lumaconi nadziewane serami

mięsa razem z czterema łyżkami purée pomidorowego. Całość posolić i popieprzyć do smaku, dorzucić bazylię, oregano, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i gotować przez 15 Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat.Read.
Kolorowe lumaconi z serami

Kolorowe lumaconi z serami 394

1
Duże, piękne, kolorowe muszle przyjechały do mnie z Toskanii. Zastanawiałam się, czym je nadziać, zastanawiałam, aż przypomniał mi się pewien przepis zKwestii Smaku. Przerobiłam go nieco i powstało Zobacz więcej
i trochę wolnego czasu, aby nafaszerować wszystkie lumaconi to na pewno nie będziecie żałować. Makaron wynagrodzi Wam wszystko swoim smakiem, jest przepyszny. Składniki: makaron lumaconi 250 g 250 g Zobacz więcej
Makaron uwielbiam w każdej postaci. Mogłabym go jeść codziennie. Dlatego dziś mam dla Was przepis na faszerowane lumaconi w sosie pomidorowym. Pieczarki z fetą i wędzonym boczkiem nadają się idealnie Zobacz więcej
treściwe i podoba mi się w nim to, że mogę muszle makaronowe odgrzać dnia następnego i są równie smaczne. Składniki: 500 g muszli makaronowych (Lumaconi)500 g mięsa mielonego100 g tartej mozzarelli Zobacz więcej
Lumaconi to makaron w kształacie muszelek przypominający ślimaka. Doskonale nadaje sie do nadziewania. Taki makaron pierwszy raz zawitał w mojej kuchni. Swoje ślimaczki nadziałam szpinakiem i Zobacz więcej
porcje): 240 g makaronu muszle (conchiglioni, lumaconi) 800 g przecieru pomidorowego (passaty) 500 g mięsa mielonego 2 łyżki oleju 160 g zielonych oliwek (ulubionych) 1 łyżeczka cukru 3 ząbki Zobacz więcej
jednym słowem same zalety ;) Kupiłam muszle w trzech kolorach (lumaconi tricolori), jakoś najładniej do mnie przemawiały. Następnym razem zrobię je pewnie w wersji wegetariańskiej lub po prostu Zobacz więcej
. Stamtąd też mam paczuszkę lumaconi - makaronu w kształcie ślimaczków (po włosku ten wyraz oznacza ślimaki ;). Moje lumaconi nie były gigantyczne, ale nadające się do nadziewania. Wymyśliłam więc, że Zobacz więcej
, że pomidory nabierają nowego wymiaru. Uwielbiam to połączenie. Ma taki arabski charakter. W tym daniu zastosowałem muszle typu lumaconi. Można użyć innych form i wielkości. Liczy się wygląd, ale Zobacz więcej
sobie makaron twarogiem (i szczypiorkiem, i suszonymi pomidorami, i czymś tam jeszcze). Z perspektywy czasu stwierdzam, że ani chybi Nergal mnie podkusił, żeby się za to brać. Narobiłem się jak Zobacz więcej
przywiodły mi na myśl sklep mięsny albo rybny. W dużej witrynie chłodniczej pyszniły się oliwki, marynowane karczochy, przeróżne sery i włoskie szynki. Na półkach wspaniałe sosy, makarony, konfitury, Zobacz więcej
przywiodły mi na myśl sklep mięsny albo rybny. W dużej witrynie chłodniczej pyszniły się oliwki, marynowane karczochy, przeróżne sery i włoskie szynki. Na półkach wspaniałe sosy, makarony, konfitury, Zobacz więcej