lukier z cukru i mleka

Jest lato, warto przenieść się z posiłkami na ogród lub łąkę, jeśli jest taka możliwość :) Lubię choć na chwilę przysiąść na tarasie dla przyjemności, nie tylko żeby wpaść i podlać kwiaty. Ale w Zobacz więcej
Ciasto z czekoladą i sezonowymi owocami jest dobre na pogodę i na niepogodę. Wytrawne, „słodzone” czekoladą ze stewią smakuje lepiej od klasycznej wersji z cukrem i mąką pszenną. Eksperymentalnie Zobacz więcej
Ciasto niezawodne i smaczne. Spód z mąki kokosowej jest wilgotny, nie twardnieje, zachowuje świeżość przez kilka dni. Masa budyniowa nie „ciapie się”, bo połączona jest z galaretką. Po kilku godzinach Zobacz więcej
Dla zachowania różnorodności w diecie proponuję prosty przepis na koktajl z mango bez cukru i mleka. Nie wymaga dużo pracy, w zasadzie sam się robi :-). W gorące dni koniecznie przygotuj koktajl Zobacz więcej
Jest lato, warto przenieść się z posiłkami na ogród lub łąkę, jeśli jest taka możliwość :) Lubię choć na chwilę przysiąść na tarasie dla przyjemności, nie tylko żeby wpaść i podlać kwiaty. Ale w Zobacz więcej
Ten przepis, opracowany przez Monikę Mrozowską, nie jest na naszym blogu nowością, publikowałam go już w ubiegłym roku, ale tym razem dostosowałam do wykonania w robotach termomiksujących, a Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleo SMAK
Lody owocowe (bez cukru i mleka)

Lody owocowe (bez cukru i mleka) 50

Sklepowe lody z owocami mają wspólną tylko nazwę. Tak naprawdę jest tam głównie cukier, chemiczne odtłuszczone mleko w proszku i aromaty, które oszukują nasze zmysły. Całe szczęście każdy może w domu Zobacz więcej
Gregor
Gregor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paleo SMAK
Lody czekoladowe (bez cukru i mleka)

Lody czekoladowe (bez cukru i mleka) 110

Sklepowe lody składają się głównie z odtłuszczonego mleka w proszku, cukru (albo co gorsza syropu glukozowo-fruktozowego) i utwardzonych tłuszczów roślinnych. Jedząc zdrowo, unikamy wszystkich tych Zobacz więcej
Podejść do bezy na ksylitolu miałam już kilka, z różnym skutkiem. Taka beza jest bardzo specyficzna, od razu po upieczeniu nie nadaje się do spożycia, jest miękka, kleista, wręcz gumowata. Dopiero Zobacz więcej
Mam dzisiaj dla Was kolejny przepis na fit babkę. Tym razem zadbałam o to, aby babka była bez glutenu, a dodatkowo zawierała olej kokosowy i zdrowy dla zębów cukier brzozowy. … Zobacz więcej
Francja, a dokładniej Bretania jest ojczyzną potrawy zwanejGalettes De Bretagne . Jest to nic innego, jak naleśnik z jajkiem i dodatkami, które dostosowane są do naszych upodobań. U nas najczęściej Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pat-elnia
Drożdżówki z serem i lukrem

Drożdżówki z serem i lukrem 23

Zawsze lubiłam drożdżówki z serem, z tym kwaskowatym wkładem kontrastującym ze słodkim lukrem. Wkładem, którego zawsze było mi za mało...Postanowiłam sama zrobić takie drożdżówki, w których sera Zobacz więcej
Wiele lat temu nie zastanawiałam się nad tym z jakich składników przygotować tort. Otwierałam zeszyt lub książkę kucharską, kompletowałam składniki i piekłam. Dzisiaj nie jest tak prosto – moja dieta, Zobacz więcej
Drożdżówki z borówkami 50 ml mleka 8 g suszonych drożdży 25 g drobnego cukru 180 g mąki 2 jajka 80 g masła 100 g borówek lukier 100 g cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny Do ciepłego mleka wsypujemy Zobacz więcej
Razowa tarta z czekoladą i kokosowo – waniliowym kremem na stole i więcej do szczęścia nie potrzeba. Taka tarta to gratka dla sympatyków kruchych ciast, czekolady i owocowych dodatków. Tartę Zobacz więcej
Ciasto, a właściwie deser, który przygotujesz w 20 minut. Wystarczy mieć w lodówce puszkę dobrze schłodzonego mleka kokosowego. W mojej zawsze jest zapasowe Gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego lub Zobacz więcej
Super Krówka czyli super zdrowe słodycze bez cukru, mleka i glutenu - Nicpoń w Kuchni Strona główna O mnie Współpraca Przepisy według kategorii Śniadania ikolacje Dania obiadowe Zupy Wypieki desery Zobacz więcej
Zwykle mam problem z podwieczorkiem dla Kaliny. Zjadamy go stosunkowo późno, ok godziny 17 po drzemce. O 18:30 natomiast mamy kolację. Dlatego podwieczorek musi dawać uczucie sytości, ale jednocześnie Zobacz więcej
Początek lata pachnie truskawkami… Budyń tapiokowy kwintesencją i lata, i truskawek jest. Deser, który proponuje, powala zmysły. Jest obłędny. Smakiwspaniale się w nim komponują. Truskawki przełamane Zobacz więcej
Składniki: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki soli; 225 g niesolonego, miękkiego masła; 1/2 szklanki białego cukru; 1/2 szklanki cukru pudru; 1 duże jajo; 1 Zobacz więcej