lu

janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
chleb codzienny lu

chleb codzienny lu 154

0
powoli sobota zaczyna być dniem pieczenia chleba. ale, że do niedawna byłam ciągłej w fazie poszukiwania przepisu i chleby robiłam pojedynczo, to zwykle dwa dni później musiałam, albo powtarzać Zobacz więcej
Nie zawsze robię owsianki z owocami, bo nie zawsze mam czas, wymyślne składniki i.. ochotę ;). Zwykle wtedy sięgam po bakalie i kruszę do środka jakieś zbożowe ciasteczko. Dlatego, zaprezentuję Wam, Zobacz więcej
Wracam do starszych propozycji WP, mam tych zaleglosci tyle i strata to olbrzymia dla mnie i mojej rodziny, bo wszystkie chlebki i buleczki sa takie smaczne i kuszące. A zatem nadrabiam, dzis bedzie Zobacz więcej
Dość dawno temu wypatrzyłam u Basi przepis na chleb codzienny Lu (jest to autorski przepis Lu). Nie mogłam napatrzeć się na zdjęcia ...urzekła mnie popękana i cudownie rumiana skórka Basinego chleba Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Żołądki drobiowe w zalewie Lu z Szanghaju Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
kulinarno-towarzyski sen mieniący się jaskrawymi kolorami markerów do zakreślania. Słodkie, pomarańczowe nadzienie z chrupką warstewką brûlée. Najlepsze, gdy przygotowane z eko pomarańczy od pani Zobacz więcej
nie wiem już teraz czyim. Tu znajdziecie oryginalny przepis "Lu" zamieszczony na jej blogu. Chętnie podzielę się zakwasem i/lub pomogę w pieczeniu. Choć uważajcie, pieczenie chleba jest uzależniające Zobacz więcej
Ktonie zna flagowego produktu LU, ciasteczek Le Petit-Beurre,nad Wisłą znanych też jako „petitki”? Można ich nie jeść, ale nie znać chyba nie sposób Lefèvre Utile, szerzej znana pod inicjałami LU, to Zobacz więcej
przecież chodzi, Najważniejsze, to wiedzieć, co komu radość sprawia i z tym do niego rano przychodzić :-) Nagrody pocieszenia 1. Darya Co rano Hiszpan z prowincji Lugo Serwuje żonie ciasteczka LU Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
No to LU

No to LU 160

0
Teksty i zdjęcia zamieszczone na tym blogu chronione są prawem autorskim (na mocy: Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83, Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych). Wykorzystywanie Zobacz więcej
Ciągle pada, ale wiecie co? Po tej fali upałów potrzeba mi była taka odskocznia. Mogę sobie wrócić do moich misiowych bamboszków, ciepłych miseczek na śniadanie i nie zdycham przy zwykłym ćwiczeniu Zobacz więcej
Dzis wracam do chleba z weekendowej piekarni http://rodzinna-kuchnia.blogspot.ie/2010/02/weekendowa-piekarnia-62-chleb-codzienny.html Pieke go często i bardzo jestem z tego przepisu zadowolona, wiec Zobacz więcej
Najczęściej pieczony przeze mnie chleb. Dziś tylko szybka wrzutka zdjęciowa, bo wyszedł naprawdę urodziwy. Zrobiłam jeden bochen, bo piekłam w garnku żeliwnym, ale wyrósł ogromny :) Przepis TUTAJ Zobacz więcej
Jak postanowiłam, tak zrobiłam - upiekłam najczęściej pieczony u mnie chleb przy użyciu żeliwnego garnka. Ponieważ przepis jest na w sumie 750 g mąki + zakwas uznałam, że nie ma sensu robić dwóch Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justa kitchen
zupa curry-kura

zupa curry-kura 30

1
Kremowa. Delikatna. Sycąca. Orientalna zupa z ryżem i fasolą. I z mięsem. Lu-bi-my! Zobacz więcej
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Luciana14 czerwca 2013 12:26 Sama sostałam z Laurą bo mąż pojechał na tunel... Słucham twoje rady "seson sie kończy" i robie ten pyszny dzemik. Buziale! Lu OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
tanasza
tanasza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tanasza
chili con carne

chili con carne 124

0
podsmażyć na patelni cebulę z czosnkiem, dorzucić mięso mielone, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory z puszki, czerwona fasolę i kukurydzę z puszki, dodać odrobinę koncentratu lu keczupu, przyprawy Zobacz więcej
500 g wątróbki drobiowej (indycza) 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy sól pieprz cebula Watróbkę umyć, osuszyć, w miseczce oblać miodem, oliwą, posypać solą i pieprzem, odstawić na ok godzinę. Cebulę pokroić Zobacz więcej