maison antoine

ZOBACZ TAKŻE:

pikantnego pili-pili do łagodnego. Frytki są podawane na dwa sposoby, w papierowym rożku (najpopularniejsze) lub w pudełeczku. Jeśli chodzi o miejsca, gdzie można dostać najlepsze frytki w Belgii, Zobacz więcej
, dwukrotnie. O pierwszym przeczytałam, a drugie widziałam na własne oczy. A sprawdziłam głównie to, że mają specyficzny aromat i przyjemnie maślany posmak. Do tego litania sosów - ich wybór trochę Zobacz więcej
przy Rynku. Sklep z meblami w Antwerpii. Mała demonstracja na placu Schumanna w Brukseli. Po lewej budynek Komisji Europejskiej. Łopocząca na wietrze polska flaga pod budynkiem Parlamentu Zobacz więcej
idealnie gladki... regulujemy gestosc cukrem pudrem... Rekawem cukierniczym dekorujemy nasze dzielo, a rozkiem malutkim z pergaminu zrobionym nanosimy cieniutkie wzory, u mnie te na dachu, i wokol Zobacz więcej
nieocenioną pomocą okazała się nasza gospodyni i przewodniczka, czyli Asia.Place Jourdan- powiedziała, tłumacząc nam, że nie ma lepszego miejsca, żeby spróbować brukselskich frytek, po czym dodała, Zobacz więcej
jajkami.* Na tej legendzie są jednak dwie rysy. Po pierwsze, pojawia się wątpliwość, czy Dunand (możliwa też pisownia: Dunan lub Dunant) był wówczas kucharzem Napoleona, gdyż według źródeł Zobacz więcej
się, że w wieku trzydziestu lat znał już najlepszych szefów kuchni w Europie. Miał swój stolik w Tour d’Argent, u Bolfingera, w Maison Dorée. Z obsługą nawiązywał serdeczny, niemal przyjacielski Zobacz więcej
potrawy nadal uczone jest we francuskich szkołach gastronomicznych. No może po ulepszeniu największego i najsławniejszego kucharze francuskiego Antoine Caremea. (udoskonalił suflet, a dokładniej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: