machewkowe ciasto

Klasyka gatunku. Może trochę udziwniona poprzez dodanie kremu z dodatkiem mascarpone oraz zdobienie płatkami kokosa, ale to tylko na korzyść. Ciasto smakuje pysznie również bez kremu, co jest wersją Zobacz więcej
Ciasto marchewkowe to wegański klasyk - aromatyczne, miękkie, lekko wilgotne. Zróbcie je koniecznie, zniknie tego samego dnia! Wykorzystywanie warzyw do ciast jest już coraz bardziej znane i nic Zobacz więcej
Kiedyś już pisałam o tym, że co jakiś czas dostaję pocztą gazetkę z przepisami pt. "Salt & Peppar". Zawsze znajdę w niej coś fajnego. Przepisy są zazwyczaj bardzo proste i zawsze się udają. Tym Zobacz więcej
Ile smaku
Ile smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ile smaku
Likier kawowy

Likier kawowy 1929

0
dodajemy % czyli wódkę i spirytus, i dla smakoszy laskę wanilii. Zamykamy. Wstrząsamy. Odstawiamy na 3 tygodnie w ciemne miejsce. I już prawie GOTOWE! Po 3 tygodniach zlewamy likier i delektujemy się Zobacz więcej
, która zapobiega wysuszaniu. I kolejna ważna sprawa, sernik musi swoje odstać w lodówce. Dlatego najlepiej jest go przyrządzić na dzień przed planowaną ucztą. Inspiracją jest przepis z majowego Zobacz więcej
zapracowanej- nie trzeba wyrabiać ciasta, tylko miksujemy kruche ciasteczka, dodajemy rozpuszczone masło i voila, spód gotowy. Kolejny plus, że sernik nie trzeba doglądać po włożeniu do piekarnika, Zobacz więcej