luby gotuje

{{headerMessage}}
Nie ma co się rozpisywać - pomysł na tę pastę nie jest mój. Zobaczyłam ten przepis i wiedziałam, że muszę go jak najszybciej wypróbować. Dzisiejsze śniadanie zawdzięczam więc w połowie jego autorce, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna odsłona tego cyklu, o którym szczegółowo możecie przeczytać we wpisie "Luby gotuje. Wprowadzenie". Przypominam na wszelki wypadek, gdyby pojawił się znowu głos, że nie podaję źródeł. Raz, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Tę kolację mieliśmy, gdy na dworze szalało zimno i deszcz. Nawet przyplątała się butelka rewelacyjnego wina z Pugli przysłana przez przyjaciół smakoszy. I wiecie co? Dzięki tej uczcie zapomniałam, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}
Risotto nie jest trudne do zrobienia, wystarczy trzymać się kilku żelaznych zasad (odpowiedni gatunek ryżu, gorący bulion, nie dać daniu wyschnąć podczas gotowania i dać odpocząć 3 minuty przed Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To był chyba drugi zestaw, który przygotował luby. Siedzieliśmy przy stole, a totalną ciszę zakłócało tylko siorbanie. Nudle ciężko jeść kulturalnie, ale podobno w Azji siorbanie to nic takiego, a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chwilowa przerwa w kapuściano-grzybowych postach! Czas na ogórkową. To zupa, za którą Ona nigdy nie przepadała. Co ciekawe - obok szczawiowej - jedna z Jego ulubionych kwaskowatych zup. Ona zagryzała Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo na czasie. Pogoda sprzyja sycącym zapiekankom, a i korzenne śliwki są bardzo na miejscu o tej porze roku. Jamie połączył w tej zapiekance dwa klasyki anglosaskie - macaroni cheese (makaron Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja z tej serii, o której możecie poczytać we wpisie wprowadzającym. Luby poszalał ze śmietaną i chlusnęło mu się więcej, ale ja podam przepis oryginalny, więc nie dziwcie się, jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Różnego rodzaju indyjskie curry to u nas częste danie w domu. Zainteresowałam się tą kuchnią po przyjeździe do Wielkiej Brytanii, gdzie (jak żartują sobie tubylcy) kurczak tikka masala to tutejsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To bez wątpienia jest jeden z moich ulubionych zestawów wszech czasów. W ostatnich tygodniach jedliśmy go cztery razy i gdyby nie to, że chcę lubemu dać próbować nowe przepisy, to w tym tygodniu też Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nieśka15 kwietnia, 2012 Dzięki, Luby gotował:) Zapomniałam dopisać. A weryfikacja ma funkcję antyspamową, ale wiadomo, że wkurzająca... Usuń Zobacz więcej
kuchniamaryny
kuchniamaryny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchniamaryny
PARÓWKI Z SAŁATKĄ

PARÓWKI Z SAŁATKĄ 116

0
{{headerMessage}}
Lubicie parówki? kto ich nie lubi kupuję paróweczki tzw."Nasze"można je dostać w Lewiatanie, są pyszne nie rosną podczas gotowania czyli nie mają ulepszaczy w sobie, do paróweczek dodałam pyszne Zobacz więcej
justa_kitchen
justa_kitchen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justa kitchen
żurek tajski

żurek tajski 50

0
{{headerMessage}}
Kaktus lubi tajskie. Tajskie, orientalne – takie tam ryżo-sojowe. Ja już trochę mniej. Ale kuchnia i gotowanie to synonim miłości. Więc z miłości kombinuję. I wymyślam. I czasem mi wychodzi. Zobacz więcej
Asik.
Asik. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moja kraina smaków
Młoda i Kropka ...

Młoda i Kropka ... 47

0
{{headerMessage}}
Życie nie lubi próżni ;) więc po tym jak nasz Gryzek opuścił ziemski padół, trafiła do nas Kropka. Jak widać po zdjęciach Kropka jest ulubienicą Młodej a Młoda ulubienicą Kropki Najchętniej Zobacz więcej
humanistka
humanistka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
humanistka w kuchni
Maliny w syropie

Maliny w syropie 804

0
{{headerMessage}}
3 kg malin 1 litr wody 1,5 szklanki cukru Maliny przebieramy, płuczemy. Gotujemy wodę z cukrem. Nakładamy maliny do wysokości słoiczków i zalewamy gorącą wodą z cukrem. Wekujemy 10 minut. Z porcji Zobacz więcej
Łakomczuchy
Łakomczuchy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zajadamy !
Gotowi a nie nie-ugotowani

Gotowi a nie nie-ugotowani 211

0
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Gotowi a nie nie-ugotowani Jeden lubi gotować, drugi jeść. My lubimy i ugotować i zjeść. Trójkę studentów łączyłydotychczas wspólne pasje i wspólne śniadania w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rybka lubi pływać... w bulionie warzywnym! Skład: bulion warzywny, 2 płaty dorsza, sól, pieprz i sos sojowy do smaku. Danie odpowiednie w diecie niskosalicylanowej i bezglutenowej. Do bulionu dodać Zobacz więcej