łotewska zupa chlebowa

Zupę chlebową przedstawiałam już dwa razy. Pierwsza pochodziła ze zbiorów Filipa. Następna, o obiecującej nazwie Zupa Chlebowa Casanovy, z książki "Rozkosze podniebienia według Casanovy czyli sztuka Zobacz więcej
drożdżach i z chrupiącą skórką. Dodatek prażonej cebulki bardzo ożywia smak i aromat chleba - świetnie komponuje się z żytnią mąką. Chleb żytni na drożdżach z prażoną cebulkąSKŁADNIKI: 1 kg mąki Zobacz więcej
przyjemnym zapachu chleba żytniego na zakwasie. TatterowiecSKŁADNIKI: 40 dkg zakwasu żytniego dokarmionego przed 8-10 godzinami 150 ml wody 10 dkg maki zytniej razowej 30 dkg maki pszennej chlebowej Zobacz więcej
warkoczyk. Najpierw za robienie bułek brały się dzieci, jednak po chwili dołączała mama, tata czy babcia i wspólnie całą rodziną przygotowywali różnorodne kształty. Cudownie było patrzeć jaką Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
CHLEB DYŻEWSKI

CHLEB DYŻEWSKI 454

0
. Możecie zmniejszyć o połowę ilość składników jeśli nie potrzebujecie tak dużej ilości chleba. Przepis na ten chleb otrzymałam od cudownej osoby, która z kolei otrzymała go kiedyś od sióstr Zobacz więcej