lumaconi nadziewane serami

mięsa razem z czterema łyżkami purée pomidorowego. Całość posolić i popieprzyć do smaku, dorzucić bazylię, oregano, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wszystko wymieszać i gotować przez 15 Zobacz więcej
Nat
Nat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eat.Read.
Kolorowe lumaconi z serami

Kolorowe lumaconi z serami 371

1
Duże, piękne, kolorowe muszle przyjechały do mnie z Toskanii. Zastanawiałam się, czym je nadziać, zastanawiałam, aż przypomniał mi się pewien przepis zKwestii Smaku. Przerobiłam go nieco i powstało Zobacz więcej
i trochę wolnego czasu, aby nafaszerować wszystkie lumaconi to na pewno nie będziecie żałować. Makaron wynagrodzi Wam wszystko swoim smakiem, jest przepyszny. Składniki: makaron lumaconi 250 g 250 g Zobacz więcej
i trochę wolnego czasu, aby nafaszerować wszystkie lumaconi to na pewno nie będziecie żałować. Makaron wynagrodzi Wam wszystko swoim smakiem, jest przepyszny. Składniki: makaron lumaconi 250 g 250 g Zobacz więcej
treściwe i podoba mi się w nim to, że mogę muszle makaronowe odgrzać dnia następnego i są równie smaczne. Składniki: 500 g muszli makaronowych (Lumaconi)500 g mięsa mielonego100 g tartej mozzarelli Zobacz więcej
Lumaconi to makaron w kształacie muszelek przypominający ślimaka. Doskonale nadaje sie do nadziewania. Taki makaron pierwszy raz zawitał w mojej kuchni. Swoje ślimaczki nadziałam szpinakiem i Zobacz więcej
porcje): 240 g makaronu muszle (conchiglioni, lumaconi) 800 g przecieru pomidorowego (passaty) 500 g mięsa mielonego 2 łyżki oleju 160 g zielonych oliwek (ulubionych) 1 łyżeczka cukru 3 ząbki Zobacz więcej
kilka ziaren czarnego pieprzu szczypta gałki muszkatołowej ok. 60 g mąki ok. 60 g masła sól i pieprz ok. 50 g utartego parmezanu, gruyere lub innego "wyraźnego" sera. Wlać mleko do garnka o grubym Zobacz więcej
. Stamtąd też mam paczuszkę lumaconi - makaronu w kształcie ślimaczków (po włosku ten wyraz oznacza ślimaki ;). Moje lumaconi nie były gigantyczne, ale nadające się do nadziewania. Wymyśliłam więc, że Zobacz więcej
posypałbym żółtym serem i zapiekł. Teraz tego nie robię. Nie dlatego, że nie jem sera, bo są wegańskie wersje, ale dlatego, że lubię sam pieczony makaron. Takie dania prezentują się bardzo Zobacz więcej
. Na obrazku sałatka rzodkiewek i sera feta z bloga Kuchnia Ireny i Andrzeja, przy czym zamiast fety był patmos, bo fety w smarkecie nie było (były tylko wyroby fetopodobne); poza tym patmos jest Zobacz więcej
. Dużo bardziej smakowało mu podane obok świeże pieczywo maczane w pieprznej oliwie. Na danie główne wybrałam makaron lumaconi (duże muszle) nadziewany papryką i cukinią zapieczony z mozzarellą podany Zobacz więcej
. Dużo bardziej smakowało mu podane obok świeże pieczywo maczane w pieprznej oliwie. Na danie główne wybrałam makaron lumaconi (duże muszle) nadziewany papryką i cukinią zapieczony z mozzarellą podany Zobacz więcej