lukrecjowy

20 lut 2013 Szyszki lukrecjowe Błyskawiczna słodka przekąska, którą lubi chyba każde dziecko. Szyszki pewnie większości z Was są znane ale przepis warto, mieć gdyby nagle naszła nas, a właściwie Zobacz więcej
Pamiętacie knedle Agi? Z takiego ciasta, w czasach, gdy syn mógł jeść dosłownie kilka produktów, robiłam mu kluski śląskie i kopytka. Tak się przejadły, że na jakiś czas poniechaliśmy ich Zobacz więcej
stopniach przez około 20 minut lub aż do suchego patyczka. Zostawiamy do wystygnięcia. Kiedy będzie całkowicie zimny kroimy na dwa blaty. Przekładamy kremem i dekorujemy lukrecjami. Krem: Krówki Zobacz więcej
. Dzisiaj podaję przepis na lody lukrecjowe z „udziałem” żelek;) dla tych którzy jednak bardzo lubią ten smak. Jak widać kolor wyszedł oryginalny, trochę ze srebrem mi się kojarzy lub z szarym betonem Zobacz więcej
Gorąco jak w piekle. Ikonka bateryjki w aparacie miga na czerwono jak wariatka, a ten debil (aparat znaczy), jak zawsze, gdy mu bateria siada, sam się co chwila wyłącza. Zapasowych baterii nie mam. Zobacz więcej
Totalny odjazd. Myślę, że spodobają się nawet tym, którzy za smakiem lukrecji nie przepadają. Lukrecja nie jest szczególnie wyczuwalna, natomiast mięso nabiera niezwykłego smaku, ciepłego, Zobacz więcej
Pełnoziarniste śmietankowe placki z serka wiejskiego z gruszkami w syropie lukrecjowym Zobacz więcej
miku0301
miku0301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dziabnij z mojego talerza.
34.

34. 56

0
teenager ;)24 lip 2013, 12:11:00 ahhh lukrecji nie cierpię od małego, zawsze się krzywiłam na widok czarnych lukrecjowych Haribo ;p owsianka prosta, ale przepyszna ;D OdpowiedzUsuń Zobacz więcej
panna-l
panna-l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Posiłek mistrzów
sobota

sobota 59

0
kaszka manna na malinowym mleczku sojowym z nektarynką, żurawiną i sosem lukrecjowym semolina baked w. raspberry soy mik with nectarine, dried cranberry n. salty liquorice sauce Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
lody figowe z anyżem

lody figowe z anyżem 93

0
Lody figowe z anyżem są pyszne i pięknie pachną. Anyż oraz likier Sambuca wzbogacają smak lodów i nadają im lekko pikantnego, lukrecjowego smaku i aromatu. 500 g fig 200 ml mleka 90 g cukru 3 Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
451. być musi

451. być musi 35

0
roboty; przyjaźń to magia!; nawałnice; balkonowy kącik; owoce lata; niekwestionowana królowa morela w kąpieli parowej; niebiańskie lody lukrecjowe Jadę na Woodstock. Kto z Was też się wybiera? Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
dżem figowy z anyżem

dżem figowy z anyżem 190

2
Dżem figowy z anyżem z dodatkiem likieru przygotowany według francuskiej receptury Christine Ferber jest doskonały i pięknie pachnie. Anyż wzbogaca smak dżemu i nadaje mu lekko pikantnego, Zobacz więcej
je na "grupy" :D Te są z Norwegii: Jeszcze była jedna pełna siata przysmaków "lukrecjowych" dla mojej drugiej siostry, cukierki, żelki, batony... :D Ja za smakiem lukrecji nie przepadam, dlatego nic Zobacz więcej
Fenkuł: lekka i orzeźwiająca letnia sałatka Czasem sobie myślę, że powinnam była urodzić się w Szwecji. Nie tyle płynie we mnie krew Wikingów, niezupełnie też chodzi o temperatury, ale o małe cukierki Zobacz więcej
lukrecjowy, który na pewno wypróbuję, jestem pewna, że będę odwiedzać to miejsce przy okazji pobytu w Gdańsku. Ciuciu Artist znajduje się w Gdańsku przy ul. Długiej 64/65, ale również w Sopocie, Zobacz więcej
English version below in purple Czas na Halloween'ową babeczkę nr 3 czyli... babeczkę z pająkiem! Jeśli jeszcze nie uciekliście z krzykiem, śpieszę z wyjaśnieniem. Pająk wykonany jest z ciasteczka Zobacz więcej
przyozdobiłem czarną posypką lukrecjową. Prawda, że proste? :D ciasto (6 sztuk): 90 g mąki 50 g masła 10 g kakao 1 łyżka kwaśnej śmietany 4 łyżki cukru Mąkę połączyć z kakao i przesiać do miski. Zobacz więcej
Podobno z wiekiem zmienia nam się smak. Otwieramy się na nowe doznania i podajemy rękę na zgodę starym wrogom. Coś w tym jest, bo po latach polubiłam się ze znienawidzonym kminkiem. Nie przeszkadza mi Zobacz więcej
W warzywniku przeznaczonym na warzywa wieloletnie rosną posiane w sierpniu fenkuły. Dopóki nie zmrozi ich siarczysty mróz, będzie można ścinać małe bulwki i dodawać je do surówek. Oczywiście, jeśli Zobacz więcej
wina. Polecam Château Remaury Rouge. Polecam wino: Château Remaury Rouge Francja, Langwedocja Francuskie czerwone wino wytrawne o bogatym bukiecie emanującym mocnymi aromatami dojrzałych czerwonych Zobacz więcej