łotewska zupa chlebowa

{{headerMessage}}
Zupę chlebową przedstawiałam już dwa razy. Pierwsza pochodziła ze zbiorów Filipa. Następna, o obiecującej nazwie Zupa Chlebowa Casanovy, z książki "Rozkosze podniebienia według Casanovy czyli sztuka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
drożdżach i z chrupiącą skórką. Dodatek prażonej cebulki bardzo ożywia smak i aromat chleba - świetnie komponuje się z żytnią mąką. Chleb żytni na drożdżach z prażoną cebulkąSKŁADNIKI: 1 kg mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przyjemnym zapachu chleba żytniego na zakwasie. TatterowiecSKŁADNIKI: 40 dkg zakwasu żytniego dokarmionego przed 8-10 godzinami 150 ml wody 10 dkg maki zytniej razowej 30 dkg maki pszennej chlebowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
warkoczyk. Najpierw za robienie bułek brały się dzieci, jednak po chwili dołączała mama, tata czy babcia i wspólnie całą rodziną przygotowywali różnorodne kształty. Cudownie było patrzeć jaką Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
CHLEB DYŻEWSKI

CHLEB DYŻEWSKI 477

0
{{headerMessage}}
(3)DANIA Z RYŻU(10)deser(15)DIPY I SOSY(16)DOMOWA WĘDLINA(15)dorsz(3)duńskie ciasto(1)dynia(10)dżem(2)fasola(11)fasolka szparagowa(5)fenkuł(3)feta(7)FORKY(1)garnek Zobacz więcej