łosoś z sosem koperkowym

Bardzo prosty przepis nałososia w sosie koperkowym: - filety z łososia pokrojone w paski - smietana - koperek - 3 zabki czosnku - odrobina bialego wina - mozna dodac troche soku z cytryny - sol i Zobacz więcej
nagrzanego do 200 stopni piekarniki na ok 20 minut, aż ryba będzie krucha i soczysta. Łososia wykładamy na talerze i polewamy sosem koperkowym z poniższego przepisu. Sos koperkowy: 1 pęczek koperku Zobacz więcej
Kolejny przepis na szybki obiad. Pierwszy raz jadłam coś takiego z Olą, kiedy to w wielkiej biedzie odkryłyśmy, że w Piotrze i Pawle można kupić bodajże 250 g łososia w supercenie 4,99 pln! :) Zobacz więcej
Łosoś w sosie koperkowym :) Na łososia w tym sosiku miałam ochotę już dawno i w końcu się za niego zabrałam :) Do testów dostałam ryże Britta a do takiej wersji łososia ryż jest doskonałym dodatkiem, Zobacz więcej
fotoala
fotoala Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Travel & Food
Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym 1896

1
A dokładniej mówiąc tojest łosoś pieczony w sosie koperkowym. Pomimo mojego kalekiego ostatnio piekarnika, udało mi się pięknie upiec świeży filet z łososia. Z sosem koperkowym niebo w gębie! I to Zobacz więcej
Łosoś w sosie koperkowym. Mało czasu, za mało... Za mało na przygotowanie dwudaniowego obiadu. Dlatego poniżej podaję przepis na dość szybkie danie. 4 -6plastrów łososia łyżeczka soli łyżka cukru Zobacz więcej
Przyjemny
Przyjemny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przyjemny
Łosoś w sosie koperkowym

Łosoś w sosie koperkowym 1611

0
Prosty sposób na świetnego łososia w koperkowym (niebiańskim) sosie. Stopień trudności 3/10 :) Potrzebne będą: łosoś: - 80 dag filetu z łososia - cytryna - gruba sól - przyprawa do ryb - inne Zobacz więcej
mnie najlepszy - możemy się wtedy rozkoszować pełnią jego aromatu i smaku. Łosoś w Sosie Koperkowym - Składniki: ok. 500 g łososia ok. 5 łyżek masła koperek suszony pieprz sól (najlepiej morska) Sos Zobacz więcej
SKŁADNIKI (dla 3 osób): 3 kawałki łososia (około 120 g każdy) przyprawy: pieprz i sól 1,5 litra bulionu warzywnego (u mnie z kostki) sos koperkowy: 100 g śmietany 12 % garść posiekanego, świeżego Zobacz więcej
Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na pieczonego łososia podanego z lekkim, jogurtowym sosem. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 400 g filetu z łososia - 1 łyżkę soku z cytryny - 1 łyżkę oleju - Zobacz więcej
Kolejne proste danie na bazie gotowego sosu – idealne dla wygodnych gospodyń domowych, które nie „czują się” w przyprawianiu. ryż jaśminowy lub inny filet z łososia ulubione przyprawy do łososia lub Zobacz więcej
Ryby bardzo lubię i staram się je przygotowywać w miarę często. Oczywiście ulubioną rybą mojej rodzinki jest łosoś. Dzisiaj to właśnie z jego udziałem pokażę Wam jak smacznie go podać z sosem serowo- Zobacz więcej
Lubię ryby, na pewno nikogo nie zdziwi to, że łosoś, zaraz po śledziu, jest moją ulubioną rybą. Najbardziej lubię filet, jednak ostatnio kupiłam steki i zastanawiałam się co z nich przyrządzić. Zobacz więcej
Mamy post i jak to wymaga tradycja w piątek rybka. Chciałbym polecić wszystkim Łososia w sosie śmietanowo - koperkowym. Doskonałe połączenie, porcja dla całej rodziny! Ten przepis jaki i inne można Zobacz więcej
Składniki 50 dag filetu z łososia 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju sól, pieprz Sos 20 dag śmietany 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku sól Sos koperkowy Wymieszaj śmietanę ze zmiażdżonym Zobacz więcej
żaroodpornego wlewamy część sosu, układamy łososia i zalewamy go resztą sosu śmietanowo-koperkowego. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 40 minut (na ostanie 10 min zdejmujemy pokrywkę naczynia Zobacz więcej
Proste danie, które zaskakuje smakiem i łatwością wykonania. Łososia upiekłam w piekarniku, co zaoszczędziło mi zbędnego bałaganu i charakterystycznego zapachu unoszącego się w kuchni podczas smażenia Zobacz więcej
Nigdy nie lubiłam koperku, ale smaki się zmieniają i teraz nie wyobrażam sobie lepszego dodatku do łososia niż koperek. Dzisiaj przedstawiam banalny przepis na 3-minutową kolację ;) chleb tostowy Zobacz więcej
ze śmietaną i majonezem, doprawić solą i pieprzem. Odstawić sos. Warzywa i łososia ułożyć w parowarze, na wierzchu ryby ułożyć resztę posiekanego koperku. Parować ok. 20 minut. Gotowe danie przełożyć Zobacz więcej