luzowanie kaczki

samemu a potem cieszyć się smakiem pysznego mięsa. składniki: 1 kaczka, niezbyt duża 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka pieprzu mielonego ok. 2 łyżeczek soli FARSZ - ok. 1/2 kg mięsa z indyka - udziec Zobacz więcej
1 kg pasternaku, imbir mielony, sól, 400 ml bulionu drobiowego, ja użyłam bulion z kaczki, 4 łyżki łuskanych nasion słonecznika, 80 g szynki prosciutto, bulion: resztki z kaczki: skrzydła, szyjka, Zobacz więcej
Kaczka pieczona, dobrze upieczona to bardzo smaczne, miękkie mięso. Dzięki usunięciu kości i wypełnieniu pysznym farszem później całą łatwo pokroić. Naprawdę warto na początku trochę się przyłożyć do Zobacz więcej
...) i ciągle coś nowego gotująca wchodzę wświat 2.0. Ambicji na Bloga Roku nie mam, konkurencji Kwestii Smaku robić nie zamierzam (powiedzmy, że tylko i wyłącznie z braku wypasionego aparatu...:))i Zobacz więcej
:-) Byłyśmy z Córcią i moimi siostrzeńcami w kinie na 'Skubanych', dodatkową więc atrakcją były oblodzone chodniki- super ślizgawka ! Dzisiaj potrawa - danie, mięsko do chleba z któego jestem bardzo Zobacz więcej
rstolp102
rstolp102 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Miód i Pieprz
luzowanie drobiu

luzowanie drobiu 835

2
ptaka większą ilością farszu a co za tym idzie obdzielenia daniem większej ilości osób. Luzowanie jest niezbędne także przy przygotowaniu wszelkiego rodzaju galantyn. Tyle wstępu, a teraz należy Zobacz więcej
ledwie minęły święta, a już następna impreza przed nami. trzy dni przed mamy czas na spokojne planowanie menu i zakupy. dziś bardziej pracochłonny przepis, głównie dlatego że proponuję kaczkę Zobacz więcej
kaczka z jabłkami Każdego kto już próbował tak przyrządzonej kaczki, nie trzeba zachęcać do przygotowania tej potrawy. Ci zaś którzy jeszcze nie mieli okazji spróbować kaczki z Zobacz więcej
kaczka faszerowana pęczakiem Kaczkawypełnionafarszem z kaszy i aromatycznychbakalii, to propozycja dania któremu nie oprze siężadenzmiłośnikówdrobiu. składniki dla czterech osób 1 kaczka sól, Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dieta Eco
Menu wielkanocne

Menu wielkanocne 263

2
zł Schab środkowy wędzony 1 kg / 39,00 zł Baleron wiejski z własnej wędzarni 1 kg / 34,00 zł Pasztet domowy 1 kg / 35,00 zł Pasztet z jelenia na naturalnym maśle 1 kg / 59,00 zł Pasztet z gęsi Zobacz więcej
kaczka pieczona z bakaliami Potrawyz kaczki to moje ulubione dania z drobiu. A te właśniezajmujeśród nich miejsce szczególne. Kwaśne jabłka w połączeniu z suszonymi owocami i orzechami Zobacz więcej
i jajkiem, wątróbkę miksujemy i dodajemy do masy, dodajemy suchą kaszę gryczaną i dobrze mieszamy nadzienie. Do wyluzowanej kaczki wkładamy nadzienie i spinamy wykałaczkami a następnie sznurujemy Zobacz więcej
Taką zupę można przyrządzić, gdy mamy całą gęś lub kaczkę a nie pieczemy jej w całości, lecz wykorzystujemy poszczególne elementy lub ją luzujemy. Można też ugotować ją ze skrzydełek oraz podrobów. Do Zobacz więcej
, mięso pięknego koloru, w zestawie łapki i podroby. Nie tak dawno kupowałam taką kaczkę z masowej hodowli więc różnica była od razu bardzo widoczna. Z tamtej kaczki, którą luzowałam do faszerowania, Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana 14080

3
Faszerowana kaczka to wyższa szkoła jazdy jak to mawiała moja mama. I rzecz nie polega na zrobieniu ale na upieczeniu . Czas pieczenia zależy od rodzaju kaczki (czy jest zwykła wiejska taka z Zobacz więcej
od środka i z wierzchu powyższą mieszanką. Tak przygotowaną kaczkę zawinęłam w folię i wstawiłam na całą noc do lodówki NADZIENIE: 3 jabłka 1 pomarańcza 2 pigwy garść żurawiny sok z 1 cytryny 3 Zobacz więcej
Dostałam ostatnio całą kaczkę (dziękuję Gosiu) i nie bardzo miałam pomysł, co z niej zrobić. Moi rodzice jednak, jako entuzjaści mięsa przedstawili więcej opcji i tak powstało to danie, kaczka Zobacz więcej
Długo chodziłam z myślami o tym obiedzie. Zaplanowałam go chyba dwa miesiące temu, ale jakoś nie mogłam się wybrać po kaczuszkę. Aż wreszcie kupiłam i zrobiłam. Choć trochę trwało przygotowanie bo Zobacz więcej
Dziś pomysł na dość elegancki obiad: kaczka nadziewana. To danie zrobiłam w Święto Trzech Króli- działałam w kuchni z pomocą taty, gdyż kaczkę trzeba wyluzować całkowicie( pozbyć się wszystkich kości) Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kaczka faszerowana

Kaczka faszerowana 1047

0
kaczka, sól, butelka czerwonego wytrawnego wina, nadzienie: 300 g mięsa z kaczki – pierś, nogi – ze skórą, 50 g orzechów włoskich, 2 ząbki czosnku, 40 g bułki tartej, 3 łyżki tymianku, 2 jajka, pęczek Zobacz więcej