Przepis na lutfisk

Powiązane przepisy:

Święta zbliżają się wielkimi krokami, niektórzy z Was już rozpoczęli świętowanie, ja jużza kilka godzinzaczynammój baaardzo długo wyczekiwany urlop. Większość świątecznych fińskich smaków wraz z Zobacz więcej
Niejednokrotnie wspominałam, że tradycyjna kuchnia szwedzka jest kuchnią prostą i niezbyt wyszukaną. Wynika to oczywiście z tego, że Szwecja w zasadzie dopiero po II wojnie światowej przestała być Zobacz więcej
W poszukiwaniu zimy, której u nas jak na lekarstwo, tegoroczne ferie świąteczne spędziliśmy w Bergen. Śnieg był, przynajmniej przez moment. Towarzystwo - przednie. Jedzenie dobre też było, choć Zobacz więcej
Spośród rozmaitych dań charakterystycznych dla kuchni norweskiej najbardziej lubię potrawy z ryb i owoców morza. Dorsz, śledź, łosoś, krewetki są podawane w Norwegii na najróżniejsze sposoby… Do Zobacz więcej
Końcówka grudnia to początek wszelkiego rodzaju podsumowań, plebiscytów i innych top-ileś. Dzisiejsze danie i historia z nim związana to moje tegoroczne top 3 a może nawet dwa. Zawiera ono jedne z Zobacz więcej
W niedzielne przedpołudnia w quartier Les Anglais można przepaść w ciszy. Na styku rue Rivares i Guichenné milczą złote sakshorny i poskręcane waltornie. Poniżej w witrynie u lutnika uśpione szkielety Zobacz więcej
Przed Świętami nasza szkoła językowa, w której uczymy się języka norweskiego, zorganizowała świąteczne wydanie zajęć ;) Przygotowany został skromny norweski poczęstunek czyli Julebord, na który Zobacz więcej
Z tym sernikiem to było tak. Po pierwsze od jakiegoś czasu w pracy patrzę na mega-elegancki sernik z kajmakiem. Zwykły, pieczony. Za każdym razem jak serwuję go gościom, myślę sobię, że niedługo Zobacz więcej
Evitaa
Evitaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gęba w niebie
Batoniki orzechowo-czekoladowe

Batoniki orzechowo-czekoladowe 76

Lubię zapach i smak orzechów. Lubię też orzechy w roli "pokarmu mózgowego". Wiem, że w wielu preparatach wykorzystuje się lecznicze właściwości włoskich orzechów. Ale najbardziej zaciekawił mnie ten Zobacz więcej
Mój troskliwy mąż – zupełnie przypadkiem – postanowił oderwać mnie od garów, bym zadbała o swoje nerwy, które podobno wymagają pilnie ukojenia. Wpadł na to przypadkiem, bo w sklepie ogólnospożywczym Zobacz więcej
Zytka Maurion
Zytka Maurion Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oderwane i przyklejone
Jeżeli chcesz…

Jeżeli chcesz… 87

przyniosę Ci Na piasku napisany list Ostatnią kropla krwi Jeżeli chcesz ze wspomnień stu Uplotę bukiet w kształcie łzy I złożę u Twych stóp Nie korzystałam z komputera jakieś trzy tygodnie. I jest mi Zobacz więcej
During the last 5 years in Norway I had plenty of time to try Norwegian cuisine. Living in a different country gives you opportunity to try authentic food made by locals. In this post I want to Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Guancia di maiale in aceto balsamico

Guancia di maiale in aceto balsamico 12

Guancia di maiale in aceto balsamico - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Christmas is approaching very fast. Already tomorrow we are gonna celebrate Christmas Eve! Time flies! I have been a bit busy with my work in the past weeks so I look forward to a few relaxing days. Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Bieszczadzkie smaki - część I

Bieszczadzkie smaki - część I  114

Bieszczady na początku czerwca są cudne po prostu cudne. Pogoda dopisuje - nie jest jeszcze zbyt gorąco, a przyroda już w pełnym soczystym rozkwicie. Kwater do wyboru do koloru, a ceny przynajmniej w Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Guancia di maiale in aceto balsamico

Guancia di maiale in aceto balsamico 3

Guancia di maiale in aceto balsamico - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Bożonarodzeniowy, krakowski żłóbek zaprezentowany w paryskiej Katedrze Notre Dame Wigilijne przygotowania przed nami, tymczasem więc pomyślałam, by przedstawić co się je podczas tego niezwykle ważnego Zobacz więcej
Bożonarodzeniowy, krakowski żłóbek zaprezentowany w paryskiej Katedrze Notre Dame, obecnie w Zielonej Górze Wigilijne przygotowania przed nami, tymczasem więc pomyślałam, by przedstawić co się je Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: