maffinki

udoskonalały, by uzyskać efekt idealny w smaku. Dziękuję Wam bardzo, że mogę korzystać z Waszych przepisów, piec takie wspaniałości i przekonywać innych, że można :) - Kinga i wspaniałe bezy bez Zobacz więcej
Kolejna odsłona dietetycznych muffinek :) Gruszek zabrakło (tak jak w poprzedniej wersji), ale w zamian są jabłka :) Słodkie, wilgotne i mięciutkie. SKŁADNIKI: - 2 średnie jabłka - 1 średni banan - 1 Zobacz więcej
dokładnie;) No i teraz nie będę Wampisać, że wlewamy masy do papierowych form na maffinki.Możecie na blaszce wyłożonej papieremnałożyćłyżką masy, by uzyskaćciasteczka lub jeśli macie metalowe formy do Zobacz więcej
UWAŻAĆ BY ZBYT SIĘ NIE PRZYPIEKŁY . NASTĘPNIE DZIAŁAMY SZYBCIOCHEM TZN. WYCIĄGAMY GORĄCY PLACUSZEK(MOŻNA PODWAŻYĆ NOŻEM PRZEJEŻDŻAJĄC NIM OD SPODU) NA ŚRODEK KŁADZIEMY ZGIĘTĄ W PÓŁ WRÓŻBĘ (KARTECZKI Zobacz więcej
margarynę z cukrem. Dodać jajka, jogurt i mleko, wymieszać na gładką masę. Dodać sodę i mąkę, wymieszać na gładką masę. Dodać czekoladę i wymieszać. Piec w temperaturze 190 stopni ok. 20 minut aż Zobacz więcej
akatka
akatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Bez Kitu
Muffinkowe szaleństwo

Muffinkowe szaleństwo 180

0
wykorzystuję mikser maffinki też wychodzą, są wówczas nieco innej konsystencji (mniej grudkowatej - to jest po prostu kwestia gustu). Przygotowane ciasto rozkładać po 2/3 łyżki do muffinkowych Zobacz więcej
mieszamy. Rozkładamy na brytfannie formy do muffinek i po łyżce, na zmianę nakładamy raz ciemne, raz jasne ciasto ( do 2/3 wysokości papierków, aby ciasto nie wylało się kiedy urośnie). Pieczemy w Zobacz więcej