Przepis na macaronis

Powiązane przepisy:

First Time Making Macarons This was my first attempt making well known, delicious French dessert - macarons (do not mistake for "macaroons", which are coconut cookies). They are not perfect in their Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodTrek
Tagliatelle z grzybami

Tagliatelle z grzybami 64

Z pszenicy durum wytwarzana jest drobna kaszka, zwana semoliną. Do semoliny dodajemy jajka, trochę wody, oliwy i soli i już możemy wygniatać makaron. Samo słowo „makaron” pochodzi od sycylijskiego „ Zobacz więcej
villanelle
villanelle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Od kuchni
Makaroniki - pierwsze podejście

Makaroniki - pierwsze podejście 43

Tragedy! trytytytytyty... tym razem trochę o kulinarnych porażkach :-) Dużo tłumaczyć nie będę, ponieważ jak widać na zdjęciu makaroniki nie wyszły najlepiej. Na szczęście były jadalne i nie Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Macarons

Macarons 3598

Kultowe, bezowo - migdałowe ciasteczka w kolorach tęczy (a przynajmniej kilku). Dość wymagające - nieznoszące nonszalancji i inwencji własnej... Jednak bez przesady, wystarczy trzymać się kilku zasad Zobacz więcej
Makaroniki - pewnie wielu z was o nich słyszało, czyli dwa migdałowe beziki, chrupiące na wierzchu a w środku mięciutkie, przełożone kremem. Ostatnio stały się bardzo popularne. Nie będę was Zobacz więcej
Wypiekanie makaroników stało się ostatnio moim hobby. Wypróbowałam już różne wersje tych francuskich ciasteczek i o ile same “muszelki” to żaden kłopot, to z trudem przychodzi mi znalezienie Zobacz więcej
Usia
Usia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki w kuchni
Makaroniki - Macarons

Makaroniki - Macarons 321

Makaroniki– słodkieciastkaprzyrządzane z białekjaj,cukru pudrui mielonychmigdałów. Przez kilka miesięcy podziwiałam zdjęcia przepięknie upieczonych makaroników, nie miałam na tyle pewności siebie żeby Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Moja kolejna próba wykonania idealnych makaroników (Pierwszą możecie zobaczyć TUTAJ). Tym razem chciałam uniknąć dodatku sztucznych barwników. Postanowiłam więc do bezy dodać syrop Zobacz więcej
anahitka9
anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Caketime
French macarons czyli makaroniki

French macarons czyli makaroniki 333

Przyznaję, że już prawie straciłam nadzieję, że słynne macarons kiedykolwiek mi wyjdą, ale jak to mówią: do trzech razy sztuka:) Tym razem postanowiłam skorzystać z przepisu z książki i sztywno Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Macarons

Macarons 2875

Macarons Witajcie! :-) Kilka dni mnie nie było, ale taka przerwa od bloga czasami jest potrzebna. A w tym tygodniu miałam trochę zajęć. Nie wszystko się udało i były chwile zdenerwowania. Ale to już Zobacz więcej
Here’s my another (this time I won, not fussy macarons) attempt to macarons. Apparently the skill in making macarons comes in the technique, not the proportions of the ingredients: “Gentle folding and Zobacz więcej
mme.Tico
mme.Tico Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ticounderconstruction
macarownie

macarownie 135

Moja autorska hybryda, która powstała przez przypadek. Połączenie smaków francuskiego macaron i amerykańskiego brownie. Macarownie skorupki macarownie waniliowy ganache z białej czekolady lemon curd z Zobacz więcej
Dawno temu, jakieś dwa, może trzy lata wstecz postanowiłam upiec swoje pierwsze w życiu makaroniki. Nie chciało mi się wierzyć, że to aż takie trudne zadanie. Wyszła katastrofa! Spróbowałam raz Zobacz więcej
Une nouvelle adresse bistronomique sur Lyon 3ème. Le restaurant « La Villa » par @thierrymarx #Travel #firstetime #bistronomie #lavillamarx Gratin de macaronis aux foie gras ...... #travelfood Zobacz więcej
Ostatni raz makaroniki robiłam rok temu...i to był bardzo duży błąd. Chrupkie, rozpływające się w ustach, słodkie makaroniki z lekko kwaskowatym nadzieniem są idealnym rozwiązaniem na "lekki" Zobacz więcej
Składniki: Pasta: – 120 g mąki migdałowej (ja zmieliłam migdały w młynku) – 120 g cukru pudru – 45 g białka Beza włoska: – 50 g białka (leżakowane przez 24 godziny w temperaturze pokojowej, otwarte) – Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Kokosanki (macaroons)

Kokosanki (macaroons) 62

Na początku chciałabym nadmienić, że istnieją dwa rodzaje ciasteczek na białkach o podobnej nazwie bardzo często mylone ze sobą. Pierwsze z nich to francuskie makaroniki (fr. Macarons). Są to Zobacz więcej
Unicorn macaroons czyli najbardziej urocze makaroniki ever! Zrobiłam jedo kompletu z tortem jednorożcem na urodziny mojego bratanka I tort i makaroniki przygotowałam w wersji z mango. W makaronikach Zobacz więcej
Monikabielawa1
Monikabielawa1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niezapomniane smaki
Macarons

Macarons 934

Ach te Macaroniki...to dopiero było wyzwanie :) Przekonałam się osobiście o tym jak bardzo potrafią być kapryśne. Robiłam kilka podchodów, które za każdym razem kończyły się klęską klapą i Zobacz więcej
Tego najsławniejszego francuskiego kucharza nie trzeba już nawet przedstawać. Nazywany jest na świecie “Papieżem francuskiej kuchni”. Dziś to starszy pan, którego wpływ na kuchnię francuską i Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: