macarons

Składniki: Pasta: – 120 g mąki migdałowej (ja zmieliłam migdały w młynku) – 120 g cukru pudru – 45 g białka Beza włoska: – 50 g białka (leżakowane przez 24 godziny w temperaturze pokojowej, otwarte) – Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Macarons

Macarons 3422

Kultowe, bezowo - migdałowe ciasteczka w kolorach tęczy (a przynajmniej kilku). Dość wymagające - nieznoszące nonszalancji i inwencji własnej... Jednak bez przesady, wystarczy trzymać się kilku zasad Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Macarons

Macarons 2810

Macarons Witajcie! :-) Kilka dni mnie nie było, ale taka przerwa od bloga czasami jest potrzebna. A w tym tygodniu miałam trochę zajęć. Nie wszystko się udało i były chwile zdenerwowania. Ale to już Zobacz więcej
Est-Ouest
Est-Ouest Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Est-Ouest
Macarons

Macarons 1052

Te najslynniejsze sa od LADUREE z Paryza albo od Pierre'a Hermé, kolejki turystow jak i Francuzow stoja po te cudenka... czy to przy Madeleine czy na rue Jacob/Bonaparte w VI dzielnicy... Antos, Zobacz więcej
Monikabielawa1
Monikabielawa1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niezapomniane smaki
Macarons

Macarons 917

Ach te Macaroniki...to dopiero było wyzwanie :) Przekonałam się osobiście o tym jak bardzo potrafią być kapryśne. Robiłam kilka podchodów, które za każdym razem kończyły się klęską klapą i Zobacz więcej
starvingcool
starvingcool Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
starvingcool
Macarons!

Macarons! 901

Składniki: 4 białka (starsze-trzymane około 24 godziny w odkrytej miseczce w temperaturze pokojowej) 110g zmielonych migdałów 200g cukru pudru 50g drobnego, białego cukru 2 łyżki kakao na nadzienie: Zobacz więcej
Loffins
Loffins Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Loffins
Macarons cupcakes.

Macarons cupcakes. 25

Cupcakes waniliowe z wiórkami kokosowymi w cieście, z wnętrzem wypełnionym borówką amerykańską. Na wierzchu babeczki krem śmietankowy z pokruszonymi pudrowymi cukierkami, przyozdobiony truskawkowym Zobacz więcej
amenuplease
amenuplease Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
A menu please!
Macarons

Macarons 432

Po drugiej próbie (pierwsza odbyła się bez rzeczonej maty) trzeba przyznać, że pieczenie makaroników to nie lada sztuka. Patrząc na ilość smaków i kolorów nie trudno zrozumieć swoisty szał na punkcie Zobacz więcej
Feeria
Feeria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Feeria Smaków
Pistacjowe Macarons

Pistacjowe Macarons 343

Maleńkie pistacjowe ciasteczka przełożone kremem na bazie białej czekolady i mascarpone. Znakomite w smaku - koszmarne w "produkcji". To moje trzecie podejście do macarons i sądziłam, że już potrafię Zobacz więcej
PANIOwca
PANIOwca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PANIOwca
Kokosowe macarons

Kokosowe macarons 194

Według mnie są to najbardziej udane macarons jakie robiłam. Śnieżnobiałe, delikatne, rozpływają się w ustach. Do tego smakują jak kuleczki Rafaello. Nic więcej nie trzeba mówić. Je trzeba zrobić i Zobacz więcej
PANIOwca
PANIOwca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PANIOwca
Pistacjowe macarons

Pistacjowe macarons 136

Intensywnie pistacjowe, pięknie prezentujące zielony kolor pistacji, do tego krem z białej czekolady i mus mango. Połączenie doskonałe! Składniki na macarons: 220g cukru pudru 120g białek 120g Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
tart factory
Macarons pomarańczowe

Macarons pomarańczowe 233

Macarons tomoja miłość od pierwszego wejrzenia.Uwielbiam wszelakie ich odsłony,karmelowe,cytrynowe,waniliowe,czekoladowe,truskawkowe..mogłabym tak bez końca. Od czasu do czasu będę zamieszczać Zobacz więcej
PANIOwca
PANIOwca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
PANIOwca
Czekoladowe macarons

Czekoladowe macarons 149

Przyznam Wam się, że zakochałam się w tym ciasteczkach i będę sumiennie pracować nad ich idealnym smakiem i kształtem! Pasjonuje mnie ich konsystencja, wygląd, a przede wszystkim to z jaką precyzją Zobacz więcej
Here’s my another (this time I won, not fussy macarons) attempt to macarons. Apparently the skill in making macarons comes in the technique, not the proportions of the ingredients: “Gentle folding and Zobacz więcej
VN:F [1.9.22_1171] Moja kolejna próba wykonania idealnych makaroników (Pierwszą możecie zobaczyć TUTAJ). Tym razem chciałam uniknąć dodatku sztucznych barwników. Postanowiłam więc do bezy dodać syrop Zobacz więcej
Dawno temu, jakieś dwa, może trzy lata wstecz postanowiłam upiec swoje pierwsze w życiu makaroniki. Nie chciało mi się wierzyć, że to aż takie trudne zadanie. Wyszła katastrofa! Spróbowałam raz Zobacz więcej
anahitka9
anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Caketime
French macarons czyli makaroniki

French macarons czyli makaroniki 310

Przyznaję, że już prawie straciłam nadzieję, że słynne macarons kiedykolwiek mi wyjdą, ale jak to mówią: do trzech razy sztuka:) Tym razem postanowiłam skorzystać z przepisu z książki i sztywno Zobacz więcej
First Time Making Macarons This was my first attempt making well known, delicious French dessert - macarons (do not mistake for "macaroons", which are coconut cookies). They are not perfect in their Zobacz więcej
Pin It Przepis na macarons jest od mojej siostry, która znalazła go gdzieś u Francuzów. Generalnie nadal nie wypracowałyśmy recipe ideale, ale sprawa w toku, więc daję znać o naszych osiągnięciach. Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Macarons – easy recipe

Macarons – easy recipe 119

It’s not that difficult. You need to break the eggs a night before, separate the whites and leave them outside the fridge for the night, covered (2 egg whites). Use almond flour or grind the almond Zobacz więcej