maison antoine

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
, dwukrotnie. O pierwszym przeczytałam, a drugie widziałam na własne oczy. A sprawdziłam głównie to, że mają specyficzny aromat i przyjemnie maślany posmak. Do tego litania sosów - ich wybór trochę Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
BELGIA W MIGAWKACH

BELGIA W MIGAWKACH 107

0
{{headerMessage}}
przy Rynku. Sklep z meblami w Antwerpii. Mała demonstracja na placu Schumanna w Brukseli. Po lewej budynek Komisji Europejskiej. Łopocząca na wietrze polska flaga pod budynkiem Parlamentu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
idealnie gladki... regulujemy gestosc cukrem pudrem... Rekawem cukierniczym dekorujemy nasze dzielo, a rozkiem malutkim z pergaminu zrobionym nanosimy cieniutkie wzory, u mnie te na dachu, i wokol Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nieocenioną pomocą okazała się nasza gospodyni i przewodniczka, czyli Asia.Place Jourdan- powiedziała, tłumacząc nam, że nie ma lepszego miejsca, żeby spróbować brukselskich frytek, po czym dodała, Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Kurczak Marengo

Kurczak Marengo 59

0
{{headerMessage}}
jajkami.* Na tej legendzie są jednak dwie rysy. Po pierwsze, pojawia się wątpliwość, czy Dunand (możliwa też pisownia: Dunan lub Dunant) był wówczas kucharzem Napoleona, gdyż według źródeł Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Tournedos Rossini

Tournedos Rossini 62

0
{{headerMessage}}
się, że w wieku trzydziestu lat znał już najlepszych szefów kuchni w Europie. Miał swój stolik w Tour d’Argent, u Bolfingera, w Maison Dorée. Z obsługą nawiązywał serdeczny, niemal przyjacielski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrawy nadal uczone jest we francuskich szkołach gastronomicznych. No może po ulepszeniu największego i najsławniejszego kucharze francuskiego Antoine Caremea. (udoskonalił suflet, a dokładniej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: