lu go

janiolka
janiolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
chleb codzienny lu

chleb codzienny lu 157

0
powoli sobota zaczyna być dniem pieczenia chleba. ale, że do niedawna byłam ciągłej w fazie poszukiwania przepisu i chleby robiłam pojedynczo, to zwykle dwa dni później musiałam, albo powtarzać Zobacz więcej
Nie zawsze robię owsianki z owocami, bo nie zawsze mam czas, wymyślne składniki i.. ochotę ;). Zwykle wtedy sięgam po bakalie i kruszę do środka jakieś zbożowe ciasteczko. Dlatego, zaprezentuję Wam, Zobacz więcej
Wracam do starszych propozycji WP, mam tych zaleglosci tyle i strata to olbrzymia dla mnie i mojej rodziny, bo wszystkie chlebki i buleczki sa takie smaczne i kuszące. A zatem nadrabiam, dzis bedzie Zobacz więcej
Dość dawno temu wypatrzyłam u Basi przepis na chleb codzienny Lu (jest to autorski przepis Lu). Nie mogłam napatrzeć się na zdjęcia ...urzekła mnie popękana i cudownie rumiana skórka Basinego chleba Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: KULINARKI: Żołądki drobiowe w zalewie Lu z Szanghaju Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
kulinarno-towarzyski sen mieniący się jaskrawymi kolorami markerów do zakreślania. Słodkie, pomarańczowe nadzienie z chrupką warstewką brûlée. Najlepsze, gdy przygotowane z eko pomarańczy od pani Zobacz więcej
nie wiem już teraz czyim. Tu znajdziecie oryginalny przepis "Lu" zamieszczony na jej blogu. Chętnie podzielę się zakwasem i/lub pomogę w pieczeniu. Choć uważajcie, pieczenie chleba jest uzależniające Zobacz więcej
Ktonie zna flagowego produktu LU, ciasteczek Le Petit-Beurre,nad Wisłą znanych też jako „petitki”? Można ich nie jeść, ale nie znać chyba nie sposób Lefèvre Utile, szerzej znana pod inicjałami LU, to Zobacz więcej
, a ja śpię dalej ;) Ja jestem bardziej wymagająca, kocham jeść, a poranne wylegiwanie się, ze śniadaniem czy bez, od miesięcy pozostaje w sferze marzeń, więc jak by już było, to powinno być porządne. Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
No to LU

No to LU 160

0
Teksty i zdjęcia zamieszczone na tym blogu chronione są prawem autorskim (na mocy: Dz. U. 1994 nr 24 poz. 83, Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych). Wykorzystywanie Zobacz więcej
Ciągle pada, ale wiecie co? Po tej fali upałów potrzeba mi była taka odskocznia. Mogę sobie wrócić do moich misiowych bamboszków, ciepłych miseczek na śniadanie i nie zdycham przy zwykłym ćwiczeniu Zobacz więcej
Dzis wracam do chleba z weekendowej piekarni http://rodzinna-kuchnia.blogspot.ie/2010/02/weekendowa-piekarnia-62-chleb-codzienny.html Pieke go często i bardzo jestem z tego przepisu zadowolona, wiec Zobacz więcej
Najczęściej pieczony przeze mnie chleb. Dziś tylko szybka wrzutka zdjęciowa, bo wyszedł naprawdę urodziwy. Zrobiłam jeden bochen, bo piekłam w garnku żeliwnym, ale wyrósł ogromny :) Przepis TUTAJ Zobacz więcej
Jak postanowiłam, tak zrobiłam - upiekłam najczęściej pieczony u mnie chleb przy użyciu żeliwnego garnka. Ponieważ przepis jest na w sumie 750 g mąki + zakwas uznałam, że nie ma sensu robić dwóch Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justa kitchen
zupa curry-kura

zupa curry-kura 30

1
Kremowa. Delikatna. Sycąca. Orientalna zupa z ryżem i fasolą. I z mięsem. Lu-bi-my! Zobacz więcej
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Zwykle hummus wykorzystywałam jako dip do warzyw lu na grzankę postanowiłam pokombinować troszkę z nim :) Czytaj więcej » Zobacz więcej
Luciana14 czerwca 2013 12:26 Sama sostałam z Laurą bo mąż pojechał na tunel... Słucham twoje rady "seson sie kończy" i robie ten pyszny dzemik. Buziale! Lu OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
tanasza
tanasza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tanasza
chili con carne

chili con carne 137

0
podsmażyć na patelni cebulę z czosnkiem, dorzucić mięso mielone, paprykę pokrojoną w kostkę, pomidory z puszki, czerwona fasolę i kukurydzę z puszki, dodać odrobinę koncentratu lu keczupu, przyprawy Zobacz więcej
500 g wątróbki drobiowej (indycza) 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy sól pieprz cebula Watróbkę umyć, osuszyć, w miseczce oblać miodem, oliwą, posypać solą i pieprzem, odstawić na ok godzinę. Cebulę pokroić Zobacz więcej