Przepis na łosoś zapiekany w cieście francuskim

Łosoś zapiekany w cieście francuskim Po deszczowym tygodniu mieliśmy piękny, słoneczny weekend. Spacery i ogródkowa impreza to idealne rozwiązanie na takie okoliczności. Kwestia przygotowania obiadu Zobacz więcej
A w naszym domu sezon na łososia wciąż trwa. Chętnie go jadamy, a jego dostępność w tym okresie sprawia, że jest u nas częstym gościem.Dzisiaj w wersji fast food, tyle że zdrowo domowo. Szybkie, Zobacz więcej
Łosoś to moja ulubiona ryba, delikatna, smaczna i przede wszystkim – ma mało ości. Jest uniwersalny, można podawać go ze wszystkimi warzywami, gotować na parze, lub zapiekać. Polecam eksperymenty z Zobacz więcej
Są czasem takie dni, gdy zwyczajnie nie chce mi się zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. I właśnie wtedyratunkiem jest gotowe ciasto francuskie, dzięki któremu w mgnieniu oka można wyczarować coś Zobacz więcej
W piątki staram się wstawiać na bloga ryby, nie zawsze się to udaje, ale przynajmniej próbuję. Dzisiaj łosoś zapiekany w cieście francuskim. Zrobiłam jeden błąd, bo nie zrobiłam zdjęcia po Zobacz więcej
Mój ulubiony :)) a w takim wydaniu to już mega ulubiony :)) Przepis kiedyś znalazłam chyba w internecie już dokładnie nie pamiętam skąd go mam ;) Łosoś w tym w tej wersji jest przepyszny ( oczywiście Zobacz więcej
Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w Zobacz więcej
Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w Zobacz więcej
Składniki: 2 małe lub 1 duży filet z łososia opakowanie ciasta francuskiego mozarella pomidor pesto czerwone zioła prowansalskie pieprz sól jajko sezam Przygotowanie: Łososia myjemy zimną wodą i Zobacz więcej
Po raz pierwszy (i właściwie jedyny) z połączeniem łososia, szpinaku i borowików spotkałam się w doskonałej Trattorii Adamo w Zakopanem i od razu się w nim zakochałam. Łosoś i szpinak jest kombinacją Zobacz więcej
Zgodnie z zasadą że jedzenia nie można marnować a także jak wykorzystać resztki ze świąt powstała ta prosta i szybka zapiekanka. Nie za ciężka i dobra na poświąteczne obżarstwo. Był więc łosoś, Zobacz więcej
Łosoś, ryba ze wszech miar szlachetna, ma to do siebie, że niezależnie od tego, jak się go przyrządzi, w zasadzie na pewno będzie smakował... Tym niemniej warto od czasu do czasu spróbować przygotować Zobacz więcej
Przedstawiam przepis, którym grzeszę. Nie ukrywam, że jem to na co mam ochotę i nie stosuje restrykcyjnych diet. Wybierając produkty słucham swojego zdrowego rozsądku. Co trafia na mój talerz Zobacz więcej
Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb oliwa do Zobacz więcej
Są takie dania, które łatwo jest przygotować a na talerzu wyglądają jakbyśmy nad nimisiedzieli w kuchni godzinami. To danie zdecydowanie należy do takich. Wyjątkowołatwe w przygotowaniu, składa się z Zobacz więcej
cucinare
cucinare Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
cucinare
Łosoś zapiekany w cieście francuskim

Łosoś zapiekany w cieście francuskim 270

Często robię zakupy w Biedronce i często biorę ze sobą gazetkę z inspiracjami tygodniami. Jednak po raz pierwszy zdecydowałam się żeby biedronkowe inspiracje tygodnia zagościły na moim stole. Było Zobacz więcej
Łosoś to jedna z moich ulubionych ryb, a w połączeniu ze szpinakiem i fetą jest naprawdę wyjątkowa. Mój mąż przepada za tym daniem (i nie tylko on), chociaż zwykle potrawy bezmięsne nie wywołują u Zobacz więcej
Quiche z łososiem wyszła rewelacyjna, dlatego dzisiaj ponownie zrobiliśmy sobie łososia – tym razem ze szpinakiem oraz mozzarellą w cieście francuskim. Danie w przygotowaniu równie proste jak Zobacz więcej
W końcu spróbowałam zapiec łososia. Nagromadziły mi się w lodówce ciasta francuskie więc coś trzeba było z nimi zrobić a ile to razy można robić szybką pizze :) Dla każdego łasucha który lubi łososia, Zobacz więcej
W ostatnim czasie odkrywam uroki czarnuszki - pyszne, czarne nasionka, które dodają ciekawego smaku wielu potrawom. Wspaniale wzbogacają również smak łososia pieczonego w cieście francuskim. To bardzo Zobacz więcej