magazyn kuchenny

{{headerMessage}}
Mój pierwszy konkurs i wyróżnienie :) Było to miłe zaskoczenie, że wśród tylu zgłoszeń wybrano właśnie moje zdjęcie :) Koktajlu truskawko-poziomkowego. Nagroda to miarki kuchenne Nest Cups. Od dziś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Aromatyczna zupa z kalafiora i mleczka kokosowego Składniki: z przepisu Magazyn Kuchenny 1 kalafior (ok.500g) 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku, pokrojony w plasterki 3 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dzisiaj co jakiśczas będę prezentowała Wam przepisy od podstaw, dla tych znas, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę zkuchnią. Przepisy te znajdą się wblogowej kategorii „KuchenneABC”. Na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu „Maszkety”, który można przeczytać w internecie http://magazynmaszkety.pl/. W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie! Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu „Maszkety”, który można przeczytać w internecie http://magazynmaszkety.pl/. W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział Zobacz więcej
Hermina
Hermina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Everyday cooking
Placki ziemniaczane z dynią

Placki ziemniaczane z dynią 585

0
{{headerMessage}}
Sezon dyniowy uważam za otwarty:) Wczoraj na kolację były placki ziemniaczane z dodatkiem tartej dyni i gałki muszkatołowej. Podane z crème fraîche z tymiankiem. Pyszne! Przepis z magazynu Land Idee: Zobacz więcej
Ana
Ana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
TARTA Z WĄTRÓBKĄ

TARTA Z WĄTRÓBKĄ 289

0
{{headerMessage}}
. Składniki: podwójna pierś z kurczaka 3 łyżki gęstej śmietany 2 jajka 1 łyżka musztardy 150g wątróbki drobiowej 2 łyżki octu malinowego ciasto francuskie Wykonanie: Formę na tartę wysmarować masłem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Oj jakie cudowności! Bardzo mnie ucieszyła wczorajsza przesyłka pelna smakolykow i pyszności. Dziękujemy serdecznie magazynowi Jamie magazine Nl i Hello Fresh Nl Wszystkie te smakołyki wyladuja juz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Magazyn "Maszkety", czyli wspólne dzieło śląskich blogerek (dla którego mam przyjemność pisać) przygotował specjalny konkurs. Do wygrania jest unikalny pierwszy numer "Maszketów", który udało nam się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu Maszkety, który można przeczytać w internecie - magazynmaszkety.pl . W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział w przygotowaniu Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plate of Joy
Syrop z marakui

Syrop z marakui 44

0
{{headerMessage}}
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten syrop uDonny, zaczęłam wyobrażać sobie jego smak. To jak cudownie musi orzeźwiać w letni dzień, podany z dużą ilością lodu! Po jakimś czasie natrafiłam na ten sam Zobacz więcej
Tastefully
Tastefully Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tasty Blog
Racuszki jogurtowe

Racuszki jogurtowe 248

0
{{headerMessage}}
upieczeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym Podajemy lekko ostudzone. Najlepiej smakują z konfiturą/dżemem truskawkowym Źródło: "Bistro" - NAJ Magazyn, nr 4/2011 Smacznego! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czosnek. Ugotowane ziemniaki blendować razem ze śmietaną na gładką masę. Przyprawić i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Puree smarować na kromki, każdą udekorować 2 marchewkami i gałązką koperku. Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Jajka faszerowane z chrzanem

Jajka faszerowane z chrzanem 184

0
{{headerMessage}}
. I to się właśnie dzieje. W kulinarnych magazynach widzę coraz więcej przepisów opartych o klasyczną kuchnię francuską, ale tuż obok niej pojawiają się dania, które nazwałabym domowo-nostalgicznymi. Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Mazurek śliwkowy

Mazurek śliwkowy 447

0
{{headerMessage}}
« Błyskawiczna babka zaparzana Mazurek śliwkowy Kolejny mazurek obowiązkowo pojawiający się na naszym STOLE WIELKANOCNYM - ŚLIWKOWY. Przepis znaleziony kiedyś w kulinarnej części "Magazynu - Gazety Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/2 łyżeczki soli dżem morelowy Masło, cukier puder i olejek waniliowy utrzeć na puszystą masę. Zmiksować z solą i mąką. Zawinąć ciasto w folię kuchenną i włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do foremki chlebowej (22x12) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 1 godzinę 10 minut w temperaturze 160 stopni C, do suchego patyczka. Po upieczeniu pierwsze 15 minut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Magazyn kuchennyrezyduje w Seulu i właśnie stamtąd złowił mazowiecką rybkę czyli mnie. Przynętą były marynowane na szybko cytryny. Dyndam teraz na końcu wędki, złowiona na najbardziej aromatyczne i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Tarta czekoladowa z gruszkami

Tarta czekoladowa z gruszkami 101

1
{{headerMessage}}
kuchennych. Mieszając w ten sposób składniki na blacie uzyskasz granulki kształtem przypominające ziarna ryżu. Post Tarta czekoladowa z gruszkami pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 902

1
{{headerMessage}}
gotowania można odkryć pokrywę, żeby część płynu wyparowała i sos się zagęścił. Sos przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Poleca: Ewa Źródło: Magazyn Kuchenny Panierowany i Zobacz więcej