lu

janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
chleb codzienny lu

chleb codzienny lu 157

0
{{headerMessage}}
powoli sobota zaczyna być dniem pieczenia chleba. ale, że do niedawna byłam ciągłej w fazie poszukiwania przepisu i chleby robiłam pojedynczo, to zwykle dwa dni później musiałam, albo powtarzać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie zawsze robię owsianki z owocami, bo nie zawsze mam czas, wymyślne składniki i.. ochotę ;). Zwykle wtedy sięgam po bakalie i kruszę do środka jakieś zbożowe ciasteczko. Dlatego, zaprezentuję Wam, Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
od a do z na talerzu
Chleb codzienny LU-  WP#62

Chleb codzienny LU- WP#62 233

0
{{headerMessage}}
Wracam do starszych propozycji WP, mam tych zaleglosci tyle i strata to olbrzymia dla mnie i mojej rodziny, bo wszystkie chlebki i buleczki sa takie smaczne i kuszące. A zatem nadrabiam, dzis bedzie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dość dawno temu wypatrzyłam u Basi przepis na chleb codzienny Lu (jest to autorski przepis Lu). Nie mogłam napatrzeć się na zdjęcia ...urzekła mnie popękana i cudownie rumiana skórka Basinego chleba Zobacz więcej
{{headerMessage}}
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Żołądki drobiowe w zalewie Lu z Szanghaju Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kulinarno-towarzyski sen mieniący się jaskrawymi kolorami markerów do zakreślania. Słodkie, pomarańczowe nadzienie z chrupką warstewką brûlée. Najlepsze, gdy przygotowane z eko pomarańczy od pani Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nie wiem już teraz czyim. Tu znajdziecie oryginalny przepis "Lu" zamieszczony na jej blogu. Chętnie podzielę się zakwasem i/lub pomogę w pieczeniu. Choć uważajcie, pieczenie chleba jest uzależniające Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ktonie zna flagowego produktu LU, ciasteczek Le Petit-Beurre,nad Wisłą znanych też jako „petitki”? Można ich nie jeść, ale nie znać chyba nie sposób Lefèvre Utile, szerzej znana pod inicjałami LU, to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przecież chodzi, Najważniejsze, to wiedzieć, co komu radość sprawia i z tym do niego rano przychodzić :-) Nagrody pocieszenia 1. Darya Co rano Hiszpan z prowincji Lugo Serwuje żonie ciasteczka LU Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
No to LU

No to LU 161

0
{{headerMessage}}
Teksty i zdjęcia zamieszczone na tym blogu chronione są prawem autorskim (na mocy: Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83, Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych). Wykorzystywanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciągle pada, ale wiecie co? Po tej fali upałów potrzeba mi była taka odskocznia. Mogę sobie wrócić do moich misiowych bamboszków, ciepłych miseczek na śniadanie i nie zdycham przy zwykłym ćwiczeniu Zobacz więcej
bijana
bijana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaki mojej kuchni
Chleb codzienny LU- WP#62

Chleb codzienny LU- WP#62 50

0
{{headerMessage}}
Dzis wracam do chleba z weekendowej piekarni http://rodzinna-kuchnia.blogspot.ie/2010/02/weekendowa-piekarnia-62-chleb-codzienny.html Pieke go często i bardzo jestem z tego przepisu zadowolona, wiec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najczęściej pieczony przeze mnie chleb. Dziś tylko szybka wrzutka zdjęciowa, bo wyszedł naprawdę urodziwy. Zrobiłam jeden bochen, bo piekłam w garnku żeliwnym, ale wyrósł ogromny :) Przepis TUTAJ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak postanowiłam, tak zrobiłam - upiekłam najczęściej pieczony u mnie chleb przy użyciu żeliwnego garnka. Ponieważ przepis jest na w sumie 750 g mąki + zakwas uznałam, że nie ma sensu robić dwóch Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justa kitchen
zupa curry-kura

zupa curry-kura 31

1
{{headerMessage}}
Kremowa. Delikatna. Sycąca. Orientalna zupa z ryżem i fasolą. I z mięsem. Lu-bi-my! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Luciana14 czerwca 2013 12:26 Sama sostałam z Laurą bo mąż pojechał na tunel... Słucham twoje rady "seson sie kończy" i robie ten pyszny dzemik. Buziale! Lu OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
tanasza
tanasza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tanasza
chili con carne

chili con carne 148

0
{{headerMessage}}
podsmażyć na patelni cebulę z czosnkiem, dorzucić mięso mielone, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory z puszki, czerwona fasolę i kukurydzę z puszki, dodać odrobinę koncentratu lu keczupu, przyprawy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500 g wątróbki drobiowej (indycza) 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy sól pieprz cebula Watróbkę umyć, osuszyć, w miseczce oblać miodem, oliwą, posypać solą i pieprzem, odstawić na ok godzinę. Cebulę pokroić Zobacz więcej