magazyn kuchenny

Mój pierwszy konkurs i wyróżnienie :) Było to miłe zaskoczenie, że wśród tylu zgłoszeń wybrano właśnie moje zdjęcie :) Koktajlu truskawko-poziomkowego. Nagroda to miarki kuchenne Nest Cups. Od dziś Zobacz więcej
Aromatyczna zupa z kalafiora i mleczka kokosowego Składniki: z przepisu Magazyn Kuchenny 1 kalafior (ok.500g) 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku, pokrojony w plasterki 3 łyżki oleju kokosowego 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Od dzisiaj co jakiśczas będę prezentowała Wam przepisy od podstaw, dla tych znas, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę zkuchnią. Przepisy te znajdą się wblogowej kategorii „KuchenneABC”. Na Zobacz więcej
Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu „Maszkety”, który można przeczytać w internecie http://magazynmaszkety.pl/. W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział w Zobacz więcej
Witajcie! Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu „Maszkety”, który można przeczytać w internecie http://magazynmaszkety.pl/. W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział Zobacz więcej
Sezon dyniowy uważam za otwarty:) Wczoraj na kolację były placki ziemniaczane z dodatkiem tartej dyni i gałki muszkatołowej. Podane z crème fraîche z tymiankiem. Pyszne! Przepis z magazynu Land Idee: Zobacz więcej
Ana
Ana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Słodko Gorzki Świat
TARTA Z WĄTRÓBKĄ

TARTA Z WĄTRÓBKĄ 285

0
Ta tarta była moim kolejnym podejściem do przekonania się do wątróbki. Niestety skończyło się na tym, że zjadłam tartę, a wydłubane kawałki wątróbek pozostały na talerzu. Wiem, że nie brzmi to Zobacz więcej
Oj jakie cudowności! Bardzo mnie ucieszyła wczorajsza przesyłka pelna smakolykow i pyszności. Dziękujemy serdecznie magazynowi Jamie magazine Nl i Hello Fresh Nl Wszystkie te smakołyki wyladuja juz Zobacz więcej
Magazyn "Maszkety", czyli wspólne dzieło śląskich blogerek (dla którego mam przyjemność pisać) przygotował specjalny konkurs. Do wygrania jest unikalny pierwszy numer "Maszketów", który udało nam się Zobacz więcej
Niedawno ukazał się drugi numer naszego Magazynu Maszkety, który można przeczytać w internecie - magazynmaszkety.pl . W związku z tym na wszystkich blogach autorek, które brały udział w przygotowaniu Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plate of Joy
Syrop z marakui

Syrop z marakui 44

0
Kiedy pierwszy raz zobaczyłam ten syrop uDonny, zaczęłam wyobrażać sobie jego smak. To jak cudownie musi orzeźwiać w letni dzień, podany z dużą ilością lodu! Po jakimś czasie natrafiłam na ten sam Zobacz więcej
Tastefully
Tastefully Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tasty Blog
Racuszki jogurtowe

Racuszki jogurtowe 235

0
upieczeniu osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierze kuchennym Podajemy lekko ostudzone. Najlepiej smakują z konfiturą/dżemem truskawkowym Źródło: "Bistro" - NAJ Magazyn, nr 4/2011 Smacznego! Zobacz więcej
czosnek. Ugotowane ziemniaki blendować razem ze śmietaną na gładką masę. Przyprawić i wymieszać z pokruszonymi orzechami. Puree smarować na kromki, każdą udekorować 2 marchewkami i gałązką koperku. Zobacz więcej
. I to się właśnie dzieje. W kulinarnych magazynach widzę coraz więcej przepisów opartych o klasyczną kuchnię francuską, ale tuż obok niej pojawiają się dania, które nazwałabym domowo-nostalgicznymi. Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Mazurek śliwkowy

Mazurek śliwkowy 401

0
« Błyskawiczna babka zaparzana Mazurek śliwkowy Kolejny mazurek obowiązkowo pojawiający się na naszym STOLE WIELKANOCNYM - ŚLIWKOWY. Przepis znaleziony kiedyś w kulinarnej części "Magazynu - Gazety Zobacz więcej
/2 łyżeczki soli dżem morelowy Masło, cukier puder i olejek waniliowy utrzeć na puszystą masę. Zmiksować z solą i mąką. Zawinąć ciasto w folię kuchenną i włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie Zobacz więcej
do foremki chlebowej (22x12) wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam 1 godzinę 10 minut w temperaturze 160 stopni C, do suchego patyczka. Po upieczeniu pierwsze 15 minut Zobacz więcej
Magazyn kuchennyrezyduje w Seulu i właśnie stamtąd złowił mazowiecką rybkę czyli mnie. Przynętą były marynowane na szybko cytryny. Dyndam teraz na końcu wędki, złowiona na najbardziej aromatyczne i Zobacz więcej
kuchennych. Mieszając w ten sposób składniki na blacie uzyskasz granulki kształtem przypominające ziarna ryżu. Post Tarta czekoladowa z gruszkami pojawił się poraz pierwszy w Magazyn kulinarny Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Sos żurawinowy

Sos żurawinowy 687

1
gotowania można odkryć pokrywę, żeby część płynu wyparowała i sos się zagęścił. Sos przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Poleca: Ewa Źródło: Magazyn Kuchenny Panierowany i Zobacz więcej