Przepis na łososiowa ze szpinakiem

Długo się zastanawiałam jak może smakować takie połączenia składników, i oczywiście się miło rozczarowałam. Smaczna sałatka dla smakoszy szpinaku i sosu balsamicznego. Składniki na 2 porcje: 100 g Zobacz więcej
Dzień dobry :-) Pyszna rybka dzisiaj :-) Łosoś ostatnio bardzo drogi, ale za to podobny jest pstrąg łosiowy, tego właśnie ostatnio kupiłam, do niego zrobiłam marynatę z oliwy, miody, cynamonu i Zobacz więcej
Yen_z_Ven
Yen_z_Ven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śladami Futrzaków
Pstrąg łososiowy

Pstrąg łososiowy 8070

Trafiła do mnie książka Pascal kontra Okrasa - bardzo ładnie wydana, z apetycznymi fotografiami i juz zapowiedziałam, że będę męczyła rodzinę tymi daniami:) i już w niedzielę jedliśmy pstrąga Zobacz więcej
kruche babeczki
kruche babeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kruche babeczki
Pstrąg łososiowy :)

Pstrąg łososiowy :) 9205

Pstrąg łososiowy :) Łososia uwielbiam, ale pstrąga łososiowego jadłam pierwszy raz. Dla mnie jest dużo delikatniejszy niż łosoś w smaku, tylko ma troszkę więcej ości, ale da się je powyciągać i mamy Zobacz więcej
Heh, no i nie wiem co napisać, bo coś miałam w głowie, ale jakoś poszło w pył.... Nic specjalnego Wam dzisiaj nie pokażę, nic odkrywczego, raczej zamknę się w aromacie i dobrym czasie. Kilka podobnych Zobacz więcej
Imprezowe przekąski większości z nas kojarzą się z chipsami, paluszkami, krakersami, ciasteczkami i innymi, niestety niekoniecznie zdrowymi produktami. Tak się ostatnio zastanawialiśmy z Pawłem czy Zobacz więcej
Ten kto śledzi nasz funpage na Facebooku lub Instagramie, wie że od pewnego czasu staramy się jeść bardziej zdrowo. Zwiększyłyśmy ilość warzyw i kasz w naszej diecie, zdecydowanie wyeliminowałyśmy Zobacz więcej
Ryby i owoce morza we włoskiej kuchni to produkty, których nie może zabraknąć na stole, niezależnie w jakim regionie się znajdziemy. Półwysep Apeniński, od trzech stron oblany wodami, obfituje w Zobacz więcej
Połączenie łososia ze szpinakiem jest zawsze świetne. Z kruchym ciastem i ziołami, zatopione w masie śmietanowo – jajecznej doskonale sprawdzi się zarówno na przyjęciu, jak i podczas domowego obiadu. Zobacz więcej
Jedną z najczęściej wykorzystywanych w kulinariach ryb jest łosoś. Cenimy jego mięso z powodu dużej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i witaminA, D, E i B.Warto jednak zainteresować Zobacz więcej
Filet z pstrąga tęczowego (łososiowego), przykryty szpinakiem i orzechową posypką. Składniki: 500g filetów z pstrąga łososiowego 200g szpinaku 3 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżki orzeszków ziemnych Zobacz więcej
Jeżeli po obiedzie pozostały Wam kawałki upieczonej ryby, np. pstrąga łososiowego to zachęcam do przygotowania sałatki na bazie szpinaku, pomidorków koktajlowych i czerwonej cebuli. Prosto, szybko i Zobacz więcej
Domyślam się, że po tak długiej przerwie od ostatniego przepisu, jesteście straszliwie głodni :) Tym, co dziś proponuję raczej się nie przejecie, ale na pewno dopieścicie swoje podniebienia... ROLADKI Zobacz więcej
Pyszny przepis na rybę, do tego ze szpinakiem, podaną tak, że nie można się jej oprzeć? Nic prostszego! Przygotuj: Świeża ryba (ja użyłem pstrąga łososiowego – 1 porcja ok 200g) Ok. 400g szpinaku 8 Zobacz więcej
Zapraszam Was do udziału w konkursie, który odbywa się na fanpage'u mojego bloga. Do wygrania 3x zestaw batonów Zmiany Zmiany! :) Jestem już po pierwszej serii zajęć w szkole. Jeszcze tylko wieczorny Zobacz więcej
Temat ryb bardzo często przewija się w moim domu, ponieważ to jedno z ulubionych mięs mojej córki. Nie ukrywam, ja też często po nie sięgam, stąd pomysł na dzisiejszy obiad :) Użyłam pstrąga Zobacz więcej
Połączenie dla mnie idealne. Pstrąga bardzo lubię ze względu na smak, strukturę i to, że ości jest bardzo mało które bez problemu się usuwa. No i oczywiście szpinak…tyle razy już o nim pisałam i Zobacz więcej
Trywialnie i smacznie... Przynajmniej mnie tak się wydaje... Ba, nawet jestem tego pewna! Pożądane: jedno opakowanie ciasta francuskiego półkilogramowy filet z łososia szpinak w liściach 3 ząbki Zobacz więcej
Bet
Bet Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepiśnik Bet
Pstrąg łososiowy pod szpinakiem

Pstrąg łososiowy pod szpinakiem 2281

Składniki na 2 duże porcje: inspiracja 300g fileta pstrąga łososiowego kilka kropel soku z cytryny sól pieprz odrobina mąki łyżka oliwy lub oleju łyżka masła mrożony szpinak liście- 8 kawałków 4 łyżki Zobacz więcej