę się, wariuję i jaram się !!! A tym czasem łosoś na stole Składniki: - kawałek świeżego łososia - płatki migdałowe - sok z połowy cytryny+druga połówka do Zobacz więcej
U nas w domu, każdy lubi rybę na swój sposób, dlatego tym razem robimy podwójne menu. Łosoś gotowany na parze z włoszczyzną oraz dorsz smażony w migdałach SKŁADNIKI: 2 dzwonki łososia 2 filety z Zobacz więcej
W ramach uzdrawiania naszej domowej diety postanowiliśmy jeść więcej ryb. Kupiliśmy dziś piękny filet z łososia, którego po upieczeniu zjedliśmy z prawdziwą przyjemnością. Dodałam do niego pyszną Zobacz więcej
Troszkę przejadł mi się łosoś smażony a w zamrażarce jeszcze całkiem pokaźna sterta, gdyż staram się wprowadzać do naszej diety coraz więcej ryb... przekopałam dziś Galerię Potraw i oto co znalazłamo Zobacz więcej
Przepis pochodzi od Zu. To chyba jeden z moich ulubionych sposobów na makaron ze śmietanowym sosem. Czas przygotowania:ok. 20 minut Składniki (na 4 porcje): paczka makaronu (500g) – spaghetti, Zobacz więcej
Taaakie były kulinarne plany na święta, a grypopodobny wirus wszystko zepsuł. Wigilię sfinalizowałam gorączką, a pierwszy dzień świąt spędziłam po kołdrą.. Nie popuściłam tylko łososiowi i tak, jak Zobacz więcej
Kolejna odsłona mojego ukochanego łososia ;) Przepis znalazłam gdzieś w kuchni lidla, zamieniłam jednak orzechy włoskie na płatki migdałowe. Polecam podawać z makaronem jak dla mnie idealny do Zobacz więcej
Sałata rzymska, pomidorki koktajlowe i łosoś - te składniki są już całkiem kuszącą zapowiedzią sałatki. Smak podkręcają podsmażone na maśle płatki migdałowe i orzeźwiający dressing. Przepis na sałatkę Zobacz więcej
Moja ulubiona ryba z dodatkiem solonych migdałów, cytryny, miodu i rozmarynu to wykwintna propozycja na Święta, która zachwyci niejednego niejadka. Rybę pieczemy w piekarniku dzięki czemu jest Zobacz więcej
Chyba nie ma nic lepszego niż soczysty łosoś podany z migdałami. Jest to bardzo delikatna, choć nieco tłusta ryba. Dzisiaj zastosowałem marynatę z miodu i odrobiny czosnku. Na wierzchu znalazły się Zobacz więcej
Łosoś w migdałach z syropem z granatów prezentuje się bardzo wykwintnie. Niech Was jednak nie zwiodą pozory, przepis jest dziecinnie prosty. Do jego przygotowania potrzeba zaledwie kilkanaście minut. Zobacz więcej
aby powstały malutkie grudki. Najlepiej zrobić to za pomocą noża, wtedy masło nie będzie się ogrzewać jak w przypadku pracy dłońmi. Dodaj resztę składników i szybko zagnieć ciasto. Owiń w folię Zobacz więcej