łosoś zapiekany w cieście francuskim

Łosoś zapiekany w cieście francuskim Po deszczowym tygodniu mieliśmy piękny, słoneczny weekend. Spacery i ogródkowa impreza to idealne rozwiązanie na takie okoliczności. Kwestia przygotowania obiadu Zobacz więcej
Łosoś to moja ulubiona ryba, delikatna, smaczna i przede wszystkim – ma mało ości. Jest uniwersalny, można podawać go ze wszystkimi warzywami, gotować na parze, lub zapiekać. Polecam eksperymenty z Zobacz więcej
W piątki staram się wstawiać na bloga ryby, nie zawsze się to udaje, ale przynajmniej próbuję. Dzisiaj łosoś zapiekany w cieście francuskim. Zrobiłam jeden błąd, bo nie zrobiłam zdjęcia po Zobacz więcej
Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w Zobacz więcej
Ponieważ sezon pomidorowy w pełni, trzeba z tego korzystać. Postanowiłam więc podać to wyjątkowe warzywo w nietypowy sposób. Te zapiekane pomidory są rewelacyjne! Bardzo proste i szybkie w Zobacz więcej
z łososia ser feta szpinak u mnie świeży jajko 2 ząbki czosnku odrobinka masełka do podsmażenia szpinaku przyprawy 1 opakowanie ciasta francuskiego Szpinak umyć, pokroić i podsmażyć na masełku. Dodać Zobacz więcej
tylko szpinaku, ale również samego łososia. Połączenie można wypróbować w wielu różnych wariantach. Ja dziś postanowiłam zmierzyć się z nim w cieście francuskim. Wyszło przepyszne i wykwintne danie, Zobacz więcej
a smak serka Apetina jest dowolny – możceie stworzyć własne połączenie :) Ja uwielbiam przepisy, które dają nam szansę na eksperymenty, a Wy? Składniki: 500 g łososia gotowe ciasto francuskie żółtko Zobacz więcej
A w naszym domu sezon na łososia wciąż trwa. Chętnie go jadamy, a jego dostępność w tym okresie sprawia, że jest u nas częstym gościem.Dzisiaj w wersji fast food, tyle że zdrowo domowo. Szybkie, Zobacz więcej
Są czasem takie dni, gdy zwyczajnie nie chce mi się zbyt dużo czasu spędzać w kuchni. I właśnie wtedyratunkiem jest gotowe ciasto francuskie, dzięki któremu w mgnieniu oka można wyczarować coś Zobacz więcej
ugotowanego na parze łososia pół paczki mrożonego szpinaku pół opakowania fety 1 cebula 1 ząbek czosnku masło 2 jajka kubek śmietany 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa ciasto francuskie Cebulę i Zobacz więcej
Składniki: 2 małe lub 1 duży filet z łososia opakowanie ciasta francuskiego mozarella pomidor pesto czerwone zioła prowansalskie pieprz sól jajko sezam Przygotowanie: Łososia myjemy zimną wodą i Zobacz więcej
:) Składniki (na dwie duże lub 4 małe porcje): 300 g filetów z łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 pory – tylko białe części 4 łyżki masła 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka musztardy 1 jajko Zobacz więcej
Łosoś, ryba ze wszech miar szlachetna, ma to do siebie, że niezależnie od tego, jak się go przyrządzi, w zasadzie na pewno będzie smakował... Tym niemniej warto od czasu do czasu spróbować przygotować Zobacz więcej
Pyszny rozpływający się łosoś pod kołderką szpinaku. Całość zawinięta w chrupiące ciasto francuskie. Proste i pyszne jedzonko. składniki: 500 g świeżego łososia bez skóry przyprawa do ryb oliwa do Zobacz więcej
Quiche z łososiem wyszła rewelacyjna, dlatego dzisiaj ponownie zrobiliśmy sobie łososia – tym razem ze szpinakiem oraz mozzarellą w cieście francuskim. Danie w przygotowaniu równie proste jak Zobacz więcej
W ostatnim czasie odkrywam uroki czarnuszki - pyszne, czarne nasionka, które dodają ciekawego smaku wielu potrawom. Wspaniale wzbogacają również smak łososia pieczonego w cieście francuskim. To bardzo Zobacz więcej
W końcu spróbowałam zapiec łososia. Nagromadziły mi się w lodówce ciasta francuskie więc coś trzeba było z nimi zrobić a ile to razy można robić szybką pizze :) Dla każdego łasucha który lubi łososia, Zobacz więcej
Składniki : 1 por na osobę ( wybieram jak najgrubsze, z dużą białą częścią) ok. 100 g. łososia wędzonego na 1 pora po 1/2 blatu gotowego ciasta francuskiego na porcję 2 łyżki oliwy łyżka masła sól, Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 30 dkg łososia 1 opakowanie ciasta francuskiego 20 dkg mrożonego szpinaku 10 dkg sera feta 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżka śmietany słodkiej 2 ząbki czosnku łyżka masła sok z cytryny Zobacz więcej